Çalışmak için Migros Sanalmarket vs BİM

• Konuyu başlatan Rpyd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 61
  • Görüntüleme 16.774
Öncelikle teşekkür ederim, ya zaten üniversiteler başlayana kadar çalışacağım en fazla 3-4 ay dururum şansıma tam evimin karşısında ki Migros'a aldılar beni salı günü başlayacağım tek sorun sakalı kesmemi istediler bir de saçma sapan belgeler istediler akciğer filmi hijyen belgesi vs diye bakalım umarım 3-4 ay çalışılabilecek bir yerdir ha bir de perşme gübü insan kaynakları aramıstı cuma günü müsait misin iş başı yapabilir misin diye müsait değilim demişti ilk konustugumuzda salı demişti basvurudgum yerde ki kadın bende plan yapmıştım umarım sorun yaratmazlar girdikyen sonra :D
Hocam haftanın kaç günü çalışılıyor

Arkadaşlar selam .Sanal markette migrosta calisacagim ama şimdide cok stres oldum .Mağaza düzenini haliyle bilmiyorum bunu zamanla çalıştıkça rafların yerlerini öğreneceğim .Merak ettiğim olay şu ilk iş başı yaptığımda acaba çok iyi performans beklenilirmi .Haliyle benden daha tecrübeli arkadaşlar gibi ilk zamanlar seri calisamayabilirim ama korkuyorum sıkıntı yaşayacağım bu konuda diye acaba tolerans gösterirler mi alışana kadar .Birde bir sorum daha vardı sanal markette tabletle çalışıyoruz ya hani o tabletin kullanımı nasıl .Bizmi acicaz ekranı yani birde siparisleri sirasiylami toplamaliyip okutmaliyiz cihazla yoksa karışık olabilirmi yani diyelim ki siparişte diyelim 5.urunun hemen yanındyim direk ondan başlasam olurmu.Nasıl olcak bilemiyorum .Tecrübeli arkadaşlarımız yazabilirmi biraz uzun oldu ama haliyle yeni başlayacağım için merak ediyorum

Hocalarım bugünü de sayarsam 4 gündür çalışıyorum ve hiç de bahsettiğiniz "boş kalma" gibi bir olay yok. Mesai zaten toplam 8 buçuk saat sürüyor. 1 saati mola onun haricinde boş kalmaktan kastınız 1 veya 2 dakika oturup soluklanmak. Sürekli sipariş geliyor günde en az 40 sipariş hazırlıyorum ve molaya çıkmazsam aralıksız bir şekilde sipariş geliyor. Sanıyorum sizin gördükleriniz az yoğun olan bir bölgedeydi benim şansıma burası epey iş yapıyor.
O kadar yoruluyorum ki anlatamam. Bel ve belden aşağısı komple iptal mesai sonu topallaya topallaya dönüyorum evime artı olarak 1 saat gidiş 1 saat dönüş günde 2 saatim yola gidiyor konuştuklarıma göre de en fazla maaş 26 bin o da prim-sendika mevzularından dolayı. Şu an gerçekten evimin yakınındaki BİM daha cazip gelmeye başladı aşırı saçma bir durum içerisindeyim kafam da karışık.
Mağaza düzenine hemen alistinuz mi veya ilk etapta reyonları ezberlemeniz ne kadar sürdü

Arkadaşlar selam .Sanal markette migrosta calisacagim ama şimdide cok stres oldum .Mağaza düzenini haliyle bilmiyorum bunu zamanla çalıştıkça rafların yerlerini öğreneceğim .Merak ettiğim olay şu ilk iş başı yaptığımda acaba çok iyi performans beklenilirmi .Haliyle benden daha tecrübeli arkadaşlar gibi ilk zamanlar seri calisamayabilirim ama korkuyorum sıkıntı yaşayacağım bu konuda diye acaba tolerans gösterirler mi alışana kadar .Birde bir sorum daha vardı sanal markette tabletle çalışıyoruz ya hani o tabletin kullanımı nasıl .Bizmi acicaz ekranı yani birde siparisleri sirasiylami toplamaliyip okutmaliyiz cihazla yoksa karışık olabilirmi yani diyelim ki siparişte diyelim 5.urunun hemen yanındyim direk ondan başlasam olurmu.Nasıl olcak bilemiyorum .Tecrübeli arkadaşlarımız yazabilirmi biraz uzun oldu ama haliyle yeni başlayacağım için merak ediyorum

Mağaza düzenine hemen alistinuz mi veya ilk etapta reyonları ezberlemeniz ne kadar sürdü
2. gün bitti bugün sali perşembe eğitim günleriyimiş ben salı basladım 10-15 full eğitimdi . ya çalışma arkadaşları çok önemli sanal market sorumlusu sansıma arkadasım çıktı ve ortam çok güzel biz eğlenerek çalışıyorum tablet kullanımı çok basıt yazarsam uzun olur anlatırlar sana kimse senden çok şey beklemiyor zaten ilk gün birinin yanında takılıyorsun gösteriyor sana aklına ne gelırse sor birşeyi bulamazsan sor çünkkü depoda olabiliyor vey kalmamıs olablıyor rahat ol bende stersliydim ama gözünden buyucek birşey değil çok basıt ben çok keyif alıyorum mesai olayı yasamadm cunku sıstem tablet otomatık kapanıyor bugun saate hıc bakmadım siparişi bitirdim tablet kapandı mesai bitti diye :D nasıl geçti anlamadım.. şuana lkadar güzel ama dediğim gibi insanlar önemli ama iş easy sadece yorucu cunku sürekli sipariş topluyorsun haliyle ayakların agrıyor ama kolay iş yok her işte yorulucaksın ondan bosver pişman olmazasın girdigine bence

ha birde bizde herkes aynı yasta o yuzden de makara geçiyor olabilir sadece 1 tane buyuk abı var o da kafa dengi sağolsun

Hocam haftanın kaç günü çalışılıyor
6

2. gün bitti bugün sali perşembe eğitim günleriyimiş ben salı başladım 10-15 full eğitimdi. Ya çalışma arkadaşları çok önemli sanal market sorumlusu sansıma arkadasım çıktı ve ortam çok güzel biz eğlenerek çalışıyorum tablet kullanımı çok basıt yazarsam uzun olur anlatırlar sana kimse senden çok şey beklemiyor zaten ilk gün birinin yanında takılıyorsun gösteriyor sana aklına ne gelırse sor bir şeyi bulamazsan sor çünkkü depoda olabiliyor vey kalmamıs olablıyor rahat ol bende stersliydim ama gözünden büyüyecek bir şey değil çok basıt ben çok keyif alıyorum mesai olayı yasamadm cunku sıstem tablet otomatık kapanıyor bugün saate hiç bakmadım siparişi bitirdim tablet kapandı mesai bitti diye :D nasıl geçti anlamadım. Şu ana lkadar güzel ama dediğim gibi insanlar önemli ama iş easy sadece yorucu cunku sürekli sipariş topluyorsun haliyle ayakların agrıyor ama kolay iş yok her işte yorulucaksın ondan boş ver pişman olmazasın girdigine bence.

Ha bir de bizde herkes aynı yasta o yuzden de makara geçiyor olabilir sadece 1 tane buyuk abı var o da kafa dengi sağ olsun.

6

Hocam yorumunuz içimi çok rahatlattı bende 4 Ağustos gibi çağırdılar arkadaşımla beraber işe başliyacağız ilk 2-3 gün eğitimse zaten her şeyi en kısa sürede öğreniriz tek sıkıntı bence ürünlerin nerede olduğunu öğrenene kadar ondan sonrası kolay diye düşünüyorum teşekkürler <3

Hocam yorumunuz içimi çok rahatlattı bende 4 Ağustos gibi çağırdılar arkadaşımla beraber işe başliyacağız ilk 2-3 gün eğitimse zaten her şeyi en kısa sürede öğreniriz tek sıkıntı bence ürünlerin nerede olduğunu öğrenene kadar ondan sonrası kolay diye düşünüyorum teşekkürler <3
yok eğitim 1 gün oluyor ya salı ya perşmebe o gün boş geçiyor ama ilk 2 gün sana gösteriyorlar yanındakiler çok kasmya gerek yokmuş valla bende daha 2 gün önce stres felan yapmıştım ama sorun yok ya gayet rahat ama herkesle çok samımı olma sımdı cınsıyetçılık yapmak ıstemıyorum ama kadın çalışan çok bu da bıraz tehlıke çok konusuyorlar oratlık çabuk karısıypr :D ama erkeklerede çok guven olmaz falz asamımıyete gerrek yok daha önce açlıştıgım yerlerde de tecrube etmıstım hemen herkesle samımı olma ama full guler yuz kıbarlık

Yok eğitim 1 gün oluyor ya salı ya perşmebe o gün boş geçiyor ama ilk 2 gün sana gösteriyorlar yanındakiler çok kasmya gerek yokmuş vallahi bende daha 2 gün önce stres falan yapmıştım ama sorun yok ya gayet rahat ama herkesle çok samımı olma sımdı cınsıyetçılık yapmak ıstemıyorum ama kadın çalışan çok bu da bıraz tehlıke çok konusuyorlar oratlık çabuk karısıypr :D ama erkeklerede çok guven olmaz falz asamımıyete gerrek yok daha önce açlıştıgım yerlerde de tecrube etmıstım hemen herkesle samımı olma ama full guler yuz kıbarlık.

Hocam çok sağ ol arkadaşımla beraber başlacağız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar selam. Sanal markette Migros'ta calisacagim ama şimdi de cok stres oldum. Mağaza düzenini haliyle bilmiyorum bunu zamanla çalıştıkça rafların yerlerini öğreneceğim. Merak ettiğim olay şu ilk iş başı yaptığımda acaba çok iyi performans beklenilir mi? Haliyle benden daha tecrübeli arkadaşlar gibi ilk zamanlar seri calisamayabilirim ama korkuyorum sıkıntı yaşayacağım bu konuda diye acaba tolerans gösterirler mi alışana kadar. Bir de bir sorum daha vardı sanal markette tabletle çalışıyoruz ya hani o tabletin kullanımı nasıl. Bizmi açacağız ekranı yani bir de siparisleri sirasiylami toplamaleyip okutmaliyiz cihazla yoksa karışık olabilir mi yani diyelim ki siparişte diyelim 5.urunun hemen yanındyim direk ondan başlasam olur mu? Nasıl olacak bilemiyorum. Tecrübeli arkadaşlarımız yazabilir mi biraz uzun oldu ama haliyle yeni başlayacağım için merak ediyorum.

Mağaza düzenine hemen alistinuz mi veya ilk etapta reyonları ezberlemeniz ne kadar sürdü.

Hocam kolay gelsin sende de stajyer olarak başlama oldu mu? Bende böyle bir şeyler diyorlar ama.

Arkadaşlar bugün ilk iş günüm bitti son 1 saat kala bana da tablet verdiler normalde ilk 3-4 gün işi öğrenme falan fistan birinin yanında oluyormuşsun her neyse işin tek zor yanı ürünlerin yerini öğrenmek onun haricinde her şey kolay yürüme olayı kesinlikle doğru günün sonunda ortalama 18-20k adım atmışım bu iş kesinlikle öğrenci işi paranı toplayıp çıkın herkese kolay gelsin

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba sanal marketin hemen bölümünde ise başladım yaklaşık 4 gün oluyo .ilk işbaşı yapınca 2 gün başka bir magazadaydik mağaza büyüktü ama ben orda açıkçası kafam daha bir rahattı müdür çalışanlar vs.bi baskı hissetmemiştim hemen bölümünde hızlı çalışmam lazım 5 dk gibi bir zamanda ürünleri toplayıp motor kuryeye hazır olması gerek .müdür yeni başladığım için süreye takılma rafları öğren demişti ve kendi çalışacağım şubeden bir arkadasla beraber o magazadaydik oda çok yardımcı olmuştu .şimdi bu son iki gündür asıl kendi mağazamdayim kendi mağazam küçük ama çok stres oldum çünkü bana denilen öğrenirsin stres yapma diyen kisiler gün içinde aaa yavaş son herşey 5 dk içinde toplamaliydin muhabbeti yapınca ben psikolojik olarak kendimi kötü hissettim dün ise gittiğimde yani ikinci gunumdu kendi magazamda ellerim vücudum stresten titremeye başladı buda farkedildi haliyle .ben şimdi kime neyi anlatayım kendi magazamda stres mağazam küçük ama stresten gözümün önündeki ürünleri göremiyorum ya çok heyecanlı olduğumu stresli olduğumu dusunuyolarlar.oysaki ilk iki gün başka mağazada daha bir rahattim burda kendi magazamda aşırı strese girdim .Allah'tan o ilk başladığım magazamda suanki çalıştığım mağazadan bir arkadaşla orda çalıştık o farketti orda hiç böyle olmadığımi dün konuştum onla sen soyle ne kadar rahattım biliyosun dedim gerginligim yoktu dedim aynen öyle dedi yani söyledim sen biliyosun orda hiç böyle stresli değildim burda aşırı bir stresim oldu bir ogrenirsin zamanla diyolar sonrada topladigin ürün için yavaş bu süre deniliyo oda bana hakveriyor hatta oda demiş dün muhabbet olunca benim ne kadar rahat olduğumu başka şubede ilk iş başı yapınca . .iyice bir stres oldum ben .ne yapicam bir akıl verseniz bana o mağaza büyüktü ama gerginliğim stresim yoktu .
Morelim sıfır .böyle düşünmemiştim hiç .ben rahat olucam ki işi rafları öğreneyim ezberleyeyim .Bişe değil üzerimde kalıcak bu el ayak dolaşması titremeleri .keşke hemen bölümünde olmasaydım nerden bilirdim .başka şubeye geçebilirmiyim sizce arkadaşlar daha bir hafta bile olmadı ise baslayali benim şanssızlığım aslında ilk iki gün başka şubede olmamdi yada orası büyük sansti orasi asıl

Arkadaşlar merhaba sanal marketin hemen bölümünde ise başladım yaklaşık 4 gün oluyor. İlk işbaşı yapınca 2 gün başka bir magazadaydik mağaza büyüktü ama ben orada açıkçası kafam daha bir rahattı müdür çalışanlar vs. Bir baskı hissetmemiştim hemen bölümünde hızlı çalışmam lazım 5 dk gibi bir zamanda ürünleri toplayıp motor kuryeye hazır olması gerek. Müdür yeni başladığım için süreye takılma rafları öğren demişti ve kendi çalışacağım şubeden bir arkadasla beraber o magazadaydik oda çok yardımcı olmuştu. Şimdi bu son iki gündür asıl kendi mağazamdayim kendi mağazam küçük ama çok stres oldum çünkü bana denilen öğrenirsin stres yapma diyen kisiler gün içinde AAA yavaş son her şey 5 dk içinde toplamaliydin muhabbeti yapınca ben psikolojik olarak kendimi kötü hissettim dün ise gittiğimde yani ikinci gunumdu kendi magazamda ellerim vücudum stresten titremeye başladı bu da fark edildi haliyle. Ben şimdi kime neyi anlatayım kendi magazamda stres mağazam küçük ama stresten gözümün önündeki ürünleri göremiyorum ya çok heyecanlı olduğumu stresli olduğumu dusunuyolarlar. Oysaki ilk iki gün başka mağazada daha bir rahattim burada kendi magazamda aşırı strese girdim. Allah'tan o ilk başladığım magazamda şu anki çalıştığım mağazadan bir arkadaşla orada çalıştık o fark etti orada hiç böyle olmadığımi dün konuştum onunla sen soyle ne kadar rahattım biliyorsun dedim gerginligim yoktu dedim aynen öyle dedi yani söyledim sen biliyorsun orada hiç böyle stresli değildim burada aşırı bir stresim oldu bir ogrenirsin zamanla diyorlar sonra da topladigin ürün için yavaş bu süre deniliyor oda bana hakveriyor hatta oda demiş dün muhabbet olunca benim ne kadar rahat olduğumu başka şubede ilk iş başı yapınca. İyice bir stres oldum ben. Ne yapacağım bir akıl verseniz bana o mağaza büyüktü ama gerginliğim stresim yoktu.
Moralim sıfır. Böyle düşünmemiştim hiç. Ben rahat olacağım ki işi rafları öğreneyim ezberleyeyim. Bir şey değil üzerimde kalacak bu el ayak dolaşması titremeleri. Keşke hemen bölümünde olmasaydım nereden bilirdim. Başka şubeye geçebilir miyim sizce arkadaşlar daha bir hafta bile olmadı ise baslayali benim şanssızlığım aslında ilk iki gün başka şubede olmamdi ya da orası büyük sansti orasi asıl.

Bende bugün 4. günümü tamamladım dediklerinde tamamen haklısınız stresse girme hiç annenin karnında mağazanın krokisini öğrenip çıkmıyorsun çalışanlar konusunda biraz şansız çıkmışsın sadece bende de laf atıyorlar yok çok yavaş oldu falan diye ama fazla takmıyorum dediğim gibi yeterli paranı al çık Migros sisteminde en zor kısım kesinlikle sanal market çok fazla takılma yapabileceğine ben inanıyorum. Stress konusunda haklısın toplama esnasında bende bazen stress yapıyorum ama kendine güven ve sakin ol.

Ben başvurdum geri dönüş olur mu?
Bilemiyorum

Son düzenleme:
Soru soran arkadaşlara dönüş yapamadım ama yeni başlayacaklara ve başlamış olanlara genel bir yazı geçeceğim. Bu arada artık çalışmıyorum yakın zamanda istifa ettim.
Sizin müdür dedikleriniz herhangi bir üniversiteden mezun olmuş, sizden birkaç yıl önceden bu işe başlayıp başka bir şey yapamayacağını görüp yağ çekip kendine bir yer edinmiş insanlardan oluşur. Kafa dengi de olsa size çok zıt da olsa orada kalmaları için gerçek anlamda yağ çeken, yalan söyleyen, manipülatif ve çıkarcı olmaları gerekiyor. Size söyledikleri herhangi bir şeyin aslında anlamı yok. Size yavaş olduğunuzu söylediğinde sizin stres yapacağınızı gelişim çağındaki çocuk bile tahmin edebilir ve bu insanlar da biliyor ne hissedeceğinizi. İş yapamayan küçük mağazalarda az eleman tutma arzuları yüzünden üstünüze gelebilirler. Sirkülasyonu geri kalan mağaza personeline kıyasla yüksek olduğu için sanalmarket elemanı kalifiye bir eleman gözüyle asla görülmez. Size istediklerini söyleme haklarına gerçekten sahipler ve mobbing dediğimiz olayın suç teşkil etmeyecek sınırlarını da en iyi bunlar biliyor. Yönetici eğitimlerinde de çalışan psikolojisi hakkında az da olsa bir şeyler görüyorlar ona göre davranmayı bazıları ayarlayamıyor ayarlayanlar da kafa dengi gibi geliyor. Siz orada mağazaya göre değişmekle birlikte ortalama ciroya günlük 50binden fazla fayda sağlıyorsunuz yaptığınız işin günlük değeri budur aşağı yukarı. Aldığınız para, maaş bordronuz o kadar komik kalıyor ki yaptığınız işin faydanın yanında.. Migros gelir kalemini çok gösteren bir şirket. Çoğu firma vergi dilimine girdiğinizde oluşan kesintiyi kendi karşılarken Migros hem sizin o dilime erken girmeniz için brütü yüksek gösterip hem de sizin maaşınızdan kesiyor. Ancak özellikle yılın ilk 6 ayı girip gerçekten piyasada maaş anlamında bu kadar kolay girilip çıkılabilen ve aç bırakmayacak seviyede az iş var. Mümkünse ihtiyacınız kadar süre çalışıp daha iyi alternatifler bulup ayrılın. Ruh sağlığınız ve fiziksel sağlığınız aylık aşağı yukarı 30 bin TL karşılığında sizden alınıyor. Buna göz yuman, uzun yıllar Migros bünyesinde çalışan insanlarla biraz sohbet ettikten sonra zaten anlıyorsunuz bakış açılarını. Kimseyi yargılamak bana düşmez. Yapacak başka işiniz yoksa ve bu işi sevdiyseniz devam edebilirsiniz fakat diğer türlüyse bir fırsat bulur bulmaz çıkmanızı tavsiye ederim.

5 dakika - 15 dakika muhabbetine gelirsek.. Böyle bir şey gerçekten var her sabah belirli saatlerde sanalmarket süre raporları gelir yöneticinize. Ortalama hemen toplama süresi 5 dakika ile 10 dakika arasıdır. Esasında kalem başına 30 saniye işe alıştıktan sonra kolay gelecek. Hızlı teslimat (45DK) ortalama 15 dakikayı bulur. Süreye uymanız için yapılan baskı gelecek raporda mağazayı üst sıralarda görmek istemeleri.

Markete/raflara alışma muhabbeti için söyleyeceklerim ise Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Migros mağazalarının düzeni kategorik olarak aynıdır. Temel kategorileştirme sistemini anladıktan sonra gerçekten basit. Bulamadığınız ürünün stoğu 50'yi geçiyorsa ya mağaza içerisinde teşhir bölümü vardır ya da saçma sapan bir yanakta/gondol başındadır. Eğer ikisinde de yoksa yeni gelen paletlerdedir ve biraz göz alışmasıyla koli bulmak da basitleşiyor. En verimli çalışma yöntemi bana göre sanal market bölümünden en uzak neresi kalıyorsa (çoğunlukla manav oluyor) ilk oradan başlayıp geriye doğru kendi alanınıza doğru toplamanız. Eğer karışık toplarsanız aynı reyondan birkaç kere geçmek zorunda kalırsınız ve bu hem süreyi daha önemlisi ayaklarınızı gereksiz yorar. Tablette üstteki kategori seçenekleri de belki ilk etapta işinize yarayabilir. Aynı ve benzer rafların içeriğini seçip sadece örneğin şarküteri dolaplarının içerisindeki ürünlerden toplamaya başlayıp devam edebilirsiniz.

Poşetleme kısmında çapraz bulaşmaya dikkat edin bu sadece iş yerinde azar işitmemek için değil siparişini topladığınız insanın da sağlığını düşünmektir. Gıda ve gıda dışı aynı poşet içerisinde olmamalı. Bazen 4 kalem ürünün 1 tanesi gıda dışı oluyor o zaman şeffaf poşete koyup bağlarsanız patlarsa diğer ürünlere bulaşmasını biraz olsun önlemiş olursunuz.

Çalışanlar ile aranızı kontrollü şekilde mesafeli tutun. Pek çok şubeye destek amaçlı gittim ve gördüğüm kadarıyla bu tarz girilmesi kolay yerlerde her türlü insanla karşılaşabiliyorsunuz. Eğer çalışanlar kendi arasında dedikoduya çok meraklılarsa büyük ihtimal sizin de arkanızdan konuşacaklardır. Bir kişiyi başka bir kişiye kötülediğinizde ve bir kişiye bir sırrınızı anlattığınızda ne kadar hızlı yayıldığını kendiniz test edebilirsiniz. Çoğunlukla basit, kendini geliştirmeye kapalı, ufak tefek şeylerin lafını yapan/büyüten, kendisinin ne halde olduğuna bakmaksızın yargılamaya çalışan profiller sıkça karşıma çıktı çözüm konuşmamak zıt gitmek kesinlikle değil çünkü 4 duvar arasında 8 buçuk saat bu insanlara katlanmak zorundasınız ve zıt gitmeniz halinde zaten küçük olan beyinleriyle gruplaştıkları için sizi dışlayıp zaten saçma sapan bir iş yapıp bir yandan saçma sapan insanların tavırlarını çekmenize hiç gerek yok. Samimi gözükün ama fazla da kendinizi açmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı