Kur'an'ın meallerine inanmak zorunda mıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakarete gerek yok hocam, sebredenlerden olunuz.
Ve teyit etmek istiyorum, biz her kavim bir peygamber gönderdik' diye betimler kuran.
Tarih ve mitolojileri araştırır saniz. Aralarında büyük benzerlikler olduğunu görebilirsiniz.

Benzerlikler, gerçek olduğunu teyit etmez mi? Çoğu hayali değil, hayal+gerçeklik ile destanlar yazılıyor. Üstelik hakarete gerek var, saygılı olacaksın.

Biraz coğrafya lütfen yani yanlış hatırlamıyorsam 8. sınıfta öğretiyorlardı bunları sizin yaş kaç?

Bilimin gelişmemişliğinden bahsettim zaten siz neyin kafasını yaşıyorsunuz gerçekten?

Akıl yaşta değil, başta. Boş verin hocam, IQ numaraları düşük anlaşılan.

Hocam son sorundan başlayayım şirk koşmuş olmazsın ama Sana tavsiyem bir kaç farklı tefsirli mealden yararlanın, karşılaştırın ya da güvendiğiniz insanların meallerine güvenin. Zira Kur'an'ın içerdiği temel mesajlara en kolay mealler ile ulaşılıyor. Ezcümle mealler kesinlikle Kur'an değildir ama Kur'an'ın zahiri manasını anlamak için faydalıdır.
Evet arkadaşlar bu soruyu Müslüman olan arkadaşlara soruyorum. Ben kuranın meallerine inanmiyorum. Inanmamamın sebebi ise mealleri insanların çevirmiş olması. Arapçanın çok çeşitli bir dil olduğundan dolayı mesela bir ayetin meali 6 7 farklı şekilde çevirilmiş olduğunu gördüm. Bundan dolayı kuranın meallerine değil gerçek arapça olan kurana inaniyorum. Benim sorum ise davranışım doğru mu? Meallere de inanmak zorunda miyim? Yoksa sadece arapça olan kurana iman edersem bir problem olabilir mi? Yani meallere inanmadığım için Allah'a şirk koşmuş olur muyum?

Sonsuz kudret ve güç sahibi ama insanlara dini sadece tek insan, hem de Arap bir insan yoluyla aktarıyor😂. O yıllarda Dünya'nın diğer ucundaki insanlar "doğru yolu" nasıl bulmuş acaba 🤔

Öyle diyorsunuz.

Peygamberi ziyaret için;
Kafkasya'dan, Avrupa'dan, asyadan guruplar gelmiş ve peygamberin kendisini kanitlamasini ve kendilerine dini anlatmasını istemiştir.
Ve peygamber zaten kutsal kitaplarda da mujdelenmistir.

Bilimin gelişmemişliğinden bahsettim zaten siz neyin kafasını yaşıyorsunuz gerçekten?
Evet komikliğe devam neyse devam edeyim belki anlarsınız o zaman bilim o kadar gelişmişti ve o kadar biliniyordu ayrıca o zamanki ateistler sadece ateist olmak için ateist oluyorlardı yani bilimsel bir şeye dayanarak değil.
Bak üsttekini yazmışsın değerli kardeşim. "Bilim o kadar gelişmişti o kadar biliniyordu ayrıca o zamanki ateistler sadece ateist olmak için ateist oluyorlardı."
Sen daha iki dakika önce yazdığını hatırlamıyorsun. Ben sana düzgünce soruyorum ki, madem Arapça o kadar karışık bir dil 1500 seneden beri çözülemediyse ki Tarık 5-8. ayetleri üste attım, bu çeviriyi okuyup ateist olan bir kişi anlamadığı bir kitap yüzünden daha doğrusu anlaşılmayan bir dilde yazılmış bir kitap yüzünden mi cehenneme gidecek? Arapça'da 1 tane kelimeye 1000 tane anlam yüklemiyorlardır galiba değil mi?

Savunanların hepsi ayet büküyo kendi kafasına göre yorumluyo. Arapça'nın anlamı şu kadar derin bu kadar derin diyerek 1 kelimeye 1000 tane anlam yüklüyolar.
Bakara.75: Şimdi, bunların size inanacaklarını mı umuyorsunuz? Oysa içlerinden birtakımı, Allahʼın kelamını dinler, iyice anladıktan sonra, onu bile bile tahrif ederlerdi.

Ali imran.78: Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitabʼdan olmadığı hâlde Kitabʼdan sanasınız diye (okudukları) Kitapʼtanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, 'Bu, Allah katındandır' derler. Hâlbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allahʼa karşı yalan söylerler.

Bakara.79: Vay o kimselere ki, elleriyle Kitabʼı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, 'Bu, Allahʼın katındandır' derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onların hâline!

Bakara.95: Fakat kendi elleriyle önceden yaptıkları işler yüzünden ölümü hiçbir zaman temenni edemezler. Allah, o zalimleri hakkıyla bilendir.

Bakara.174: Allahʼın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.

Maide.13: İşte, verdikleri sözlerini bozmaları sebebiyledir ki onları lânetledik, kalplerini de kaskatı kıldık. Kelimeleri yerlerinden kaydırarak (tahrif edip) değiştiriyorlar. Akıllarından çıkarmamaları istenen şeylerden önemli bir kısmını da unuttular. (Ey Muhammed!) İçlerinden pek azı hariç, onların daima bir hainliğini görüyorsun. Yine de sen onları affet ve aldırış etme. Çünkü Allah, iyilik yapanları sever.

Ebu Saîd el-Hudrî’nin aktarımına göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu:

“Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler / kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takib edeceksiniz.”

(Hz. Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpertici açıklaması üzerine biz sahâbîler) sorduk:

"Ya Resûlellah! (İzlerini takib edeceğimiz bu topluluklar) Yahûdiler ve Hristiyanlar mı olacak?"

Şöyle buyurdu: “Ya başka kimler olacaktı?” (Buhari, Enbiya 50; Müslim, İlm 6)

Bir dine inanılıyor ve inanılan dinin dilini bilen yok... Okuduklarından hiçbir şey anlamadan ibadet ediliyor. O zaman neye göre ve kime göre inanılıyor? Bu her zaman bana mantıksız gelmiştir. Dini inancı olan kişinin inandığı dinin dilini bilmesi gerekir. Türkçe meal bu bakımdan benim için de anlamsız.

Gerçekten burayı anlamakta zorluk çekiyorum.
1 yıl oldu ama hala anlayamıyorum.
Konunun içeriğine bakın ama yazılan mesajın anlamı şu.
"İslam doğru değildir yavaş yavaş bunu anlıyorsun"
Bunun konu ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

Aynı şekilde telefon önerisi isteyen birine laptop öneren birine hocam hadi cevap yazın bekliyorum diye yazmıştım ve 1 hafta ceza yedim.
Benim cezam haklıydı ama buradaki tartışmanında konu ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Müslüman'lara soruyorum diye belirtilmiş üstelik.
Kuralları tekrar okuyacağım sanırım.

Son düzenleme:
Bakara.75: Şimdi, bunların size inanacaklarını mı umuyorsunuz? Oysa içlerinden birtakımı, Allahʼın kelamını dinler, iyice anladıktan sonra, onu bile bile tahrif ederlerdi.

Ali imran.78: Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitabʼdan olmadığı hâlde Kitabʼdan sanasınız diye (okudukları) Kitapʼtanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, 'Bu, Allah katındandır' derler. Hâlbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allahʼa karşı yalan söylerler.

Bakara.79: Vay o kimselere ki, elleriyle Kitabʼı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, 'Bu, Allahʼın katındandır' derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onların hâline!

Bakara.95: Fakat kendi elleriyle önceden yaptıkları işler yüzünden ölümü hiçbir zaman temenni edemezler. Allah, o zalimleri hakkıyla bilendir.

Bakara.174: Allahʼın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.

Maide.13: İşte, verdikleri sözlerini bozmaları sebebiyledir ki onları lânetledik, kalplerini de kaskatı kıldık. Kelimeleri yerlerinden kaydırarak (tahrif edip) değiştiriyorlar. Akıllarından çıkarmamaları istenen şeylerden önemli bir kısmını da unuttular. (Ey Muhammed!) İçlerinden pek azı hariç, onların daima bir hainliğini görüyorsun. Yine de sen onları affet ve aldırış etme. Çünkü Allah, iyilik yapanları sever.

Ebu Saîd el-Hudrî’nin aktarımına göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu:

“Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler / kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takib edeceksiniz.”

(Hz. Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpertici açıklaması üzerine biz sahâbîler) sorduk:

"Ya Resûlellah! (İzlerini takib edeceğimiz bu topluluklar) Yahûdiler ve Hristiyanlar mı olacak?"

Şöyle buyurdu: “Ya başka kimler olacaktı?” (Buhari, Enbiya 50; Müslim, İlm 6)
İki ton kelime yazmışsın kardeşim ben üstte sorduğum Tarık 5-8 arasına cevap bekliyorum. Bana açıklama yapan liderlerin söylediği kelimelerden bir şarkıya uyarlama yaparlar ya aynı onu yapmışsın işte. Bak örnek atıyorum. Ben düzgünce açıklama bekliyorum sizden.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı