Yukarıya bir çıkıp tekrar baktım. Atatürk Arap kültürünü kırabilmiş mi hocam? Soruma cevap alamadım tam olarak.Dolaylı olarak hem evet hem hayır. Nazi ve Sovyet işgaline karşı birçok kişiyi askere aldığı içinde sevmiyorlardı. Yetersiz lojistik ve ikmal yüzünden yanlış hatırlamıyorsam 20-30 bin erkek ölmüştü. Yani her halükarda doyurmadığı için oluyor doğrudan/dolaylı olarak. DP konusuna girmeyeceğim sanal ortamda konuşmak için biraz sakat bir konu.
Yok bakmadım valla. Kaynak atabilirsen bilgilenmiş olurum. Hem baksam ne olacak? Bana Araplar hakkında genel bir bilgi mi verecek? Bunların kanı bozuk mu diyeceğim? Hayır tabii ki. Her birey kendisine özgüdür.Hocam cahiliye döneminde neler olduğuna bakmadınız mı?
Bunun da alakasını çözemedim. Devlet kendi halkını korumaz mı? Sorunu, başkaca toplumları ötekileştirerek çözemezsiniz. Bu insanları kim aldı ülkeye? Almasaydı. Burada, bu konuda Arap nefreti aşılamaktan ziyade nefretin tamamını başımızdakine kanalize edebilirsin mesela. Bugün devletin sorumsuzluğu yüzünden bir THY çalışanının intihar haberi düştü medyaya. Ben böyle bir haber dolaşımdayken bile Arap kelimesinin A'sını konuşmaya utanıyorum. Keşke bütün nefreti Tayyip Erdoğan'a yöneltebilseniz. Arap, Arap olduğu için değil; bu sınırlara kim tarafından içeri sokulduğu açısından gündem olmalı.