Fuat genç
Centipat
İşlemcim eskisinde i5-10300H'dı bunda da aynı.Ben 1650 ile dediğiniz fps i alıyorum derken ikimiz de işlemci belirtmeyi unutmuşuz sanırım(oyunu en son 3 ay önce oynadım güncellemelerden iyileştirmelerden haberim yok en büyük farkı onda gördüğüm için onu söyledim).Ek olarak birazdan paylaşacağım 2 farklı işlemciye ve benzer ram frekans-boyuta sahip iki farklı masaüstü örneğinde bile bu değerlere anca ulaşıyor.Eskiden dediğim gibi g770 kullanıyordum ve programlar olsun oyunlar olsun oluşturduğu ısı değerine karşılık(misal olarak bf5 i 90-95 derecede oynuyordum)fps'e hiçbir etkisini göremedim. 1650ti ile arasında %30 a varan fark oluştu(sıcaklıklar şuanda çok daha az olmasına rağmen ).Ek olarak eski laptobumun aynısını da buldum onunda linkini vereceğim ,ram miktarını belirtmemiş ama değerlerden 16 olduğunu farz ediyorum. kim ne almış eğer vaktiniz varsa bi göz atmanızı tavsiye ederim.Teşekkürler. Detaylı olarak kaynak bahsi geçen sistemlerin oynanış videosuna ait linkleri paylaşıyorum:
bu da her zaman yüksek sıcaklık yüksek değer demek değil konulu bir video
(videodaki 8 gb lık sürümü 16 olsaydı max 15 20 fps fark ederdi, o da sırf çift kanal olacak diye. Oyun totalde 6.7 gb ram harcıyor.)
bu da her zaman yüksek sıcaklık yüksek değer demek değil konulu bir video