Casper laptop boşta 98 derece!

muhammedsc25

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar. Öncelikle foruma az önce kaydoldum ve bir sıkıntıma çözüm aramaktayım. Casper TWH model bir laptopum var ve işlemci (i7 2630QM) sıcaklığı boştayken dahi en ufak kullanımda 98 dereceye çıkıyor. Kendi halindeyken en soğuk hali 77 derece. Ekran kartım (GT540M) ise 45 derecede seyrediyor. Fan temizliği ve termal macun değişimini daha yeni yaptım ki yıllardır yaptığım bir işlemdir. Çözüm önerisi olan var mıdır? Ne yapmalıyım? Nasıl kurtulabilirim bu problemden?

İşlemci değiştirdim sıkıntı aynı şekilde devam ediyor.

BIOS'ta bu durumla ilgili herhangi bir ayar mevcut değil. Herhangi bir BIOS güncellemesi mevcut değil. Çözüm önerisi olan veya böyle bir durum yaşayan abilerim ablalarım ve kardeşlerim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aynen öyle Windows 11'e rağmen harika bir performans veriyor ama kart üzerindeki arıza için teknik bilgim yok fakat onun etkisi olmaz diye düşünüyorum Casper cihazlarda bu tamamen kronik sorun her Casper cihazda mevcut yani sorunu düzeltmek için ek soğutucu almanız gerek.
kullandığınız soğutucu modeli nedir peki hocam bilgi verebilir misiniz?

Klasik Casper. Macun yenileme, soğutucu çözüm değil. Dandik, toplama malzemeler, uyumsuz parçalar ile kompakt bir cihaz ortaya çıkarmaya çalışınca bu oluyor işte. Tavsiyem satın kurtulun ve Monster, Casper gibi markalar yerine global markaları tercih edin.

Eski dizüstü bilgisayarlarda ekran kartı ve İşlemci aynı soğutma bloğu ve fanı kullanılır arasında ki derece farkı aşırı derecede fazla uygulama da işlemci üzerinde düzgün olmadığını düşünüyorum hangi işlemciyi çıkartıp taktın sen bu işlemciyi?

Klasik Casper. Macun yenileme, soğutucu çözüm değil. Dandik, toplama malzemeler, uyumsuz parçalar ile kompakt bir cihaz ortaya çıkarmaya çalışınca bu oluyor işte. Tavsiyem satın kurtulun ve Monster, Casper gibi markalar yerine global markaları tercih edin.
Bu işlemcinin frekansını düşürebiliyor muyuz hocam. Sıcaklığa etki eder mi bu durum. Downgrade diye geçiyor sanırım işlem olarak ama bu cihazlarda oluyor mu bilmiyorum. Forumlarda tek gördüğüm işlemcinin maks. kullanımını 99 yaptıkları
Downgrade konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Eski dizüstü bilgisayarlarda ekran kartı ve İşlemci aynı soğutma bloğu ve fanı kullanılır arasında ki derece farkı aşırı derecede fazla uygulama da işlemci üzerinde düzgün olmadığını düşünüyorum hangi işlemciyi çıkartıp taktın sen bu işlemciyi?
Orjinal işlemcisi şu anda üzerinde hocam. Ben daha az güç tüketen bir işlemci taktım (i3 2328). 80 derecenin altına düşmedi. Uzun zamandır laptop alıp satıyorum ve çokça deneyim sahibi oldum fan temizliği ve termal macun yenileme konusunda. Bende kendimden şüphe ettim tekrar soğutucuyu söküp tekrar uygulama yaptım. Sonuç yine aynı. Kendim hariç başka bir bilgisayarcıya götürdüm macunları o değiştirdi. Durum yine değişmedi

Boşta iken işlemci hızı sonda mı hocam? Denetim masasından %50 ye çektip öyle bak birde dereceye.
Allah razı olsun hocam sizden. Daha önce 80 e kadar düşürmüştüm o ayarı ancak bir fark oluşmamıştı. Şu anda 53-57 derece aralığında seyrediyor. Yalnız bir sorum var. Bu ayarda kullanmanın cihaza bir zararı olur mu?

Allah razı olsun hocam sizden. Daha önce 80 e kadar düşürmüştüm o ayarı ancak bir fark oluşmamıştı. Şu anda 53-57 derece aralığında seyrediyor. Yalnız bir sorum var. Bu ayarda kullanmanın cihaza bir zararı olur mu?
Cihaza değil sana sorun oluşturur düşük hızda kullanmak. Geçici çözüm bu, asıl sorun kaynağını bulmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı