Casper'a karşı ön yargı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

WalkingDead

Hectopat
Daha fazla  
Kardesım neden bu kadar on yargılısınız caspera hıc kullanmadım suan kadar ama bu on yargı neden ?

Capser arkadaşların dediği gibi çöptür. Ama bazı arkadaşlarımız var örneğin bir bilgisayarda gt 740M ekran kartı var adam direk soruyor bilgisayarınızın markası ? Casper . Anlamadan etmeden cevaplıyor. Casper içine çakma 740m koymuyor. Ya işlemci farklı yada RAM.Bu yüzden bu tarz ön yargılı davrananlara kızıyorum. Casper neden mi kötü ? içinde i7 işlemci var ise tutuyor ana kartı dandik bir kart koyuyor. Casper bir Türk markası. En azından Asus kadar kalite çabasına girse açıkca söyleyeyim Asus yerine gider Türk malı olan Casper alırdım. Hiç değilse bir Türk firmasına katkım olsun.

Ben ilk bilgisayarımı 2007'de almıştım. O zamanlar LCD monitörler moda olmaya başlamıştı. Bizde ailecek 1.500 Tl'ye Casper masaüstü bilgisayar almıştık. Sistem ise; Pentium 4 661 , 512 mb ddr2 667 mhz ram , 70 TL'lik de dandik bir Msı anakart ve en iyisi Windows Vista Starter ile gelmesiydi. Yanında verdikleri monitör ise 15'' 8ms tepkime hızlı bir ekran ile gelmişti. Yanında ise Logitech 5+1 ses sistemi , Hp yazıcı , casper markalı kulaklık ve kamera vermişlerdi. O zamanlarda şu anki bilgim olsaydı...

1997 - 2003 yılları arasında 2 tane Casper masaüstü bilgisayar ve 2014 Şubat - 2014 Ekim arasında işlerimi görsün diye Casper laptop kullanmış biri olarak diyebilirim ki, bu forumda Casper hakkında söylenen ne varsa az bile.

Ayrıca, yaklaşık 4 ay kadar Casper yetkili teknik servisi olan bir şirkette çalıştım, oradaki durum hayal edebileceğinden de içler acısıydı. :)

Son düzenleme:
Yani tamam, Türk sermayesi ve Türk markası diyerek desteklemek isteriz ama mümkünse paramızla da rezil olmayalım. Mesela bir hazır kasasını alırsın; i7 4790 cpu ve 16 GB DDR3 1600 ram vardır, fiyatı da gayet iyidir. Ama içine ne idüğü belirsiz bir anakart koyarki asla bios güncellemesi bile çıkmaz. Kullandıkları kasa ve güç kaynağı no-namelerden bile daha kötüdür, hep sorun çıkartır. Ve tabii içinde iyi bir ekran kartı olması da mucizedir... Monitorünü alırsın aynı kalitesizlik devam eder, yani kaliteli ve iyi tasarımlı bir ürününe rastlamadım ki, ne yapalım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı