CCC Uzantılı Virüs Sorunu

• Konuyu başlatan dmc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 82
  • Görüntüleme 45.520
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar , Benim de aynı sorun başıma geldi bütün dosyalar .ccc uzantılı oldu.Harici Diskim de bağlıydı oradaki yedeklerde o duruma geldi. Üzüldüğüm nokta rahmetli babamın fotoları da bilgisayar ortamındaydı :( sonra sizin sitenizi buldum. Dün gece online film izledikten sonra bu durum oluştu veya VLC playerdan online film de izlemek istedim ondan dolayı da olabilir. Virusun ilk dosyasını bilmiyorum. Şimdi yapmam gereken Sistem Tarama 1,Sistem Tarama 2 ve 2-3 adet JPEG resmini win rar ile şifreleyip size göndermekmi ? Ubuntu kurup bir çözüme ulaşmam mümkünmü Teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.

Herkese merhabalar,

Şimdiye kadar yediğim virüsleri kendim halledebiliyordum fakat bu gerçekten belalı çıktı. 10 senelik fotoğraf-video arşivim, hayati önem taşıyan dosyalarım vs hepsi şuan ulaşılamaz durumda.

Virüs ilk önce bilgisayardaki tüm klasörlere "how to recovery vs vs diye" txt ve html dosyayı atmış, ben sorunun sadece bu olduğunu düşünüp bilgisayara format attım ve Windows 10 kurdum. Daha sonra farkettim ki D:/ diskimdeki tüm resim, word ve autocad çizimleri ccc uzantılı olmuş.

@Murat5038 hocam dediğiniz sistem raporlarını çıkarttım sizinle paylaşıyorum.

GetSystemInfo_DESKTOP-4NPVEN7_BaharBarış_11_02_2015_15_05_26.zip — RGhost — file sharing (Sistem Tarama 1)

Sistem tarama2.zip — RGhost — file sharing (Sistem Tarama 2)

CCC uzantılı örnek bir dosya.rar — RGhost — file sharing (Örnek 1 .ccc uzantılı dosya)

Daha önce paylaştığınız "TeslaDecoder" programını da denedim, fakat stroage.bin ve key.dat dosyalarını bulamadım, format atmam kötü olmuş olabilir diye düşündüm. Hocam yardımlarınızı bekliyorum.
Bu sorunun çözümü yok deniyor, umudumu kaybetmeden ingilizce siteleride araştırıyorum, çözüm yöntemini bulursam burada paylaşıcam inşallah.

Daha önce paylaştığınız "TeslaDecoder" programını da denedim, fakat stroage.bin ve key.dat dosyalarını bulamadım, format atmam kötü olmuş olabilir diye düşündüm. Hocam yardımlarınızı bekliyorum.
Şuan için bir çözüm yok önceki varyantın için verdiğim işe yarıyor ancak sen dediklerimi dinlemediğin için o hakkını da kaybettin çözüm senin için bitmiş oldu.

Hocam beni başka biriyle karıştırdınız heralde. Ben bugün üye oldum. Yaptığım işlemlerin sırası yukarıda anlattığım gibi. Format attıktan sonra CCC uzantılı dosyaları fark ettim ve internette araştırıp buraya geldim.

Hocam beni başka biriyle karıştırdınız heralde. Ben bugün üye oldum.
Üye olman önceden takip etmeyeceğin anlamına gelmez. O yüzden takip etmediğiniz için yaptığınız işlem çözüm yolunuzu da kapatmış oldu.
Format attıktan sonra CCC uzantılı dosyaları fark ettim ve internette araştırıp buraya geldim.
Formattan önce bulaştı ise elinizde olması gereken dat veya bin dosyalarını da silmiş olduğunuz için zaten diyorum.

Murat5038 adminim ben bilgisayarda stroage.bin ve key.dat dosyalarını bulamadığım için dediğin yöntemi uygulayamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Maalesef appdata ve program data içerisinde arattırdım dosyalar yok. Yinede çok sağolun haberlerinizi bekliyorum. Bende de ccc sorunu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz hazırlayın kontrol ederiz.

Ercüment, sistem tarama 1 yapmışsın. Ancak 2. olanı ve diğer dediklerimi paylaşmadın.
Hocam merhaba kolay gelsin aynı sorun bende de var ve dosyalar lazım ne yapayım acil yardım eder misiniz? Tarama falan yaptık ama exel dosyalarını bir türlü acamadık uzantısı ccc oldu acılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı