CCleaner Browser nasıldır?

CCleaner'i 3-4 sene önce aktif kullanıyordum, bir sorun çıkarmamıştı o zamanlar. Hala aynı mı bilemiyorum.

Eğer eskisi gibi sağlıklı ve düzenli çalışıyorsa denemekten zarar gelmez.

Adware'dan bozma saçma sapan program çoğu. Windows'un kendi araçları var bunun için. O 10 sene önceydi bilgisayara bakım yapmak için üçüncü parti yazılımlar kullanma devri.
Screenshot_4.jpg

Bana göre Brave en iyisi. İşlemcisi iyi olmayan biri olarak %1 işlemci kullanımı sağlayan başka tarayıcı görmedim. Tabii sayfa yüklenirken vs. artıyor fakat başka programlarla birlikte tarayıcıyı kullanırken performansı çok yüksek oluyor.

CCleaner adının geçtiği her şeyi silmenizi tavsiye ederim.

CCleaner firmasını Avast satın almıştı. Büyük ihtimalle Avast'ın tarayıcısı. İçerisinde varsayılan olarak kapatamadığınız uzantılar var. Bu da iddia ettiği düşük kaynak tüketimini çöpe atıyor. Bu tarz tarayıcılar asla Chrome, Edge gibi çok kısa aralıklarla güncelleme alan tarayıcılarla yarışamazlar. Az kullanıldığından da geliştirici ekip üstüne pek düşmez.

Edge tarayıcısını yükleyip, uBlock Origin ile birlikte kullanabilirsiniz.

Adware'dan bozma saçma sapan program çoğu. Windows'un kendi araçları var bunun için. O 10 sene önceydi bilgisayara bakım yapmak için üçüncü parti yazılımlar kullanma devri.
CClener'i sadece kayıt defterindeki gereksiz girdileri temizlemek için kullanıyorum.

CCleaner firmasını Avast satın almıştı. Büyük ihtimalle Avast'ın tarayıcısı. İçerisinde varsayılan olarak kapatamadığınız uzantılar var. Bu da iddia ettiği düşük kaynak tüketimini çöpe atıyor. Bu tarz tarayıcılar asla Chrome, Edge gibi çok kısa aralıklarla güncelleme alan tarayıcılarla yarışamazlar. Az kullanıldığından da geliştirici ekip üstüne pek düşmez.

Edge tarayıcısını yükleyip, uBlock Origin ile birlikte kullanabilirsiniz.
İçerisinde kapatamadığım bir eklenti yok.

O zaman "nasıldır" diye bir konu açmak yerine parametre olarak, arayüz olarak değerlendirip siz bizi bilgilendirin.
Konu başlığını moderatör değiştirmiş zaten.

Bir şeylerin kapanma seçeneği sunulması, onun kapandığı anlamına gelmez. Chromium ya da Firefox tarayıcılarında, mağazadan yüklenen uzantılar bağımsızdır. Yani devre dışı bıraktığınızda, tarayıcı onların çalışmasını önler. Tarayıcıya gömülü gelen ayarlar, siz kapatsanız bile arka planda açılma ihtimali düşünülerek ya da o araç ile veri çekerek hayatta kaldıklarından, açık durmaya devam eder.

İlk olarak ''Varsayılan tarayıcı yap'' işaretini kaldırıp yüklememe rağmen, kendini varsayılan tarayıcı yaptı. Avast gibi firmaların sevilmeme nedenleri bunlar, iyi bir iş yapıp öne çıkmıyorlar. İnsanları istemedikleri şeyleri, kurulumlar aracılığıyla zorluyorlar. Buna ayar sunmalarına rağmen böyle ne yazık ki.

Screenshot_7.png

Reklam engelleyicisini ''uBlock'' alt yapısı olarak belirtmiş. Büyük ihtimalle uBlock Origin değil. Aynı Adblock, Adblock Plus gibi, belirli reklamları engellemeyen normal uBlock ile anlaşmalılar. Açık kaynak kodlu ve bu tarz paralı şekilde görmezden gelen sistemlere, uBlock Origin ya da AdGuard pek sıcak bakmıyor. O yüzden yetersiz ama Opera gibi tarayıcılardan daha iyi.

CCleaner tarayıcısı, katı reklam engelleme ayarı açık hali. Logitech reklamı ve konuların arasındaki reklam alanını gizleyememiş.

Screenshot_6.png

Screenshot_15.png

Kendi kullandığım Edge tarayıcısı, uBlock Origin ve Privacy Badger üçlüsü.

Screenshot_5.png

YT Premium'dan dolayı gizli sekmede açtım. Privacy Badger'i gizli sekmede açmayı unutmuşum. Edge'in katı koruması, YouTube izleyicilerine karışmıyor. Tamamen uBlock Origin'in kendisi YouTube reklamlarını engelliyor.

Screenshot_16.png

Reklam engelleme ayarının detayları.

Screenshot_14.png

Varsayılan Chromium'un sunduğu bazı ayarlar, tarayıcı içerisinde gizlenmiş durumdalar. Yeni sekme sayfasındaki ''kısayolları gizle'' gibi şeyler yok. Benim için sorun yok. Genellikle Mue uzantısını kullanıyorum. Daha düşük kaynak tüketiyor ve yeni sekme sayfasına pek ihtiyacım yok. Ama Mue'de gayet iyi seçenekler sunuyor. Tavsiye ederim.

Screenshot_8.png

Screenshot_9.png

Son olarak neden daha çok bellek tükettiğine dair karşılaştırmayı göstereceğim.

İlk olarak tüm uzantıları açık ve reklam engelleme ayarı katı halinde tüketim.

Screenshot_10.png

Tüm uzantıları kapattığım halde, kapanmayan uzantılarla birlikte tüketimi.

Screenshot_12.png

Screenshot_11.png

Son olarak Edge tarayıcısının, benim uzantılarımla birlikte Technopat sitesinde tükettiği kaynak tüketimi.

Screenshot_13.png

Yukarıdaki karşılaştırmalar, ayarlar değiştikten sonra yaşanan kaynak tüketimleri sıfırlansın diye, uygulamalar kapatıp tekrar açılarak test edilmiştir.

Güvenlik için sunduğu şeyleri, çoğu antivirüs sunuyor. Norton 360, Bitdefender ya da Kaspersky IS kullanmanız yeterli olacaktır. Hatta kurunca gelen uzantıları, kaldırsanız bile sizi korumaya devam eden tarayıcı işlemine gömülü ayarları bulunuyor.

Yani CCleaner, işe yaramaz Avast'ın veri toplamak için süslediği bir tarayıcıdan öteye gidemiyor. Kendi özelleştirebildiğiniz tarayıcılar, kapalı kutu uygulamalardan her zaman daha iyi sonuçlar verir. Microsoft ise Windows ile daha uyumlu ve az kaynak tüketen Edge tarayıcısını, düzenli güncelliyor ve geliştiriyor. Microsoft gibi büyük firmaların, güçten getirdiği bir tembellikleri vardır. O tembelliğin azaldığı ve güzel bir hevesle geliştirilen tarayıcı olduğunu belirtebilirim. Chrome mesela kendi tecrübesine göre daha çok tembellik yapıyor.

Ayrıca güvenlik ve gizlilik arıyorsanız Brave ve Firefox'a bakabilirsiniz. Brave hızlıdır. İki tarayıcı da kaynak tüketimi konusunda vasattır. Diğer Chromium tarayıcılarından daha çok kaynak tüketirler.

CCleaner yerine Wise Disk Cleaner ve Wise Registry Cleaner öneririm. Kayıt defteri temizliği genel olarak önermediğimiz bir yöntem. Ama boş girdiler için WRC'nin güvenli taraması yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
@26318 Bir de şey var, indirdiğiniz dosyayı altta açılan menüden sürükleyip herhangi bir klasöre bıraktığınızda işlem bitene kadar tarayıcı kilitleniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı