Cennetin Sıkıcı Bir Yer Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inkedfizik-dersi-iyi-olan-insan_1725562_LI.jpg
 
Burası bizim sınav yerimiz sınav yerinde zevkler biter sonu vardır ve insanı tatmin etmeyebilir. Ama Allah cennette bize hiç sıkılmayacağımızın sözünü veriyor o kısmı düşünmemize gerek yok. Cennet sırf zevk ve sefa yeri Allah bizi hoşnut edeceğini belirtiyor orada .Hadiste şöyle belirtiliyor. “Yüce Allah, "Ben salih kullarım için cennette hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği ve hiçbir insanın hayal edemeyeceği birtakım nimetler hazırladım.” Yani Kuran-ı Kerimde Allah bize cenneti biraz anlatıyor fakat cennette bizim ilmimizin dışında şeyler de var demek ki, bunları oraya gidince göreceğiz inşallah.
 
@Orion Nebula zaten dünyada yeterince acı çektik yahu. Bari orada rahat olalım diyeceğim de zor gibi gözüküyor.
Bir virüs yaratıyorsun, virüs ölene kadar bir sürü acı çekiyor fakat yetmiyor virüse diyorsun ki "bak seni ben yarattım, bu da kitabım içinde kurallar var, bu kitaba göre yaşarsan seni çok güzel bir yere yollayacağım öldükten sonra". Virüs sana soruyor "Sen sadist misin? Neden bir varlık yaratıp ona acı çektiriyorsun daha sonra da yakıyorsun? Dünya'ya yolladığın yetmedi mi, daha ne istiyorsun benden?" Sen de diyorsun ki "Seni ben yarattım, istediğim şekilde kullanırım; sıfatlarım var bak benim" (sonsuz merhametli, sonsuz adaletli)

Acı çekmen için doğman yetmiyor, bir de ibadet etmeye zorlanıyorsun. Bari şöyle bir seçenek sunsaydın: "ibadet etmeden ölürsen acı çekmeyeceksin, sadece yok olacaksın.".
 
@Orion Nebula, Allah adaletlidir.
İbadet etmeden ölürsen acı çekmeyeceksin.
Eğer böyle bir seçenek olsaydı kişi her türlü günahı işler sonra da ölür ibadet yapmıyorum derdi mesela. Allah ahiret gününde herkes birbirinden ufak da olsa hakkını alacak diyor ve o sadistlik kısmına gelecek olursak da ateistler tarafından sürekli tartışılan bir konu. Net bir cevabı yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı