Cennetin Sıkıcı Bir Yer Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gitmeden ya da gitmeye layık olmadan bilemezsin sıkıcımı değil mi?
Bu ergen takımıda boş düşüncelerinden dolayı ne yapacağını şaşırıyor kuranı sorgularlar cenneti sorgularlar aileleriniz sizi nasıl yetiştiriyor inanki üzülüyorum.
 
@Shimada Sensei Kim zerre kadar iyilik yapmışsa bunu görür, kim zerre kadar şer yapmışsa bunu görür diyor Allah Teâlâ. Melekler imtihana tutulmaz, ancak insan Allah'a olan kulluğunu yerine getirdiği takdirde meleklerden çok daha üstün bir kademeye gelir. Aynı şekilde Allah'a karşı gelirse hayvandan daha aşağı olur. Bu kişinin elindedir. Kim ne ekmişse, ahirette karşılığını harfiyen alacaktır. Zihinsel engelliye verilecek cennetle bir başka mükellef müslümana verilecek cennetin nasıl olduğunu bilemeyiz, ama Allah'ın sonsuz adalet sahibi olduğunu biliyoruz.
Hala gelip yok melek diyorsunuz yok sonsuz adalet diyorsunuz ya... Neyse en azından sonunda zihinsel engelli kısmına değinmişsin. Zihinsel engelliyle normal müslümanın gideceği cennetlerin farklı olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? O bilinmezliğin ipucu var mı? Bilemeyiz demişsin farkındayım ama işte seni o sonuca götüren şey ne? Ayrıca işin çocuk kısmı veya adalet kısmı yine bambaşka yerlere gidiyor. Adam kendi isteyerek zihinsel engelli olmadı, neden daha iyi bir yere gitme şansı elinden alınıyor direkt? Aynı örneği vereyim: YKS sınavındasın, yanındaki adama diyorlar ki sana kağıt yetmedi, seni direkt Türkiye'deki ortalama bi' üniversiteye göndereceğiz. Yani senin elindeki ODTÜ, İTÜ kazanma şansını alıp Uludağ'la yetin diyor. Anlatabildim mi? Adil mi bu?

Bunu geçtim dediğim gibi çocuk meselesi yine farklı. Hadi zihinsel engelli bir şekilde bu hayatı yaşıyor, çocuklarda o da yok. Onun açıklaması nedir?
 
Cennette hissedilecek duygular ile Dünya üzerinde hissedilecek duyguların aynı olmadığını, neticede böylesine "saçma" bir konunun ortaya çıkmamasını sağlayabilirdin. Kolay olan ise şu:Google
Ona da değindim aslında. Alttaki mesaj başkalarına cevaptı, senin için biraz daha düzenlersek şu olur:

Beni ben yapan hissettiğim duygular değil midir? Eğer onlar olmayacaksa veya çoğu eksik olacaksa, sadece zevk alacaksam bu ben değil benim suretimdeki başka biri olmaz mı?

Sürekli o olmayacak, bu olmayacak, şu olmayacak deyip duruyorsunuz da geriye hiçbir şey kalmadığını fark etmiyorsunuz. Sizin tasvirlerinize bakıldığında cennette sadece içki içen seks robotlarından başka bir şey olmayacağız. E ben kendim olmadıktan sonra cennete gitmişim ne yapayım? Benim suretimde hayalî bir porno yıldızı olacak cennette o kadar.
Bunlara bize sorma. Bir buçuk saattir aynı şeyi sana anlatıyoruz, anlamıyorsun.
Sen ne anlatıyorsun arada ya🤣
 
Ona da değindim aslında. Alttaki mesaj başkalarına cevaptı, senin için biraz daha düzenlersek şu olur:

Beni ben yapan hissettiğim duygular değil midir? Eğer onlar olmayacaksa veya çoğu eksik olacaksa, sadece zevk alacaksam bu ben değil benim suretimdeki başka biri olmaz mı?



Sen ne anlatıyorsun arada ya🤣

O zaman dine göre imtihan dünyasının ve ahiretin anlamı kalmıyor. İnsan ne ile ödüllendirilip ne ile cezalandırılacak?
 
@452252 ben adaletsiz olduğunu söylüyorum, istediğini yapamaz demiyorum zaten. Kendine sonsuz adalet sahibidir diyen biriyle tamamen çelişiyor diyorum. Anlamamakta ısrar ettiğin(iz) nokta burası.
Yukarıda bir arkadaş sayfanın linkini yazmış ben tekrardan yazayım okumamışsındır belki. Cehennemde bir kafir, "Allah'ım bazılarını çocuk yaşta öldürdün, beni de çocuk yaşta öldürseydin de cennette gitseydim." diyemez mi? Veya cennette bir mümin, "Allah'ım beni daha fazla yaşatsaydın da cennetteki derecem daha yüksek olsaydı." diyemez mi?.. | Sorularla İslamiyet Bu linke tıkla ve oku.
 
Tatmin edici bir cevap değil. Verdiği cevaplar başka sorulara gidiyor, kısır döngüye giriliyor. Bu cevaplar seni tatmin ettiyse ne mutlu sana, bana diyecek bir şey düşmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı