Cevap Olarak ChatGPT Çıktısı Kullanmak

Nedeni belli, yanlış sonuç üretiyor. Özellike yazılım gibi bir alan çok kritik işlemler için kullanılıyor. Düşünsenize para aktarma / para transfer işlemi yapan kod üret dediniz diyelim. Size açıkları olan bir kod verirse ne olur? Ne olacağı belli, o kodu kullanan şirketi batırır.
Öyle şeyler yapmaz ki. Kod bile yazmıyor doğru düzgün. Ben denemiştim yapay zekayı.

Tamam, yanlış cevaplar veriyor ama çok da işime yaradığı oluyor. Yani, örnek vermek gerekirse: Bir proje için nasıl bir veri yapısı kullanmam gerektiğine karar verememiştim. Chat GPT bilmediğim bir veri yapısı önerdi bana. Araştırdım, projeme uygulamadım. Gayet güzel oldu.

Bununla ilgili açılmış bir öneri anında reddedilmişti. Daha sonrasında forumda skandal cevaplar görüp kategoriden soğudum.

Tamam, yanlış cevaplar veriyor ama çok da işime yaradığı oluyor. Yani, örnek vermek gerekirse: Bir proje için nasıl bir veri yapısı kullanmam gerektiğine karar verememiştim. Chat GPT bilmediğim bir veri yapısı önerdi bana. Araştırdım, projeme uygulamadım. Gayet güzel oldu.

Konudaki sorun ile senin yaşadığın olumlu olay arasında dağlar kadar fark var. ChatGPT'yi Google gibi kullanırsan faydalı ancak şunu yaz bunu yaz dersen patlarsın.

@Emre C şu konuyu görseniz artık? Malum, bu konuyla ilgili öneri konusu açınca reddediyorsunuz. Anca işinize gelen konuları görüyorsunuz.

Öneri konunuz benzeri olduğundan silinmiş olup bildirimle size bilgisi verilmiş.

Bu konuda yazmıştım. Tam olarak ChatGPT yasak olmasa da yarım yamalak bilgi paylaşılması veya yanlış bilgi paylaşılması zaten yasak. ChatGPT kullanıp yanlış bilgi veren varsa raporlarsanız detaylı şekilde, ilgilenilir. Ayrıca ChatGPT'nin yasaklanmasını isteyen arkadaşlar tam olarak nasıl tespit edeceğimizi belirtirse belki düşünebiliriz ama doğru kullanmayanlar yüzünden yasaklamak mantıklı gelmiyor.

Öneri konunuz benzeri olduğundan silinmiş olup bildirimle size bilgisi verilmiş.
Öyle bir bildirim geldiğini hatırlamıyorum ama neyse, öyle diyelim.

Ayrıca ChatGPT'nin yasaklanmasını isteyen arkadaşlar tam olarak nasıl tespit edeceğimizi belirtirse belki düşünebiliriz ama doğru kullanmayanlar yüzünden yasaklamak mantıklı gelmiyor.
Mesajı yazan kişi kendisi söylüyor zaten? ChatGPT'den alıntıladım diyor. Bu şekilde tespit edebilirsiniz. Bunu yazmayan kişi tespit edilemez zaten ona bir şey demiyorum. Ayrıca ChatGPT'den alıntı yaparak mesaj yazan kişi kendi emeği ile çözüm kazanmış olmuyor.

Mesajı yazan kişi kendisi söylüyor zaten? ChatGPT'den alıntıladım diyor. Bu şekilde tespit edebilirsiniz. Bunu yazmayan kişi tespit edilemez zaten ona bir şey demiyorum.
Şöyle ki çok kolay aşılabilecek bir yasak olur. Yasaklandıktan sonra kimse çıkıp alıntıladım, kullandım demez. Birkaç kelimeyi de değiştirir anlaşılmaması için. ChatGPT kullanıp kullanmadığını %100 anlamanın bir yolu yok. Durum böyle olunca yasak pek mantıklı bir seçenek değil ne yazık ki.

Şöyle ki çok kolay aşılabilecek bir yasak olur. Yasaklandıktan sonra kimse çıkıp alıntıladım, kullandım demez. Birkaç kelimeyi de değiştirir anlaşılmaması için. ChatGPT kullanıp kullanmadığını %100 anlamanın bir yolu yok. Durum böyle olunca yasak pek mantıklı bir seçenek değil ne yazık ki.
Sizi anlıyorum. Peki yakın zamanda ChatGPT'yi anlayabilen bir yapay zeka çıkarsa yasaklanabilir mi? Bu şu anda var ama beta aşamasında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı