Cevap Olarak ChatGPT Çıktısı Kullanmak

@Emre C ChatGPT yasak denmesi bile yeterince caydırıcı olur bence. Kullananlar genelde kendisi belirtiyor.
Zaten alınan kodu düzenleyip paylaşacak adam oturup kendisi yazar hem de daha iyisini yazar.

Yasaklı bazı siteler var. Örneğin uzmanlı site. Oradan metni kopyala yapıştır yapıp burada paylaşanlar kolayca anlaşılmaz diye düşünüyorum. Kullandığım bir site olmadığı için düzeni varsa bilmiyorum. Ama forumda yasaklı olması insanların şak diye kaynak verememesine yol açıyor. Bak bunu buradan aldık deyip paylasamiyor. Kendisi ürettiğini söylemek zorunda. Veya başka sitede aynısı olacak ki o durumda baştan başka siteden almış olmasıyla aynı olur.
ChatGPT kullandım demeyen ama bariz olan (kanitlanamayan bir barizlik) birine once hatalar sorulur. Cevap verebilecek olsa zaten kullanmaz. Bu durumda bir daha o kişiye güvenilmez.

Mesela forumda başka resim servisi kullanmak da yasak ama sayfaya gömülü gösteren bazıları gözden kacabiliyor. Arada denk geliyorum. Denk geldiğim ama benim gözümden de kaçanlar olmuştur. Ama bir caydırıcıligi var. 2 gün sonra görseli silen saçma sitelerden büyük ölçüde kurtulmayı sağlıyor.

Istenen şey kullananın ban yemesi değil. İnsanların kullanmamaya teşvik edilmesi. 1 kişi dahi bu yasakmış, burada cevap olarak paylasmayayim dese kardır. Kendisi kullanıp verdiği kodu anlamayan veya verdiği koddaki hatayı çözemeyen (maalesef bu daha muhtemel) kişiler gelsin konusunu açsın. O şekilde bir yasak olmasın. Hatta bu sayede ibret olmuş olur.

ChatGPT zaten kötüyken üstüne Türkçe kullanıp daha da kötü hale getiriyorlar. Örnek bir cevap. İmzalı tam sayı diye bir şey yok. Signed integer var. Türkçe söyleyeceksen işaretli dersin. Sayıyı ifade eden bitlerin (sıfırlar ve birler) bir tanesi sayının pozitif mi yoksa negatif mi olduğunu ifade ettiğini belirtir. İmzalı dersen millet sana güler.

Son düzenleme:
@Emre C ChatGPT yasak denmesi bile yeterince caydırıcı olur bence. Kullananlar genelde kendisi belirtiyor.
Zaten alınan kodu düzenleyip paylaşacak adam oturup kendisi yazar hem de daha iyisini yazar.

Yasaklı bazı siteler var. Örneğin uzmanlı site. Oradan metni kopyala yapıştır yapıp burada paylaşanlar kolayca anlaşılmaz diye düşünüyorum. Kullandığım bir site olmadığı için düzeni varsa bilmiyorum. Ama forumda yasaklı olması insanların şak diye kaynak verememesine yol açıyor. Bak bunu buradan aldık deyip paylasamiyor. Kendisi ürettiğini söylemek zorunda. Veya başka sitede aynısı olacak ki o durumda baştan başka siteden almış olmasıyla aynı olur.
ChatGPT kullandım demeyen ama bariz olan (kanitlanamayan bir barizlik) birine once hatalar sorulur. Cevap verebilecek olsa zaten kullanmaz. Bu durumda bir daha o kişiye güvenilmez.

Mesela forumda başka resim servisi kullanmak da yasak ama sayfaya gömülü gösteren bazıları gözden kacabiliyor. Arada denk geliyorum. Denk geldiğim ama benim gözümden de kaçanlar olmuştur. Ama bir caydırıcıligi var. 2 gün sonra görseli silen saçma sitelerden büyük ölçüde kurtulmayı sağlıyor.

Istenen şey kullananın ban yemesi değil. İnsanların kullanmamaya teşvik edilmesi. 1 kişi dahi bu yasakmış, burada cevap olarak paylasmayayim dese kardır. Kendisi kullanıp verdiği kodu anlamayan veya verdiği koddaki hatayı çözemeyen (maalesef bu daha muhtemel) kişiler gelsin konusunu açsın. O şekilde bir yasak olmasın. Hatta bu sayede ibret olmuş olur.

Yasaklı site argümanı iyi olmuş.

ChatGPT tamamen soru sormanız ile alakalı cevaplar verir, yapay zeka olduğu için %1'lik bir hata payı vardır Onu'da es geçebiliriz. Ancak ChatGPT'ye doğru şekilde hatayı izah edebilirseniz %99 ihtimal ile doğru sonuçları size özet geçecektir.

Zaten GPT yasaklamak kullanamazsınız gibi bir anlama gelmiyor. Misal ben kaynak ararken sürekli kullanıyorum ancak kodu kendim yazıyorum belki iyi belki kötü ancak arkasındaki ben oluyorum. Şimdi adam bir kod atsa GPT ile sonrasında da KS şurada şu hata var burası düzgün çalışmıyor dese adam cevap veremeyecek neden çünkü GPT destek konusunda berbat. Özür dilemekten ve yanlışı yanlışla düzeltmekten başka bir şey yapmıyor. Peki böyle bir durum oluşunca ne oluyor? Konunun aktifliği yitiriliyor, belki cevaplanmış sanılıyor. Cevap verilecek konular bile çöp haline geliyor.

Ya da bazı spesifik durumlarda var olan senaryo için kod düzgün çalışıyor ve konu çözüldü işaretleniyor. Çünkü GPT sonuca odaklı kod veriyor bazen. İnsan gibi senaryo düşünme yeteneği yok. Bu da dediğim gibi aktiflik mevzusuna çıkıyor.

ChatGPT tamamen soru sormanız ile alakalı cevaplar verir, yapay zeka olduğu için %1'lik bir hata payı vardır Onu'da es geçebiliriz. Ancak ChatGPT'ye doğru şekilde hatayı izah edebilirseniz %99 ihtimal ile doğru sonuçları size özet geçecektir.

Basic durumlarda hata yapmıyor olabilir ancak her kod if else ile çözülmüyor.
Konu açan kişi hatanın sebebini bilse kendi çözer zaten?
GPT'ye doğru izah etsen bile düzeltemiyor kilitlenip kalıyor özür loopunda eleman. Bu tür bir senaryoda kullanmadığınız çok belli.

@Vavien. Hocam çok güzel özetlemişti birkaç gün önce mesajını bulursanız okuyun derim.

ChatGPT tamamen soru sormanız ile alakalı cevaplar verir, yapay zeka olduğu için %1'lik bir hata payı vardır Onu da es geçebiliriz. Ancak ChatGPT'ye doğru şekilde hatayı izah edebilirseniz %99 ihtimal ile doğru sonuçları size özet geçecektir.
Konuya yazdığım son mesajdaki ChatGPT cevabına bakar mısınız? %1'lik bir şey mi sizce o? Hatayı izah niye edelim? Hatayı anlayabilecek kişi zaten kendi cevabını ChatGPT kullanmadan yazar.
Kotu kısmı hatayı izah ettiğinizde anında kabullenmesi ve düzeltmesi. Aslında iyi bir şey değil mi? Değil. Çünkü firmanın söylediğinin aksine söylenen şeyleri hatırlamıyor. Aynı hatayı 2 dakika sonra tekrar yapıyor. 5 hata yaptıysa ilkini duzeltiyorsunuz. İkinciyi duzeltiyorsunuz. Üçüncüyü düzeltince ne hikmetse İlki eski haline dönmüş şekilde geliyor. Videodakinden çok farklı değil. Siz duzektiyorsunuz o geri bozuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Basic durumlarda hata yapmıyor olabilir ancak her kod if else ile çözülmüyor.
Konu açan kişi hatanın sebebini bilse kendi çözer zaten?
GPT'ye doğru izah etsen bile düzeltemiyor kilitlenip kalıyor özür loopunda eleman. Bu tür bir senaryoda kullanmadığınız çok belli.

@Vavien. hocam çok güzel özetlemişti birkaç gün önce mesajını bulursanız okuyun derim.

Çoğu aşırı karmaşık kod hatalarımı ChatGPT'ye sorarak çözdüm, sizin sorma şekliniz ile alakalı. Millet ChatGPT ile Ransomware bile yapıyor.

Konuya yazdığım son mesajdaki ChatGPT cevabına bakar mısınız? %1'lik bir şey mi sizce o? Hatayı izah niye edelim? Hatayı anlayabilecek kişi zaten kendi cevabını ChatGPT kullanmadan yazar.
Kotu kısmı hatayı izah ettiğinizde anında kabullenmesi ve düzeltmesi. Aslında iyi bir şey değil mi? Değil. Çünkü firmanın söylediğinin aksine söylenen şeyleri hatırlamıyor. Aynı hatayı 2 dakika sonra tekrar yapıyor. 5 hata yaptıysa ilkini duzeltiyorsunuz. İkinciyi duzeltiyorsunuz. Üçüncüyü düzeltince ne hikmetse ilki eski haline dönmüş şekilde geliyor. Videodakinden çok farklı değil. Siz duzektiyorsunuz o geri bozuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediklerinizi kod konusunda hiç yaşamadım sadece ufak string hataları yapıyordu onları kendim düzeltiyorum zaten.

Dediklerinizi kod konusunda hiç yaşamadım sadece ufak string hataları yapıyordu onları kendim düzeltiyorum zaten.

Unutmayın ki ChatGPT sadece koca bir kütüphaneden ibaret, yani hatayı doğru şekilde ChatGPT'ye sorarsanız 1-2 defa hatalı cevap verir evet ancak yine hatalı cevap verirse sıfır chat açarsınız orada %99 ihtimal ile doğru sonuçları verir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı