Cevap Olarak ChatGPT Çıktısı Kullanmak

Web sitesi yapıyorum ve HTML, CSS, JavaScript ve PHP kullanıyorum şu anda.
Bunların bir yeterlilik göstergesi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Şu listeye HTML yazanın yeterliliğinden şüphe edilir.

Bunun veritabanı var sunucusu var. Dördünüde aynı anda bil bakalım?
Ne? Yazılarım ironik gözüküyor ama ciddi söylüyorum, ne demek istiyorsunuz?

İllaki bilinir ama çok iyi bilenler bile internetten bakabiliyor bazen.
Elbette. Ama sizin yanlış anladığınız kısım burası. ChatGPT ve internet aynı şey değil. Başka insanlardan yardım almak (ki internette temelde yapılan bu) ile düşünme yetisi olmayan bir text modelinden yardım almak çok farklı şeyler. Kendine saygısı olan birisi ikincisini yapmaz. Yapsa bile bunu standart çalışma şeklinin bir parçası haline kesinlikle getirmez. Olayı çok yanlış anlıyorsunuz.

Bunu dediğinize göre programlamaya yeni başlamış kendini bir şey sanan birisiniz diye "düşünüyorum".
İlginçtir ben de aynı şeyleri size karşı düşündüm şimdi. Yazım stiliniz, söyledikleriniz vs. çok yanlış. Yani sadece bilgi olarak değil, söylenenleri yanlış anlıyorsunuz, tam olarak ne yazmaya çalıştığınız belli değil. Neden bahsettiğinizi bilmiyorsunuz.

Bunların bir yeterlilik göstergesi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Şu listeye HTML yazanın yeterliliğinden şüphe edilir.

Ne? Yazılarım ironik gözüküyor ama ciddi söylüyorum, ne demek istiyorsunuz?

Elbette. Ama sizin yanlış anladığınız kısım burası. ChatGPT ve internet aynı şey değil. Başka insanlardan yardım almak (ki internette temelde yapılan bu) ile düşünme yetisi olmayan bir text modelinden yardım almak çok farklı şeyler. Kendine saygısı olan birisi ikincisini yapmaz. Yapsa bile bunu standart çalışma şeklinin bir parçası haline kesinlikle getirmez. Olayı çok yanlış anlıyorsunuz.

İlginçtir ben de aynı şeyleri size karşı düşündüm şimdi. Yazım stiliniz, söyledikleriniz vs. çok yanlış. Yani sadece bilgi olarak değil, söylenenleri yanlış anlıyorsunuz, tam olarak ne yazmaya çalıştığınız belli değil. Neden bahsettiğinizi bilmiyorsunuz.
Mobil uygulama geliştirme, web sitesi, oyun geliştirme vb. öğreniyorum. Kesinlikle siz yanlışsınız. HTML yazdım diye dediğinize bakın, şimdi dersiniz HTML programlama değil diye :D . ChatGPT başka insanlardan yardım almaktan çok daha iyi. Yok standart haline getirmezmiş! Sizene? Siz kim oluyorsunuzda koskoca programlama dünyasında herkesi kapsayacak bir yargıda bulunuyorsunuz? Kesinlikle aşırı saçma bir yaklaşım sizinkisi. (Bu arada sizene falan derken kızmak manasında değil, cidden sizene yani)

Web sitesi yaparak kendini yazılımcı görüyorsan güler geçerim.

Aynen, yeni başladım :D

Rehberlerim zaten gökten zembille indi.
Web sitesi yapıyorum, Nesne tabanlı programlama öğreniyorum (C# şuan), oyun programlama ve mobil uygulama geliştirme öğreniyorum. Siz ne yapıyorsunuz?

Hadi biz malız. Stackoverflow'un yasaklamasına ne diyeceksin? Diğer sitelerin çoğu onların içeriğini kopyalanlar.

Biz tecrübe ediyoruz da konuşuyoruz. Şunu yazan bir şeye güvenen sizin bir şeyleri sorgulaması lazım bence. Hem botla hem de kendinizle ilgili şeyler.

Gidip ChatGPT saçmalıkları diye konu açayım da hem ona hem de sizin gibilere gülüp duralım orada.

1678519277132.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı