Ceza Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Forumu çok sevsem de pek aktif bir üye değilimdir. İnsanların fikirlerini belirtmesinden dolayı bir yıl ceza almasını hiç doğru bulmuyorum. Yöneticilerin fikirleri neden yanlış olamasın ki? Hiçbir insan kusursuz değildir. Her insanın eleştirmeye hakkı vardır. Bir insanın azıcık eleştirilmeye göz yumabilmesi lazım. Sonuçta yöneticiler de eleştiriyor değil mi, normal üyelerin de eleştirebilmesi lazım. @Nazım Paşa fikirlerini çok beğendiğim kişidir. Ortada çok büyük bir haksızlık var. Düzeltilmesini umuyorum. Ki inşallah ben de böyle konuştum diye ban yemem. Saygılar değerli Technopat ailesi...

Konuyu uzatmaya gerek yok. Yönetim bir ceza verdi ise bunu sorgulamak yersiz. Hatalı bir durum oldu ise de gerekeni kendi aramızda değerlendirip uygularız.

Zamanında belirtildiği gibi bu tür sorunları çıkartan yönetici ve üyelerimiz de çok oldu. Technopat'ın bir çizgisi vardır. Bu çizgi dışına kurulduğundan ötedir çıkılmadı. Halen ısrarcı olan varsa "Çıkış" butonu ile çıkabilir. Diğer türlü eleştiri yapacağım diyerek gereksiz uzatmalara neden olmaktadır.

Ayrıca bizim hassas olduğumuz en önemli noktalardan birinin de saygı olduğunu belirtelim.

Konuya iki üç göruşümü bende belirteyim istedim. Banlanan arkadaşımızın yaptığı eleştirinin 1 yıl ban alması çok fazla. Bu kadar büyük bir forum sitesinin başı olarak sizlerin bu eleştiriye açık olmasını beklerdim. Böyle hareket ederek sosyale büyük emek vermiş insanları soğutuyorsunuz sanırım. Bana kalırsa sosyal son zamanlarda nedense eskisi gibi gelmemeye başladı. Bu yorumu yaptım diye sosyalden ayrılabilirsin dememenizi bekliyorum.

Hayır arkadaşlar, kullanıcı son eleştirisi yüzünden değil, aylardır devam eden davranışları ve üslupsuzluğu sebebiyle uyarı almıştır. Tek bir hatadan ya da mesajdan bahsetmiyoruz burada. Sordunuz, biz de açıkladık.

Devamlı bir şekilde başka kullanıcılarla tartışma yaratılması bir yana, Sosyal dışı platformlarda gruplaşma oluşturulması ve buradaki tartışmalarda da grup olarak iç bölünme ve taraflaşma oluşturulması, bunun sürdürülmesi iyi niyetli olmayan hareketlerdir.
Sosyal dışı örgütlenmeyi nereden çıkardınız? @Ali Güngör

Hatalı mesajı alıntıladığınızda, siz hata yapmasanız bile yapılan hatayı tekrar etmiş olursunuz. Mesajları, kurallara göre sadece moderasyon ekibi düzenlemiyor. Üyeler de bu konuda aktif. Tabii ki bunda zorunlu değilsiniz, düzeltmek istemiyorsanız mesajı alıntılama yapmadan cevap verebilirsiniz.
Moderatörleri rapor edersek sorun çıkar mı?

@Ali Güngör Amacım yapılan şeyleri sorgulamak değil, son mesajınızda duruma objektif olarak yaklaştığınız için ben de kimseye flame yapmadan birkaç şey sormak istiyorum, çoğumuz işin yönetim kısmını bilmediğimiz için tek seferde 1 yıl ceza verildiğini düşünüyoruz.
  • Bu arkadaş bahsettiğiniz bu eski davranışlarında bir ceza aldı mı?
  • Yazdığımız bu yorumların (Nazım Paşa'yı destekleyenler, konu dışına çıkıp yönetim sorgulayanlar değil) bir etkisi olur mu düşüncelerinizde?
  • Bu ceza belki hakeden birine verilmiştir, daha önce uyarıldı mı bilmiyorum ama benim sürekli yardım konularında gördüğüm bilgi sahibi biriydi. Az ya da çok, forumun kan kaybedeceğini düşündünüz mü?

Sırf ilanında "Sıfırı daha ucuz çok pahalı yapmışsınız" dediğimden dolayı Technopat sosyal kurallarında olmayan bir ceza veren Jira adlı moderatörü şikayet etmiştim lakin görünen o ki hiçbir şey olmuyor yetkilerini gereksiz kullanan moderatörlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ali Güngör bu ne, iddianame mi? Üyeyi tanıyorum, tabii ki tartışma yaratacak. Unutmayın ki bu platform bir forum, yani tartışma ortamı. Tartışmadan daha doğal ne bekliyordunuz? 4 GB ekran kartı iyi diyenlere haklısınız efendim demesini mi? @recep'ı hiç görmüyoruz sanki. Sosyal dışı platformlarda gruplaştırma oluşturması… Sanırım bizim Discord grubumuzdan bahsediyorsunuz. Özgür insanlar olarak istediğimiz platformda birbirimizle konuşmak hakkımız diye düşünmüştük. Ne bilelim sizin oraya da karışacağınızı! Sanki terör örgütü kurduk da silahlanıyoruz! Arkadaşlarla sohbet edip oyun oynamak istemiştik oysa. Eh, nasıl birbirimizle gerçek hayatta konuşurken Technopat’tan bahsedince gelip bizi tutuklamıyorsanız burada da durum aynı. Kaldı ki grubu kuran da o değil zaten. Tekrar bunu sürdürürüz normal olarak. Siz kapayın grubu sadece bizim gözetimimiz altında konuşacaksınız deyince her şey olmuyor. Yine bizim de bildiğimiz gibi birileri sizi sahte fotoğraflarla yanıltıyor, kulağınıza fısıldıyor. Hatta şu an mesajlarınızı beğenen moderatör arkadaş bu durumu bilir. Ama unutmuşa benziyor. Yine bu nedenle şu an moderatör olan arkadaşın hesabı silindi. Ama sanırım o da unutmuş. İkisine de aşkolsun demekten başka bir şey diyemiyorum. Bu adam Abdullah Öcalan değil. Bu adam binlerce mesajla Sosyal’e katkı yapmış, insanlara karşılıksız yardım etmiş ve sadece yönetimi eleştirip (onda da sanki küfür etmiş gibi konuşuyorsunuz) arkadaşlarıyla konuştuğu için bir yıl ban yemiştir. Biz bu despot yönetime ve kararla şiddetle karşı çıkıyoruz ve unutmamanız gerek ki bir forumun yapıtaşları üyeleridir. İstemiyorsan git yönetiminin de ne kadar saçma olduğunu anlatma gereği duymuyorum. Umarım kararlarınızı biraz düşünürsünüz. Çünkü böyle devam ederseniz elinizde moderatörler ve sadece onların dediklerini yazın bir avuç kişiden başka kimse kalmayacak.

Okudum tüm mesajları. Nazım Paşa nickli kişiyle -ki şu adama paşam demeyin artık- çok kesişti önüm. Adamın zaten bu zamana kadar banlanmamış olması çok saçma. Gidin bi üslubuna bakın görün sebebini. Ne @Recep Baltaş ne de @Ali Güngör sırf rezalet veya iğrenç yüzünden ban atacak kişiler değil ki zaten Ali Güngör eski mesajlarına da baktığını söylüyor. Erdem Alsırt'ın daha bilgili olup daha sert çok daha sert mizaca sahip olanı diyebilirim Nazım için. Daha fazla yazmaya gerek yok zaten karar verilmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı