CHP resmi boykot listesini açıkladı

Yahu yerli ürünlerin nesini destekleyeceksiniz? Arada fiyat farkı olmasa yerli markanın bisküvisini mi yiyeceksiniz yabancı markaların Oreo gibi bisküvilerini mi? Parası olan kimse gidip de o milyonda bir muz içeren dandik şeyleri yemez. Yiyen çoğu kişi de geçmişten alıştığı için ya da parası olmadığından yiyordur zaten. Bu tarz içerik fakiri ürünleri Özel söyleyene kadar boykot etmek aklınıza gelmediyse o sizin ayıbınız. CHP destekçilerinin büyük çoğunluğu senelerdir karşıt görüşlü vatandaşlara laf anlatmaya çalışıyor ama o vatandaşlar gözünü açıp dinlemiyorlar bile size kalkıp ananız babanız bile 3 4 sene aynı şeyi anlatmaz ki vatandaş sabredip anlatsın. İyi bile sabretti insanlar bu şartlara rağmen ikna etmeye çalıştılar. Son seçimden sonra kimseden hoşgörü beklemenin anlamı yok.
Yerli ürünlerin kalitesi ayrı bir konu onları fişlemek ayrı bir konu. Aynı fikirde olanlar ve olmayanlar şeklinde bir ünlü listesi bile hazırlanmış. Rezilliğe, ucuzluğa bakın. Sizinle aynı fikirde olmayanları iktidar olmadan dışlayan, hor gören ve yok olmasını isteyen bir zihniyetin iktidara gelmesini düşünmek bile korkutucu. Oldu olacak kapılara kırmızı bir çizgi atsınlar. Sizin gibi düşünmeyenleri bir gece ansızın ölü bulsunlar. 80, 90'lardaki gibi bir Türkiye değil de nedir bu? Siz bunda kazanan olacağını mı zannediyorsunuz? Hepimiz kaybederiz.

Yerli ürünlerin kalitesi ayrı bir konu onları fişlemek ayrı bir konu. Aynı fikirde olanlar ve olmayanlar şeklinde bir ünlü listesi bile hazırlanmış. Rezilliğe, ucuzluğa bakın. Sizinle aynı fikirde olmayanları iktidar olmadan dışlayan, hor gören ve yok olmasını isteyen bir zihniyetin iktidara gelmesini düşünmek bile korkutucu. Oldu olacak kapılara kırmızı bir çizgi atsınlar. Sizin gibi düşünmeyenleri bir gece ansızın ölü bulsunlar. 80, 90'lardaki gibi bir Türkiye değil de nedir bu? Siz bunda kazanan olacağını mı zannediyorsunuz? Hepimiz kaybederiz.
Yahu kim söylüyor bunları? Özel çıkıp halkın kalan yarısını düşman ilan etmedi ki. Çıkıp yaptığı konuşmalarda çoğu zaman birleştirici konuşuyor işte şunun destekçileri şöyledir demiyor. Boykot listelerini açıkladığında bile biz bu firmalara karşıyız çalışanlarına değiliz çalışanlarıyla kol kola çalışmalı iş birliği yapmalıyız tarzında açıklamalar yaptı. Kışkırtma yapmasını da bilirdi ama onun yerine birleştirici konuşmayı tercih ediyor.

Yahu kim söylüyor bunları? Özel çıkıp halkın kalan yarısını düşman ilan etmedi ki. Çıkıp yaptığı konuşmalarda çoğu zaman birleştirici konuşuyor işte şunun destekçileri şöyledir demiyor. Boykot listelerini açıkladığında bile biz bu firmalara karşıyız çalışanlarına değiliz çalışanlarıyla kol kola çalışmalı iş birliği yapmalıyız tarzında açıklamalar yaptı. Kışkırtma yapmasını da bilirdi ama onun yerine birleştirici konuşmayı tercih ediyor.
Bakın size kargayı kılavuz yapanların hikayesini paylaşmıştım hatırlıyorsanız. Hikayede yoldan sapanlar sadece yoldan sapmakla kalmamış pisliğe bulanmışlardı hatırlıyorsanız. Durum da aynen budur. 80'lerde 90'larda sokaklar bile burası solcu burası sağcı sokağı haline gelmişti. Bugün aynı firmalardan kahve dahi içmeyenler yarın aynı sokaktan da geçmez. Bir lider vizyon sahibi olmalı, attığı adımların takipçileri arasındaki tesirini doğru tartmalı ona göre hareket etmelidir. Siz sokağa çıkın dersiniz ancak sokağa çıkanların ne yapacağını kontrol edemezsiniz. Siz boykot edin dersiniz fişlemenin, yerli firmaların batışının öncüsü olursunuz. BBC'ye çıkar tarihteki en büyük düşmanlarımızdan biri olan İngiltere'den destek bekler, medet umarsınız bugün size el uzatan İngiltere yarın karşılığında kolunuzu ister.

Özetlemem gerekirse, siz dağın tepesinden minicik bir hareketle, minik bir kar yığınını oynatırsınız lakin o minik kar yığını aşağı indiğinde bir köyü yok edecek kadar büyüdüğünde o minicik hareketi yapan kişi ben suçsuzum diyemez.

CHP'nin ve seçmeninin büyük çoğunluğunun ne kadar tehlikeli olduğunu buradan anlayabilirsiniz. Onlar gibi düşünmeyenleri fişlerler. Vizyonsuz başkanlarının faturasını karşıt görüşlülere keser, kendilerinde hata aramazlar. Dünya üzerinde neredeyse bütün ülkeler yerli ürünleri desteklerken bizde siyasi emeller uğruna boykot ettiren bu kadar rezil, bu kadar vizyonsuz ve daha kötüsü kendini aydın zanneden bir topluluk az görürsünüz.
"onlar gibi düşünmeyenleri fişlerler"
Geçen hafta chp seçimine memur olup fislenme korkusundan dolayı gidemeyen kaç insan gördüm ben. Eylemlerde kaç kişi evine dönünce şafak baskınıyla göz altına alındı?

Yerli ürüne destek bizde yok ki. En basitinden önceden telefondan %18 kdv dışında vergi alınmazdı (belki ufak tefek başka meblalar olabilir). Sonra yerli üretim telefonlarımız çıktı, yerli üretime destek için yurtdışından gelen cihazlara otv getirildi. Bu mu yerli üretime destek?

Yerli milli araba ürettik, üst düzey siyasetçilerin hangisi Mercedesini bırakıp Togg'a biniyor?

Geçen hafta chp seçimine memur olup fislenme korkusundan dolayı gidemeyen kaç insan gördüm ben. Eylemlerde kaç kişi evine dönünce şafak baskınıyla göz altına alındı?
Memurların durumu biraz farklı. 657'ye tabiler.
"Tarafsızlık ve devlete bağlılık:

Madde 7 - (Değişik: 12/5/1982 - 2670/2 md.)

Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar."

Yerli ürüne destek bizde yok ki. En basitinden önceden telefondan %18 kdv dışında vergi alınmazdı (belki ufak tefek başka meblalar olabilir). Sonra yerli üretim telefonlarımız çıktı, yerli üretime destek için yurtdışından gelen cihazlara otv getirildi. Bu mu yerli üretime destek?
Dolaylı yoldan bir destek denebilir.
Yerli milli araba ürettik, üst düzey siyasetçilerin hangisi Mercedesini bırakıp Togg'a biniyor?
Ben üst düzey siyasetçilerin çok lüks araçlara binmesine karşıyım. Onların bineceği araç vatandaşın cebinden ödeneceği için hiç binmesinler daha iyi.

Bakın size kargayı kılavuz yapanların hikayesini paylaşmıştım hatırlıyorsanız. Hikayede yoldan sapanlar sadece yoldan sapmakla kalmamış pisliğe bulanmışlardı hatırlıyorsanız. Durum da aynen budur. 80'lerde 90'larda sokaklar bile burası solcu burası sağcı sokağı haline gelmişti. Bugün aynı firmalardan kahve dahi içmeyenler yarın aynı sokaktan da geçmez. Bir lider vizyon sahibi olmalı, attığı adımların takipçileri arasındaki tesirini doğru tartmalı ona göre hareket etmelidir. Siz sokağa çıkın dersiniz ancak sokağa çıkanların ne yapacağını kontrol edemezsiniz. Siz boykot edin dersiniz fişlemenin, yerli firmaların batışının öncüsü olursunuz. BBC'ye çıkar tarihteki en büyük düşmanlarımızdan biri olan İngiltere'den destek bekler, medet umarsınız bugün size el uzatan İngiltere yarın karşılığında kolunuzu ister.

Özetlemem gerekirse, siz dağın tepesinden minicik bir hareketle, minik bir kar yığınını oynatırsınız lakin o minik kar yığını aşağı indiğinde bir köyü yok edecek kadar büyüdüğünde o minicik hareketi yapan kişi ben suçsuzum diyemez.
Anlattığınız hikaye durumla tutarlı olsa kabul edilebilirdi ama değil. Kimse karga takip etmiyor insanlar kendi istekleri ile sokaktalar. Özel çıkıp açıklama yapmadan önce sokağa çıkan insanları kimse davet etmedi kendileri toplandılar. Şuanda da kimse siyasiler dedi diye kendilerini riske atmıyorlar İmamoğlu olayı bahane oldu zaten halk bıkmıştı şunu anlamanız için ülkede daha ne olması lazım anlamış değilim. Kimse halka kahve içmeyin demiyor şuradan içmeyin ki halkın karşısında durmasınlar diyorlar. Yoksa git başka yerlerden iç kahveni EspressoLab'a Kahve Dünyası'na mı kaldı tüm kahveler? Yerli bir firma batınca ülke ekonomisi dibe vurmaz yerli alternatif kalmazsa ancak ekonomi zarar görür o da ne kadar olası bilemem yabancı firmalardan da tonla vergi alınıyor zaten. O kadar basit bir iş değil yani alternatif çok iken bir firmanın batması ortamı o kadar etkilemez. Onu da geçtim halktan ne yapmalarını istiyorsunuz herkesi tutuklasınlar kimse ses çıkartmayıp otursun mu? Boykot yapmak herkesin en doğal hakkı kimseye de zararı yok o firmalar hariç. Sanıyorsunuz ki A firması batıcak ülke yerli firma kaybetti diye zarar edicek yok öyle birşey. Birşeyi boykot etmezseniz düzelmez her boykot faydalı olmayabilir ama halkın büyük bir kısmı yapmak istiyorsa gerçekten işe yarama şansı yüksek.

Hep CNN ve Kanal D seyrediyordum. Hala devam. Geçen gün ilk defa Espressolab’a gittim. Ramazan bitimi düzenli gideceğim İnşallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı