Cihadın büyüğü nefs ile olandır

IŞİD, Hizbullah, El-Kaide, Ebu Selam gibi bir çok terör örgütü sürekli bir yerlere cihad ilan edip duruyor.
Terör; siviller üzerinde korku ve tahakküm oluşturmakta kullanılan, en haysiyetsiz ve barbarca yöntemdir.

Niyeti Hak olanın yolu batıldan geçmez ve geçmemelidir. Bu ve benzeri barbarlar kendi hükümlerini uygularken "hüküm Allah'ındır" der ve kendilerince müşrikleri öldürür de şirk koşanı, kendini Allah ile eş tutanın kendileri olduğunu görmekten acizdirler.

Cihad kelimesi sanki biraz yanlış olmuş bu metin için. Çünkü İslam'da Cihad demek Allah yolunda ve hak elde etmek için verilen mücadele veya savaştır. Bir de her mücadele değil daha çok tüm İslam aleminin dahil olduğu bir mücadele olması gerekiyor cihad olabilmesi için.

Güncel bir örnek olursa mesela İran'ın Amerika'ya karşı ilan ettiği şey cihad değildir. Cihad olabilmesi için bütün İslam aleminin katılması veya destek olması gerekli. 4 büyük halife dönemi sonrası bile neredeyse cihad görülmedi gibi bir şey. Osmanlı bile sağlayamadı cihadı.

Ben kelime olarak söyledim bu arada bunları İslam için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Arapçada evet gayret, mücadele anlamı vardır ama İslam'daki anlamı biraz daha farklıdır.
Günümüz cihad anlayışı nefislerle yapılan savaş olabilir. Kanımca böyle düşünüyorum. Kadını bir eşya gibi görüp araba reklamında açık kadınları kullanmak bu kadar artmışken, ahlaksızlık, cinayetler tecavüzler bu kadar artmışken ve haram işlemek bu kadar kolaylaşmışken... Bunlara karşı durabilmekte bence bir cihaddır.

Günümüz cihad anlayışı nefislerle yapılan savaş olabilir. Kanımca böyle düşünüyorum. Kadını bir eşya gibi görüp araba reklamında açık kadınları kullanmak bu kadar artmışken, ahlaksızlık, cinayetler tecavüzler bu kadar artmışken ve haram işlemek bu kadar kolaylaşmışken... Bunlara karşı durabilmekte bence bir cihaddır.
Misal, lüks ve şatafata olan düşkünlük ve bunun talep görmesini sağlamak ve buna sahip olanın itibar görmesi gerektiğini düşünmek veya düşündürmek de buna eklenebilir. Sonuçta "Mallarınız da çocuklarınız da sizi Allah'ı anmaktan alıkoymasın."

Misal, lüks ve şatafata olan düşkünlük ve bunun talep görmesini sağlamak ve buna sahip olanın itibar görmesi gerektiğini düşünmek veya düşündürmek de buna eklenebilir. Sonuçta "Mallarınız da çocuklarınız da sizi Allah'ı anmaktan alıkoymasın."
Technopat Sosyal'de görülmedik konuşmalar yapıyoruz şu an arkadaşlar. Maşaallah. Tarihte bir ilk sanırım. :D Allahıma şükür sizin gibi insanlar da varmış buralarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Dinimiz tehdit altinda ise, onu tehdit altina aldigini dusundugumuz insanlari oldurebiliriz" --> Kanla yayilan tum semavi dinlerde bu refleks vardir ve insanlik disidir. Hacli Seferi = Cihat.
Bu yöntemin sebebi de bu, çünkü insan bu savaşa katıldığında nefsinden ötürü artık kendi galibiyetine odaklanıp haksızlıklara ve zulümlere sebep oluyor. Olay Allah ın otoritesini yaymaktan, kendi otoritesini yaymaya dönüşüyor. Sürekli "aşırıya kaçmayın" deniyor ama ağzından tükürükler saçarak aşırılıkta yarışır bir hale geliyor. Bu da kendi ile sürekli devam ettirmesi gereken savaşı aksatması sebebi ile olabilir mi?

Bu yöntemin sebebi de bu, çünkü insan bu savaşa katıldığında nefsinden ötürü artık kendi galibiyetine odaklanıp haksızlıklara ve zulümlere sebep oluyor. Olay Allah ın otoritesini yaymaktan, kendi otoritesini yaymaya dönüşüyor. Sürekli "aşırıya kaçmayın" deniyor ama ağzından tükürükler saçarak aşırılıkta yarışır bir hale geliyor. Bu da kendi ile sürekli devam ettirmesi gereken savaşı aksatması sebebi ile olabilir mi?

Otoritesini yaymak icin senin kilicina ihtiyac duyacak olan tanriya tapinmanin bana gore mantikli bir tarafi yok. Yandaki koyu fethetmek istiyoruz, bir bahaneye ihtiyacimiz var. Ne olabilir acaba bu?

Bunun sebebi, dinlerin insan oldurmeyi kolaylastirmasi.
Normal sartlarda sen anlamini bilmedigin Arapca kelimeler soyleyerek diger canlilari bogazlamazsin. Ama din isin icine girince bu normalize oluyor.
Ortacag kafasi.

( Sana ya da Islam'a degil sozum, tum dinler boyle. )

Otoritesini yaymak icin senin kilicina ihtiyac duyacak olan tanriya tapinmanin bana gore mantikli bir tarafi yok.
Hem fikirim kesinlikle, o zaman oradaki savaşın sebebi farklı olmalı.
"Saldırıya uğrayanlara zulme mâruz kaldıkları için savaş izni verildi." Hac 39. Mazlumun zalimle olan savaşı ki bu yaşam hakkını savuma olarak görülebilir, dışındaki hiç bir savaş meşru değildir, denilebilir. Bu da yayılmacı değil, evini koruma temelli olmalıdır.

Otoritesini yaymak icin senin kilicina ihtiyac duyacak olan tanriya tapinmanin bana gore mantikli bir tarafi yok. Yandaki koyu fethetmek istiyoruz, bir bahaneye ihtiyacimiz var. Ne olabilir acaba bu?

Bunun sebebi, dinlerin insan oldurmeyi kolaylastirmasi.
Normal sartlarda sen anlamini bilmedigin Arapca kelimeler soyleyerek diger canlilari bogazlamazsin. Ama din isin icine girince bu normalize oluyor.
Ortacag kafasi.

( Sana ya da Islam'a degil sozum, tum dinler boyle. )
Allah dileseydi herkes anında müslüman ya da herkes anında zengin ya da herkes anında cennetlik olurdu. İmtihanın sırrı da burada. Kullarım sapacak mı yoksa doğru yoldan gidecek mi'ye bakıyor Allah azze ve celle. İsteseydi tüm zalimleri anında öldürürdü. Yaratmakta helak etmekte onun için çok kolaydır.
-Bir de rica ediyorum (sizin için değil bu söylemim) saygı ve sevgi çerçevesinde konuşalım olur mu. Değişmeyecek fikirlerimiz için bu konuyu da kilitletmeyelim de insan gibi ne fikrimiz varsa konuşalım. Fikir özgürlüğümüz var herkes söyleyebilir ama kimsenin düşüncesini yargılayacak değiliz. İslam düşmanı olan insanlar gelip şimdi bizim kutsal değerlerimize sövmesin de. Sözde fikir özgürlükçüler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı