Cihadın büyüğü nefs ile olandır

Hem fikirim kesinlikle, o zaman oradaki savaşın sebebi farklı olmalı.
"Saldırıya uğrayanlara zulme mâruz kaldıkları için savaş izni verildi." Hac 39. Mazlumun zalimle olan savaşı ki bu yaşam hakkını savuma olarak görülebilir, dışındaki hiç bir savaş meşru değildir, denilebilir. Bu da yayılmacı değil, evini koruma temelli olmalıdır.

Pratikte tum dinler kanla yayilirlar. Ne yazdiginin ya da ne yazildiginin iddia edildiginin hic bir onemi yok.

Bir devletin kime ne zaman ne gerekceyse savas acacagi da herhangi bir yazita bakarak karar verilebilecek kadar basit bir olay olamaz.

@Andar Han yalnız kabul edelim bu din terörü kisvesine en çok mahal veren din de İslam:) Maalesef yaygın olduğu coğrafyadaki düşünce yapısı fazla bağnazlığa yatkın. Bu da buna zemin hazırlıyor. Yani dünya literatürüne "İslami Terör Örgütü" diye bir tabir yerleşik halde artık. Hristiyan, Yahudi, Budist hatta Ateist terör örgütü diye bir tabir yok hatta söylemesi tuhaf bile geliyor:)
@PODOLOG doğru diyorsun. Ama senin dediğin nefs ile olan mücadelenin dini yok gerçekten:) Bu insanlık için geçerli bir şey. Mütevazilik ve hoşgörü ne yazık ki dinlerin değil resmen insanlığın bir eksikliği haline geldi artık.

Bunların hepsinin ışığında kabul edelim ki hiçbir din güllerle güzel şiirlerle yayılmaz. Kan ve kılıçla yayılır. Bu Cihad için de geçerlidir, Haçlı Seferleri için de, Yahudilik içinde geçerli.

Allah dileseydi herkes anında müslüman ya da herkes anında zengin ya da herkes anında cennetlik olurdu. İmtihanın sırrı da burada. Kullarım sapacak mı yoksa doğru yoldan gidecek mi'ye bakıyor Allah azze ve celle. İsteseydi tüm zalimleri anında öldürürdü. Yaratmakta helak etmekte onun için çok kolaydır.
-Bir de rica ediyorum (sizin için değil bu söylemim) saygı ve sevgi çerçevesinde konuşalım olur mu. Değişmeyecek fikirlerimiz için bu konuyu da kilitletmeyelim de insan gibi ne fikrimiz varsa konuşalım. Fikir özgürlüğümüz var herkes söyleyebilir ama kimsenin düşüncesini yargılayacak değiliz. İslam düşmanı olan insanlar gelip şimdi bizim kutsal değerlerimize sövmesin de. Sözde fikir özgürlükçüler.

Bu benim cevap verebilecegim bir sey degil. Benim gordugum dunyada, guclu olan kazanir zayif olan kaybeder. Mazlum, dogru yol, adalet, onur, haysiyet vs gibi kavramlar savas sonucunu etkileyen kavramlar degiller. Bunlar pembe masallar yalnizca bana gore. At binenin, kilic kusananindir. Gucluysen kazanirsin, bu kadar basit.

Hem fikirim kesinlikle, o zaman oradaki savaşın sebebi farklı olmalı.
"Saldırıya uğrayanlara zulme mâruz kaldıkları için savaş izni verildi." Hac 39. Mazlumun zalimle olan savaşı ki bu yaşam hakkını savuma olarak görülebilir, dışındaki hiç bir savaş meşru değildir, denilebilir. Bu da yayılmacı değil, evini koruma temelli olmalıdır.
Tevbe Suresi 73. Ayet: Ey Peygamber! İnkarcılarla, ikiyüzlülerle savaş; onlara karşı sert davran. Varacakları yer cehennemdir, ne kötü dönüştür.

Enfâl Suresi 39. Ayet: Fitne kalmayıp, yalnız Allah'ın dini kalana kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse bilsinler ki Allah onların işlediklerini şüphesiz görür.

Mâide Suresi 33. Ayet: Allah ve Peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. Bu onlara dünyada bir rezilliktir. Onlara ahirette büyük azab vardır.

Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam): "Ben insanlar Allah'tan başka ilahın olmadığına, Muhammed'in de Allah'ın elçisi olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum.(Buhari, İman 17; Müslim, İman 36, (22))

Gucluysen kazanirsin, bu kadar basit.
Bu da insanın aklı ile halletmesi gereken en büyük sorun. Her şeyin güce hizmet ettirilmesi.
yalnız kabul edelim bu din terörü kisvesine en çok mahal veren din de İslam:) Maalesef yaygın olduğu coğrafyadaki düşünce yapısı fazla bağnazlığa yatkın. Bu da buna zemin hazırlıyor. Yani dünya literatürüne "İslami Terör Örgütü" diye bir tabir yerleşik halde artık. Hristiyan, Yahudi, Budist hatta Ateist terör örgütü diye bir tabir yok hatta söylemesi tuhaf bile geliyor
Bu tabirin sebepleri neler. İnsanı düşünmekten uzaklaştıran etkenler neler?
Tevbe Suresi 73. Ayet: Ey Peygamber! İnkarcılarla, ikiyüzlülerle savaş; onlara karşı sert davran. Varacakları yer cehennemdir, ne kötü dönüştür.

Enfâl Suresi 39. Ayet: Fitne kalmayıp, yalnız Allah'ın dini kalana kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse bilsinler ki Allah onların işlediklerini şüphesiz görür.

Mâide Suresi 33. Ayet: Allah ve Peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. Bu onlara dünyada bir rezilliktir. Onlara ahirette büyük azab vardır.

Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam): "Ben insanlar Allah'tan başka ilahın olmadığına, Muhammed'in de Allah'ın elçisi olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum.(Buhari, İman 17; Müslim, İman 36, (22))
Tüm bu ayetler ve hadis dediklerime karşı değil. Hepsinin temelinde karşıt olanın ne olduğunun anlanması gerekiyor. Karşıt olan ne yaparsa sen ona bu şekilde karşı koyabilirsin. Sen karşı koyabilmek için yeterli misin? Yoksa bu ayetleri baz alarak birilerine zalimlik mi yapıyorsun? Bu da sınavın parçası ve böyle bir halde yaptığın hataların gözardı edileceğini mi zannediyorsun?

Son düzenleme:
Popüler kültür😎 Televizyon sana ne gösterirse sen onu bilirsin. Ve televizyon sana bağnaz hristiyanları değil bağnaz müslümanları gösterir. Çünkü televizyon gücü o dine mensup:) Ama yavaş yavaş o dinden de ayrılarak din dışı olmaya başlıyor. Son dönemlerde dikkat edersen çok fazla Hz. İsa çelişkili belgeseller var TV'lerde. Yabancı TV'lerde yani.

Hz. İsa, bugünki İsrail'de Hristiyanlığı yaymak istediğinde Yahudi hahamları onun boğazını kesmek istediler. Bugün İslam coğrafyasında Hristiyan misyonerliği yaparsan bir papazın boğazını kesebilirler. Bu coğrafya sert maalesef. Ve stabil değil. Yani bütün coğrafya İslam dini mensubu olsa bu sefer de Alevi ve Sünni tartışması çıkar. O bitse Şafi ve Sufi inanışlar sorun çıkarır. Bölünmeye ve taraf tutmaya çok yaygın maalesef. Kabile anlayışı yani biraz. İlkellik değil gruplaşma yani. Kabile olayı da en çok İslam ülkelerinde var.

Bu da insanın aklı ile halletmesi gereken en büyük sorun. Her şeyin güce hizmet ettirilmesi.

Tüm bu ayetler dediklerime karşı değil. Hepsinin temelinde karşıt olanın ne olduğunun anlanması gerekiyor. Karşıt olan ne yaparsa sen ona bu şekilde karşı koyabilirsin. Sen karşı koyabilmek için yeterli misin? Yoksa bu ayetleri baz alarak birilerine zalimlik mi yapıyorsun? Bu da sınavın parçası.
İnanmadığım için ayetleri baz almıyorum fakat ''din Allah'ın dini oluncaya kadar savaşın'' ayeti o ayetlerin nasıl karşıtı olmuyor merak ediyorum.
Hadis hakkında ne düşünüyorsun?

İnanmadığım için ayetleri baz almıyorum fakat ''din Allah'ın dini oluncaya kadar savaşın'' ayeti o ayetlerin nasıl karşıtı olmuyor merak ediyorum.
Hadis hakkında ne düşünüyorsun?
Hadis; o yetkiye sahip vekilin beyanatı ki yanlış ile doğruyu her yönü ile öğrenmiş olanın, ameldeki tüm sınırları koyanın beyanı. Ben ya da bir başkası o sözlere bakarak ben de yapabilirim derse, Allah akıl fikir versin demek düşer bana.
Din yalnız Allah'ın oluncaya kadar savaşın, Allah ın izin verdiği şekilde, izin verdiği gibi savaşını da kapsamaktadır.
"Allah, din hususunda sizinle savaşmayan ve sizi, ülkenizden çıkarmayanlara iyilik etmenizi, onlara karşı insafla, adaletle muamelede bulunmanızı nehyetmez" Mümtehine 8

Ayrıca bir olaya yeltenenin sebep olduklarından sorumlu tutulacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Yani Allah adına yapıldığı söylenen bir davranış insanları Allah dan uzaklaştırıyorsa durup bir kaç kere daha düşünmek gerekir.

@Andar Han yalnız kabul edelim bu din terörü kisvesine en çok mahal veren din de İslam:) Maalesef yaygın olduğu coğrafyadaki düşünce yapısı fazla bağnazlığa yatkın. Bu da buna zemin hazırlıyor. Yani dünya literatürüne "İslami Terör Örgütü" diye bir tabir yerleşik halde artık. Hristiyan, Yahudi, Budist hatta Ateist terör örgütü diye bir tabir yok hatta söylemesi tuhaf bile geliyor:)
@PODOLOG doğru diyorsun. Ama senin dediğin nefs ile olan mücadelenin dini yok gerçekten:) Bu insanlık için geçerli bir şey. Mütevazilik ve hoşgörü ne yazık ki dinlerin değil resmen insanlığın bir eksikliği haline geldi artık.

Bunların hepsinin ışığında kabul edelim ki hiçbir din güllerle güzel şiirlerle yayılmaz. Kan ve kılıçla yayılır. Bu Cihad için de geçerlidir, Haçlı Seferleri için de, Yahudilik içinde geçerli.
"Mütevazilik ve hoşgörü ne yazık ki dinlerin değil resmen insanlığın bir eksikliği haline geldi artık." Haklısınız hocam... Şeytandan aşağı insanlar dolaşıyor ortalıkta maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı