Cinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana göre hak ve gerçek olan şey İslam. Bir başkasına göre İslam olmadığı için ne kadar kurandan örnek versende boş. Umarım demek istediğimi anlamışsındır.
 
Gören kişiler sonradan İslam dinine yöneleceği için İslam inancına göre sınav mantığının bir manası kalmıyor. Yani sana kanıtlayamayız.
 
Cinler gerçek, Kurt adam hikaye.
Cinleri de Ay'ın arka yüzünü de, Toprağın altını da göremeyiz. Çünkü o kadar yetenekli varlıklar değiliz.
 
Bana dinlerle gelmeyin tek sorum şu cinler vb. Varlıklar gerçek midir çok merak ediyorum?
Gerçek. Bir akrabamın içine cin girmişti. Rukye yoluyla çıkarmıştık. Cin çıkarma sırasında da insan, kendi kontrolü altında olmadan titriyor. Korkunç bir olay. Akrabamın içine cin girmesiyle ilgili ayrıntılı bir bilgiye sahip değilim. Ama abim falan diğer aile üyelerimin bilgisi var.
 
Gördüğümüz şeyler sınırlı (İslam'a göre). Duyduğumuz şeyler de öyle. Mesela tavukların kulaklarında (İslam'a göre) perde yok. Bunun sayesinde ölülerin çektiği acıların, çığlıkların seslerini duyabiliyorlarmış. Fakat insanların kulaklarında perde var. Her şeyi duyamıyorlar.
Şimdi bu konuya göre cinler var mı?
İnanca kalmış bu. Hristiyan vs. dinlere göre yoktur. Göremediği şeylerin var olduklarına inanmazlar ki normal de. Onların dinine göre böyledir. Ama İslam'a göre bizim gözlerimizde perde var ve dünyadaki her varlığı göremiyoruz. Cinleri görebilen hayvanlar da bayağı varmış. Tabii İslam dinine göre söylentiler.
Bana göre de vardır. Hem Müslüman'ım. Ve ben de kur-an'ın dediği gibi gözlerimizde bir perde olduğunu, cinleri, doğaüstü varlıkları göremediğimize inanıyorum.
Gören kişiler sonradan İslam dinine yöneleceği için İslam inancına göre sınav mantığının bir manası kalmıyor. Yani sana kanıtlayamayız.
%100 katılıyorum sana. Eğer cinleri diğer dinlerdeki insanlarda görseydi herkes İslam'a yönelirdi ve diğer dinler %90 olmazdı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı