Cinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana hem mantıklı hem de mantıksız geliyor. Hayvanların, cinler gibi insanların göremediği varlıkları görebildiğini duymuştum. Hatta "Köpekler ezan okunurken havlamalarının sebebi ezandan kaçan cinleri kovalamalarıymış" gibi bir rivayet duymuştum. Ne kadar gerçek, ne kadar doğru tartışılır. Ama ben cinlerin olduğuna inanıyorum.
 
Kıyamet yaklaşıyor, insanımız imanını kaybetmeye başlamış. Ahirette sorarsınız gerçek mi değil mi diye.

Tabii din/ibadet özgürlüğü var, kimseye bir şey diyemem.
 
Müslüman olan birisine göre gerçek. Çünkü Allah; "Ben sizi (insanları) ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım" der. İslama göre gerçekten varlar. Biz onları göremeyiz ama onlar bizi görebilir. Din hocamızın anlattığına göre onlar aynı bizim gibidirler. Yiyip içerler, uyurlar. Bizim gibi iyi cinler ve kötü cinler var. Namaz kılan var, kılmayan var. Hocamızın dediğine göre tek fark, onların yaşantısı hızlı. Yani eğer müslümansan cinler var. Ateist veya başka dine mensup birisi neye inanıyorsa. Ben inanıyorum.
 
Cinler, şeytanlar, cadılar vs. psikolojik hastalıkların bilinmediği, bilinenlerin de çoğunun tedavisinin mümkün olmadığı, açıklanamayan birtakım olaylar için insanların uydurdukları varlıklardır. Hiçbiri gerçek değil. Eğer cinler gerçekse vampirler, hayaletler, kurt adamlar, devler ve bilumum diğer fantastik yaratıkların da gerçek olması gerekiyor. Hiçbirini göremiyoruz etrafta?
 
Abdulkadir geylani hazretlerinin hayatinı okursaniz aydinlanirsiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı