Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkenin kültür seviyesine! bakarsak, bu konun gündeme gelmesi en az 10-15 yılı bulur😊
Bakanlığın açıkladığı il il covid tablosu, mutasyon başlamış ve çoşkuyla iç içe yapılan mitingler vs vs

Ortaokulda imam hatibe gidiyordum ben. Bir dönem fen kitaplarında cinsellikten bahsediliyordu. Kitapta da penis ve vajina fotoğrafları vardı. Sınıfımdaki herkes bunu komik bulup gülüyordu, öğretmen ders anlatırken dalga geçiyorlardı.

Bu tarz adamlara cinselliği düzgünce anlatsan n'olur, anlatmasan n'olur. En sağlıklısı ilkokulda anlatılması.

İlkokul biraz ağır olur gibi ama ortaokulda öğretilse daha iyi olur gibi.

Bizim hoca anlatmıştı. Sınıfta tabiki prezervatif takmayı öğretmediler ama aile planlaması ve cinsel hastalıklar konusu mevcut biyoloji dersinde. Bel soğukluğu, AIDS ve HIV gibi hastalıklar öğretiliyor. Ama bunlardan korunma yollarını anlatmak hocaya kalıyor.

Derste insanların nasıl çoğaldığından bahsetmişlerdi. Toplantıda ise korunmalısınız ve herkesle yapmamalısınız vs. denmişti. Hastalıklardan da bahsedilmişti. :)
Hocam anlatmak ve geçiştirmek arasında fark var. Her okula da aynı eğitim verilemiyor çünkü bazı yerlerde cinsellik gerçekten en büyük günahlardan biri sayılıyor. Çekinen hocalar ise yüzeysel anlatıp geçiştirebiliyor. Yanlış anlamayın size değil lafım. Bu sözde eğitimi en son lise 2 zamanında almıştık oda 30 dakikalık bir seminerde hocanın sadece neden pisuarın dışına işemememiz gerektiğini ve neden ayakta işemememiz gerektiğini anlatmasıyla geçti. Cinsellik utanılması gereken değil öğrenilmesi gereken bir şey.

Size okullarda öğretilmemiş ve kendiniz "öğretilmezse 7-8 tane çocuk yaparsınız" demişsiniz.

Demem o ki, bazı şeyler okulda sadece söz ile öğrenilmez; kavranılmaz. Yaşayarak öğrenmek gerekir.

Cinsellik eğitimi mutlaka verilmesi gereken bir eğitimdir. Eğer çocuklara bu anlatılmaz ise bu cinsellik ile ilgili sorular anne babalara soruluyor. Anne ve babalara sorulduğunda da saçma sapan yok leylek getirdi yok kuş getirdi yok aslan getirdi cevabını alıyor ve bu çocuğun aklına yatmıyor.

Böylece çocuk, kimse bu konu hakkında konuşmadığı için, konuşmaktan korktuğu için bu cinsellik konusunu çocuğun gözünde çok özel bir şey gibi geliyor yani gözünde çok aşırı değerli bir hale getiriyor. Bunun sonucunda ise cinsellik tabu oluyor.

Ama eğer eğitimi verilse idi, çocuklar bunun gayet normal bir şey olduğunu öğrenirdi ve gözlerinde kutsallaştırmazlardı. Bunun kutsal bir şey olmadığını, bir ihtiyaç olduğunun öğretilmesi gerek yoksa daha çok Twitch'te chat'e bakarken " bu kızı alacaksın bam bam bam hahaha" yorumları görürsün.

Böyle bilgileri sizi bilemem ama ben ailemden ögrenebiliyorum. Ama sizi bilemem.
Bu arada ne istiyorsunuz anlamadım, okulda öğrenmediysen şimdi nasıl bunları biliyorsun? Müfredatta bu konular olsaydı sınıf ortamında nasıl işlenirdi bana bir söyler misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı