Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeş ben de diyorum ki, ailenden öğrenebilirsin. 8. sınıfta olduğunu düşün, sınıfta kız da var erkek de var. Bu konu konuşuluyor, sen utanmaz mısın? Mahremiyet denen bir şey var. İnsanın gerçeği deyip dışarı çıkıp donu indirip dans edelim o zaman, nasıl olsa insanın gerçeği.

Al işte mahremiyet dedin hemen dışarı çıksın donunu indirsin aklına ilk bu geldi zaten. Ben neyden bahsediyorum. Sen konuya çok uzaktasın.

Hocam böyle şeyler genelde toplumumuzda ayıplandığı için aileler ve okul çok bilgi vermiyor okul neyse vermek zorunda değil fakat aile çocuk bireyi bilgilendirmeli yoksa bu bastırılmış duygu merağa dönüşüyor ve çocuk aileden gizli bir şeyler yapmaya kalkıyor. Okuldan önce evdeki eğitim çok önemli. Okul konusuna girersek çıkamayız.

Katılıyorum hocam aile çocuğa bir şey aktaramayınca öğrentmenler bir şey dediği zaman sadece gülen çocuk profili çıkıyor karşımıza.

Ülkemizde cinsellik Afrika'daki açlıktan beter olduğundan bu tür durumlar aşırı normal bence.

Çocuklara cinselliğin ayıp olduğu öğretilen bir ülkedeyiz dert etmeyin öğrenen öğreniyor. :D

Bazı okullar küçük sunular hazırlayıp öğrencileri toplayarak bunu sunmakta ancak bazıları hiç umursamıyor.

Eğer öyle bir şey olursa büyük ihtimal yobazlar ve gericiler tarafından linç yiyecektir ve illa kaldırılacaktır, aynı evrim gibi. Ülkenin %70'i de yobaz veya gerici olduğu için çok sıkıntı çıkacaktır.
Çocuklarımızı utanmaz yapıyorlar! Zinaya teşvik ediyorlar! Demezlerse ben de hiç bir şey bilmiyorum.

Kardeş ben de diyorum ki, ailenden öğrenebilirsin. 8. sınıfta olduğunu düşün, sınıfta kız da var erkek de var. Bu konu konuşuluyor, sen utanmaz mısın? Mahremiyet denen bir şey var. İnsanın gerçeği deyip dışarı çıkıp donu indirip dans edelim o zaman, nasıl olsa insanın gerçeği.
Her ailenin yaklaşımı bir olmuyor. Görüşler bu noktada çok önemli yer alıyor zira doğu tarafına gittiğinizde bu tarz şeyler gerçekten fazlasıyla ayıp karşılanabiliyor. Sınıfta kız erkek ayrımları yapılabilir bu tarz şeylerde. İnsanın gerçeğinin öğretilmesi tarafında olmak dışarıda donu çıkartıp gezmekle aynı şey değil ikincisi etik ahlak kısmına giriyor oda felsefe dersinde öğretiliyor zaten.

İnsanın gerçeği diyip dışarı çıkıp donu indirip dans edelim o zaman, nasıl olsa insanın gerçeği.
Ne alakası var? Sen okulda boşaltım konusu gördüğün için çıkıp ortalıkta tuvaletini mi yapıyorsun? Ayrıca kimse donunu indir demiyor, sadece daha çok detaya inilmesi gerektiği söyleniliyor. 1001 türlü hastalık var. Sen Covid'i bilmeden maske takar mısın?

Her ailenin yaklaşımı bir olmuyor. Görüşler bu noktada çok önemli yer alıyor zira doğu tarafına gittiğinizde bu tarz şeyler gerçekten fazlasıyla ayıp karşılanabiliyor. Sınıfta kız erkek ayrımları yapılabilir bu tarz şeylerde. İnsanın gerçeğinin öğretilmesi tarafında olmak dışarıda donu çıkartıp gezmekle aynı şey değil ikincisi etik ahlak kısmına giriyor oda felsefe dersinde öğretiliyor zaten.
Öyle yetiştirilen insan öyle olacak, yapacak bir şey yok. Ama sınıf ortamında bu konu konuşulur mu? Düşünün, konuşulmaz tabi ki de. Kötüye kullanılır. İstediğiniz şeyleri bir düşünün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı