Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğitim sisteminde kesinlikle olması gereken bir konu fakat dersler arasında yok. Lisede sağlık dersinde hoca, 2 şey anlatırdı. Herkes hemen gülerdi ya da saklanırdı. Böyle bir şey yok vallaha. Bana göre bu konuda geri kalmış bir milletiz.

Cinsel ilişkide olması istenmedik olayları oluyor, sonra kötü şeyler oluyor. Anladınız siz. Korunma yöntemleri hakkında hiçbir şekilde bahsedilmiyor.
Ben geçen sene sağlık dersinde gördüm hocam kitapta cinsel ilişkide nasıl korunması ile ilgili şeyler anlatıldı. 9. Sınıfta
 
Size okullarda öğretilmemiş ve kendiniz "öğretilmezse 7-8 tane çocuk yaparsınız" demişsiniz.

Demem o ki, bazı şeyler okulda sadece söz ile öğrenilmez; kavranılmaz. Yaşayarak öğrenmek gerekir.

Ailelere bakarsan genelde 6-7 kardeş oluyorlar. İşte mesela babanın 7 kardeşi olması gibi. O zaman okula gitmeyelim dersleri yaşayarak öğreniriz.
 
Gelişmiş ülkeler yıllar önce bilimsel ve sağlıklı cinsel eğitimi verip bu konudaki hurafelere yer brakmadı. O kişiler anne, baba olduklarında bilgileri çocuklarına aktarıyorlar bir şekilde. Bir kere seferberlik yapılsa yeter. Bir nesil öğrensin. Aile kurunca
aktarırlar bilglerini.
 
Ortaokulda imam hatibe gidiyordum ben. Bir dönem fen kitaplarında cinsellikten bahsediliyordu. Kitapta da penis ve vajina fotoğrafları vardı. Sınıfımdaki herkes bunu komik bulup gülüyordu, öğretmen ders anlatırken dalga geçiyorlardı.

Bu tarz adamlara cinselliği düzgünce anlatsan n'olur, anlatmasan n'olur. En sağlıklısı ilkokulda anlatılması.
 
Gelişmiş ülkeler yıllar önce bilimsel ve sağlıklı cinsel eğitimi verip bu konudaki hurafelere yer brakmadı. O kişiler anne, baba olduklarında bilgileri çocuklarına aktarıyorlar bir şekilde. Bir kere seferberlik yapılsa yeter. Bir nesil öğrensin. Aile kurunca.
Aktarırlar bilglerini.

Z kuşağı olarak daha kurnaz gibiyiz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı