Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne alakası var? Sen okulda boşaltım konusu gördüğün için çıkıp ortalıkta tuvaletini mi yapıyorsun? Ayrıca kimse donunu indir demiyor, sadece daha çok detaya inilmesi gerektiği söyleniliyor. 1001 türlü hastalık var. Sen COVID'i bilmeden maske takar mısın?

İşte olay bu. Direk aklına donunu indirsin ortalıkta gezsin gelmiş. Sorun burada işte.

Öyle yetiştirilen insan öyle olacak, yapacak bir şey yok. Ama sınıf ortamında bu konu konuşulur mu? Düşünün, konuşulmaz tabi ki de. Kötüye kullanılır. İstediğiniz şeyleri bir düşünün.
Kızlar ve erkekler ikiye ayrılır ve sorun çözülür. Kolay iş o. Bir ders kızları konferans salonuna indirirsin, diğer derste erkekleri.

Bu ülkede cinsel dediğinizde ayıp denilen bir algı var insanlar ya' abilerinden yada babalarından öğreniyor, vasat bir durumdayız sonra neden bu kadar nüfüs çoğalımı fazla.

Öyle yetiştirilen insan öyle olacak, yapacak bir şey yok. Ama sınıf ortamında bu konu konuşulur mu? Düşünün, konuşulmaz tabi ki de. Kötüye kullanılır. İstediğiniz şeyleri bir düşünün.
Kötüye kullanmanın denetimini hocalar için devletin yapması gerekiyor. Öğrenciler için ise disiplin kuralları mevcut zaten. Bu tarz şeyler devletin eksiği maalesef o konuda bir şey diyemem fakat bu tarz taciz olaylarının bile bu eğitimin alınmamasından kaynaklı olduğunu düşünen biriyim. Kızlar için kadın, erkekler için erkek öğretmen tutmakta olabilir.

Ne alakası var? Sen okulda boşaltım konusu gördüğün için çıkıp ortalıkta tuvaletini mi yapıyorsun? Ayrıca kimse donunu indir demiyor, sadece daha çok detaya inilmesi gerektiği söyleniliyor. 1001 türlü hastalık var. Sen Covid'i bilmeden maske takar mısın?
13 yaşındaki bir çocuğa, cinsel hastalığı öğretsen ne, öğretmesen ne? Çocuk yakın zamanda ilişkiye mi girecek? Senin dediğinle benimkinin ne alakası var? Mahremiyet duygusu diyorum sana, böyle bir ders görürlerse tenefüste birbirlerine cinsel organlarını gösterip 'Kiminki daha büyük?' diye konuşurlar. Mahremiyet duygusunu kaybederler.

Kötüye kullanmanın denetimini hocalar için devletin yapması gerekiyor. Öğrenciler için ise disiplin kuralları mevcut zaten. Bu tarz şeyler devletin eksiği maalesef o konuda bir şey diyemem fakat bu tarz taciz olaylarının bile bu eğitimin alınmamasından kaynaklı olduğunu düşünen biriyim. Kızlar için kadın, erkekler için erkek öğretmen tutmakta olabilir.

Olabilir. Erkekler ve kızlara ayrı olarak anlatılabilir. Yan yana iken utanma olabilir.

13 yaşındaki bir çocuğa, cinsel hastalığı öğretsen ne, öğretmesen ne? Çocuk yakın zamanda ilişkiye mi girecek? Senin dediğinle benimkinin ne alakası var? Mahremiyet duygusu diyorum sana, böyle bir ders görürlerse tenefüste birbirlerine cinsel organlarını gösterip 'kiminki daha büyük?' diye konuşurlar. Mahremiyet duygusunu kaybederler.

Küçüklüğünden itibaren bu eğitimi verirsen yazdığın gibi hayal etmez. Kuzenim alman benden daha çok bilgisi var yaşı 13-14 falan.

Öyle olursa zaten ben de yapılma taraftarıyım hocam.

13 yaşındaki bir çocuğa, cinsel hastalığı öğretsen ne, öğretmesen ne? Çocuk yakın zamanda ilişkiye mi girecek? Senin dediğinle benimkinin ne alakası var? Mahremiyet duygusu diyorum sana, böyle bir ders görürlerse tenefüste birbirlerine cinsel organlarını gösterip 'kiminki daha büyük?' diye konuşurlar. Mahremiyet duygusunu kaybederler.

Dostum ben 5.sayfada bir yazı yazmıştım. Rica etsem okuyabilir misin?

Öyle yetiştirilen insan öyle olacak, yapacak bir şey yok. Ama sınıf ortamında bu konu konuşulur mu? Düşünün, konuşulmaz tabii ki de. Kötüye kullanılır. İstediğiniz şeyleri bir düşünün.

Zaten ergenlik çağına gelmiş birey cinselliği işte çeşitli sex film sitelerinden bir şekilde öğreniyor. Bunun eğitimi okulda doğru dürüst verseler nasıl bir sorun çıksın ki. Devlet, öğretmenler bir şekilde ayarlama yapsın erkek ve kızlar ayrılsın.

Çok zor bir şey değil cinsel eğitim vermek ve sınıfları ayırmak sonuçta. İllaki boş sınıf vardır okulda ona geçilir konferans salonu var sonuçta okulda orası kullanılabilir.

Çözüm çok ama yapacak insan ve kurum yok. :)

Kötüye kullanmanın denetimini hocalar için devletin yapması gerekiyor. Öğrenciler için ise disiplin kuralları mevcut zaten. Bu tarz şeyler devletin eksiği maalesef o konuda bir şey diyemem fakat bu tarz taciz olaylarının bile bu eğitimin alınmamasından kaynaklı olduğunu düşünen biriyim. Kızlar için kadın, erkekler için erkek öğretmen tutmak da olabilir.
Neler neler göz ardı ediyor, bununla mı ilgilenirler sizce?

Disiplin kuralları çoğu okulda hikaye.

Kızlar için kadın, erkekler için erkek öğretmen tutmak da oldukça cinsiyetçi bir düşünce.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı