Clean Bulk nasıl yapılmalıdır?

Yer
İstanbul
Merhaba, yaklaşık 8 ay yüksek kalori açığı ve son 2 ay evde definasyon + spor ile 100 kilolardan 75'lere indim. yağ oranım muhtemelen %13-14'tür, göbeğim ve göğüslerimde yağ var ancak onu yakmak için kalori açığı yapmama gerek var mı bilemedim. 68-70 kilolara insem zargana olacağım bu yüzden clean bulka girmek istiyorum, hazır haftaya spor salonuna da başlıyorum. Boy 1.88 kilo 75 yaş 22.

Beslenme genelde proteini alabiliyorum tavuk, yulaf, yumurta, kuruyemiş, salata vs. tüketiyorum. Kızartma ve Fast food tüketmiyorum sadece arada mocha kahve alıyorum, ek olarak evde çıkan biraz ayçiçek yağ ile pişirilen baklagiller, pilavlar yenilirse çok yağlanma yapar mı? Öğrenciyim, aileme de özel şunu yapın bunu yapın diyemem :D ama genelde öğlen tavuk, ton balık, makarna vs. yiyorum, günlük hedeflediğim rakamlar şunlar;

2600 kalori lazım sanırım, ben 2750-2800 alacağım.
110-120G protein.
335-350gr karbonhidrat.
Kalanlar yağ (kaç olması lazım bilemedim).

Fotoğrafım aşağıdaki gibidir, sizce bulka girince sağlam bir şekilde çıkar mı tekrardan göbeğim olsun, yağlanmak istemiyorum yoksa 1 ay daha kalori açığı yapıp 70'lere inip öyle mi bulka gireyim? diyeceğim kollar inceldi, damarlarım çıktı. :(

Dosya Ekleri

• IMG_0415.jpeg
    IMG_0415.jpeg
    415,1 KB · Görüntüleme: 309
Proteini mümkünse biraz daha artırmanızı öneririm. 120 gram kütleniz için optimal değer ancak artırabilirseniz faydasını da göreceksinizdir.

...ek olarak evde çıkan biraz ayçiçek yağ ile pişirilen baklagiller, pilavlar yenilirse çok yağlanma yapar mı?
Yağ kazanmanız yediğiniz yemekten çok gün içinde aldığınız toplam kaloriyle alakalı.

Şu fizikle kalori açığı kesinlikle vermemeniz gerekiyor. Yüksek proteinli clean bir bulkı, kilo aldıkça değerleri gerektiği miktarda ve düzende artırarak, istikrarlı bir şekilde uygularsanız iyi gelişirsiniz. Bu süreçte yağ alabilirsiniz. Bundan korkmayın, öteki türlüsü çok zor ve yavaş zaten.

Proteini mümkünse biraz daha artırmanızı öneririm. 120 gram kütleniz için optimal değer ancak artırabilirseniz faydasını da göreceksinizdir.

Yağ kazanmanız yediğiniz yemekten çok gün içinde aldığınız toplam kaloriyle alakalı.

Şu fizikle kalori açığı kesinlikle vermemeniz gerekiyor. Yüksek proteinli clean bir bulkı, kilo aldıkça değerleri gerektiği miktarda ve düzende artırarak, istikrarlı bir şekilde uygularsanız iyi gelişirsiniz. Bu süreçte yağ alabilirsiniz. Bundan korkmayın, öteki türlüsü çok zor ve yavaş zaten.

Tamamdır bulk + sağlam antrenman ile kaç ay yapayım? Ardından tekrar definasyona dönerim yine spor yapmak şartıyla. Yazın protein takviyesi alabilirim belki tavuk yiyemediğim günlerde.

Son olarak 100 kilo halimle bulka girsem olmaz mı değil mi? Şu anda bu kilomla başlamak daha ideal gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç ay yapacağınız size bağlı. Hedef kütlenize (yağı da hesap ederek) ulaştığınızı düşünüyorsanız veya gerçekten çok yağlandığınızı düşünüyorsanız bırakabilirsiniz. İkinci durumu pek düşünmenizi önermem çünkü az yağ oranından çıktıkça ne kadar yağ alsanız fazla gelebiliyor psikolojik olarak. Son sorunuzu da anladığımı söyleyemem ancak kilo tamamen kişinin hedefine (gerek kütle gerek yağ oranı olarak) bağlı.

Kaç ay yapacağınız size bağlı. Hedef kütlenize (yağı da hesap ederek) ulaştığınızı düşünüyorsanız veya gerçekten çok yağlandığınızı düşünüyorsanız bırakabilirsiniz. İkinci durumu pek düşünmenizi önermem çünkü az yağ oranından çıktıkça ne kadar yağ alsanız fazla gelebiliyor psikolojik olarak. Son sorunuzu da anladığımı söyleyemem ancak kilo tamamen kişinin hedefine (gerek kütle gerek yağ oranı olarak) bağlı.

Anladım. Peki şu an yağ oranım %13 diyelim, 75 kiloyum. Bulk sonrası istediğim 85-86 kilodayım ama yağ oranım %10-11'lere inmedi, aksine %15-16'lara çıktı. O zaman ne yapabilirim? Yani kas kütlem arttı ama bir o kadar da yağ artmasından korkuyorum. Yani şu anki karnım daha da şişebilir evet ama karın kaslarını gösterelim derken göbekli çıkmak da üzer :(

Mesela bugün 1700 kalori almışım daha üstüne 1000 kalori nasıl koyabilirim porsiyonları büyült deseniz kusarım muhtemelen tokum çünkü?

Dosya Ekleri

• IMG_0424.png
    IMG_0424.png
    126 KB · Görüntüleme: 199
Son düzenleme:
Buna bir nevi cevap vermiştim aslında.
Bu süreçte yağ alabilirsiniz. Bundan korkmayın, öteki türlüsü çok zor ve yavaş zaten.

Bulk sonrası istediğim 85-86 kilodayım ama yağ oranım %10-11'lere inmedi, aksine %15-16'lara çıktı.
Gelecekten bir tip vereyim, olacak şey bu zaten :) Yoksa senede 5 kilo falan alırsınız herhalde.

Size kalmış. Proteini yeterli alın, geri kalanını çok dengesiz veya saçma bir dağılım olmayacak şekilde keyfinize göre ayarlayın.

Size kalmış. Proteini yeterli alın, geri kalanını çok dengesiz veya saçma bir dağılım olmayacak şekilde keyfinize göre ayarlayın.

Tamamdır teşekkür ederim. Siz olsanız bu vücutla biraz daha kalori açığı verip + ağırlık çalışıp yağ yakardınız yoksa clean bulka mı girerdiniz?

Spor salonunda 1-2 ay ağırlık çalılıp yüksek protein alırsam ama kalori açığı verirsem nasıl bir sonuç olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu vücutta yakacak yağ yok ki. Ben bu vücutta olsam dirty bulk yaparım. Proteine feci abanırım (vücudumun kaldıramayacağı kadar değil), karbonhidratı kesinlikle artırırım. Dirty bulktan kastım ne bulursan yemek değil de, clean bulkta 2700 ile başlayacaksan 3000 ile başlamak, cheat daylerde sıkıntı çıkarmamak, gereken kaloriyi aldıysam ama canım bir şey yemek istiyorsa yemek falan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı