Clean Bulk nasıl yapılmalıdır?

Bu vücutta yakacak yağ yok ki. Ben bu vücutta olsam dirty bulk yaparım. Proteine feci abanırım (vücudumun kaldıramayacağı kadar değil), karbonhidratı kesinlikle artırırım. Dirty bulktan kastım ne bulursan yemek değil de, clean bulkta 2700 ile başlayacaksan 3000 ile başlamak, cheat daylerde sıkıntı çıkarmamak, gereken kaloriyi aldıysam ama canım bir şey yemek istiyorsa yemek falan.

Cheat day pek yapacağımı sanmıyorum belki 2 haftada bir çikolata veya pizza yerim, o da nadir. Ek olarak kaç kalori alayım? 75 kilo 1.90 boy.

Belediyenin salonu özel gibi kapsamlı değil. 4 gün salonda olacağım. 1 gün off 2 gün evde olacağım. Evde dambılla antrenman yapsam verimli olur mu? Hiç yoktan iyidir.

Bir de çok sık yoğurt, yulaf, 1 kaşık bal veya kuruyemiş falan yiyorum. Güzel kalori ve karb veriyor. Tavsiye eder misiniz?

Kreatin ne zaman alayım? Protein tozu 1 kutu alırım, tavuk yiyemediğim gün yapıştırırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç kalori alacağınızı hesaplayan siteler var. Haftada kaç gün yapacağınız program seçiminize kalmış. Kreatin istediğiniz zaman alabilirsiniz.

Kaç kalori alacağınızı hesaplayan siteler var. Haftada kaç gün yapacağınız program seçiminize kalmış. Kreatin istediğiniz zaman alabilirsiniz.

Hesapladım 2800 kalori çıkıyor. Ben 3000 alacağım. Bunun içinde harcanılan enerji de dahil mi? Yani ben gün içinde yürüyorum veya antrenman yapıyorum bir kalori yakıyorum, 500-700 kalori yaktım diyelim günlük.
3000-700 = 2300 kalori oluyor kafam karıştı.
Sonuç olarak 3000 kalori alırsam gün içi hareketli de, hareketsiz de geçse yetiyor mu yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla kilo vermişsin bulk yap seriden.
Evet öyle oldu maalesef :( ama bir tık avantajlı gibi güzel kalori alırsam antrenmanla olur gibi tek eksiğim antrenman programı sanırım.
Bide 120g protein 350g karbo alacağjm 3000 kalori için ama yağ ne alcam bilemedim kuruyemiş, yulaf, yoğurt yiyincr yağ makro olarak 70-80g çıkıyor sağlıklı yağ fazla alırsam sıkıntı olurmu ?

%45 karbo
%30 yağ
%25 protein ağırlıklı

@barissyaa kuruyemis yoğurt pek iyi şeyler değil bence.
Başka türlü kalori alamıyorum ki günde 3 tabak makarnamı yiyeceğim anlamadım hocam :( kahvaltıdan 800 kalori geliyor öğlende tavuk veya makarna,pilavdan 700 gelse akşamda öyle alıyorum rahat 900-1000 kalori açık kalıyor :( açık kalırsa antrenman yaparsam kas yapamam sanırım yağ ve kas kaybı olur gainermı alayım ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı