SeanStrickland
Hectopat
3200-3300 al bence tam kusurat önemli değil yarışma hayalin falan yoksa.
Yok3200-3300 al bence tam kusurat önemli değil yarışma hayalin falan yoksa.
Hocam son olarak bişey danışacağım belki okulun basket takımına girebilirim çok fazla şişmekte istemiyorum şu fiziğin bir tık daha kaslı halini istiyorum şuanki mevcut halimi katarsak ne kadar bi süre lazım bulka girmem şartmı yoksa sadece gereken proteini alıp kalori açık kalırsa olmazmı ?3200-3300 al bence tam kusurat önemli değil yarışma hayalin falan yoksa.
Doğrudur hocam peki 3-4 ay bulka girsem ni faydası olurmu 3 ayın sonunda koca bi sıfır olursa çok üzer çünkü nerden baksanız supplementlerle vs aylık 5-6 bin lira vermek lazım@barissyaa valla spor hekimi ile konuşman daha iyi ama kalori açığı ile kas koyma şansın yok.
günlük kalori ve makro değerleri almak için gereken sağlıklı yağlı veya yağsız gıdalar çok tutuyor hocam günde 300gr pirinç, makarna, yulaf, tavuk vs@barissyaa kreatin dışı kullanma paran yetmiyorsa. Çok gerekli değil. İyi antrenman yaparsan alırsın da sen spor yapmadan kilo alsan bile iyi durur bence.
Dirty yapman lazım o zaman.günlük kalori ve makro değerleri almak için gereken sağlıklı yağlı veya yağsız gıdalar çok tutuyor hocam günde 300gr pirinç, makarna, yulaf, tavuk vs
Ondada çok yağlanma oluyor ama en mantıklısı o peki şeyi anlamadım mesela bana günde 370gr karbo + 120gr protein + 70gr yağ lazımDirty yapman lazım o zaman.
Jinekomastiniz var bence. Bir an önce bir doktora görünün.Merhaba, yaklaşık 8 ay yüksek kalori açığı ve son 2 ay evde definasyon + spor ile 100 kilolardan 75'lere indim. yağ oranım muhtemelen %13-14'tür, göbeğim ve göğüslerimde yağ var ancak onu yakmak için kalori açığı yapmama gerek var mı bilemedim. 68-70 kilolara insem zargana olacağım bu yüzden clean bulka girmek istiyorum, hazır haftaya spor salonuna da başlıyorum. Boy 1.88 kilo 75 yaş 22.
Beslenme genelde proteini alabiliyorum tavuk, yulaf, yumurta, kuruyemiş, salata vs. tüketiyorum. Kızartma ve Fast food tüketmiyorum sadece arada mocha kahve alıyorum, ek olarak evde çıkan biraz ayçiçek yağ ile pişirilen baklagiller, pilavlar yenilirse çok yağlanma yapar mı? Öğrenciyim, aileme de özel şunu yapın bunu yapın diyememama genelde öğlen tavuk, ton balık, makarna vs. yiyorum, günlük hedeflediğim rakamlar şunlar;
2600 kalori lazım sanırım, ben 2750-2800 alacağım.
110-120G protein.
335-350gr karbonhidrat.
Kalanlar yağ (kaç olması lazım bilemedim).
Fotoğrafım aşağıdaki gibidir, sizce bulka girince sağlam bir şekilde çıkar mı tekrardan göbeğim olsun, yağlanmak istemiyorum yoksa 1 ay daha kalori açığı yapıp 70'lere inip öyle mi bulka gireyim? diyeceğim kollar inceldi, damarlarım çıktı.![]()
Seninde yağ oranın şuan 16-17 falandır ağırsaglamda baya hata payı var. Yani aynı kiloda kalsan yavaşta olsa olur ama bence kilon az zaten sporda yapıyosun bu kiloda max sınıra gelmişsinizdir diye tahmin ediyorum.Ondada çok yağlanma oluyor ama en mantıklısı o peki şeyi anlamadım mesela bana günde 370gr karbo + 120gr protein + 70gr yağ lazım
1 gram karbo ve protein 4 kalori ediyor 1 gram yağ ise 9 kalori ben bunları alsam bile sonuç 2600 kalori çıkıyor almam gereken 3200 bu nasıl mümkün oluyor ? Sadece gereken makro değerleri alsam yine kas kütlesi inşası olurmu ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.