Çocuklardan çok şey mi bekleniyor?

EMİR37

Kilopat
Makaleler
33
Yer
Türkiye
Daha fazla  
YKS'de tam puan yapan bir öğrenci "bu son yılda 200 bin soru çözdüm" demişti.
Bu 365 günün olduğu bir yılda günde 547 soru yapar, her soru için ortalama 2 dakika ayırdığını saydığımız zaman günde 18 saatten fazla zamanı soru çözmekle zamanını geçirmiş, her soruya ortalama 1,5 dakika ayırdığını sayarsak 13 saatten fazla zamanını soru çözmekle geçirmiş, ortalama her soruya 1 dakika ayırdığını var sayarsak günde 9 saatten fazla zamanını soru geçirerek geçirmiş demektir. Peki bu yaptığımız zaman hesaplarının hiçbirinde uyku, beslenme ve mola vakitlerinin hesapları dahi yapılmadı. Sizce bir öğrencinin bir sınavın hepsini doğru cevaplamak veya başarılı olması açısından bu kadar zamanını çalışarak ve birçok aktiviteden soyutlanarak geçirmesi normal mi?
Haberler:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu 365 günün olduğu bir yılda günde 547 soru yapar, her soru için ortalama 2 dakika ayırdığını saydığımız zaman günde 18 saatten fazla zamanı soru çözmekle zamanını geçirmiş, her soruya ortalama 1,5 dakika ayırdığını sayarsak 13 saatten fazla zamanını soru çözmekle geçirmiş, ortalama her soruya 1 dakika ayırdığını var sayarsak günde 9 saatten fazla zamanını soru geçirerek geçirmiş demektir. Peki bu yaptığımız zaman hesaplarının hiçbirinde uyku, beslenme ve mola vakitlerinin hesapları dahi yapılmadı. Sizce bir öğrencinin bir sınavın hepsini doğru cevaplamak veya başarılı olması açısından bu kadar zamanını çalışarak ve birçok aktiviteden soyutlanarak geçirmesi normal mi?
Haberler:

Çalışırsında bu kadarı gereksiz kendini geliştirse daha iyi

Aileleri sosyal açıdan yetersiz, sorgulama nedir bilmez, hayatı boyunca yönlendirilmek zorunda bırakılan, hobisi ve gündelik aktivitesi olmayan, yeteneği keşfedilmemiş, birbirinin kopyası, monoton gençler yetiştirmek üzere zorluyorlar; bunu da başarı olarak gösteriyorlar. Tam da istedikleri gibi...

Haberler:
Gölgelerde kalan bir soru. Yeterli temel eğitim'e, çocuk gelişimi, büyütme, yönetimi vsvs., sahip olunmadığı, herkes sürü psikolojisi içerisinde, duygularına kapılıp düşündüğü için ve bunun gibi bir çok etken dahilinde, ekstra olarak ülke şartları ve sistem de bunu devam ettirmeye yönelik olduğundan çok garip değil gölgede kalması. Her şeyin temelinde eğitim yatıyor. Acilen uyanmamız gerekiyor.

Sistem her dalda ortalama olmamızı bekliyor bu da zor bir şey. Biraz matematik yapamadığım için istediğim yeri kazanamayacağım, saçma değil mi? İngilizce üzerine ilerlemek istiyorum ama matematik yapamadım diye böyle bir duruma düştüm. Evet, sistem bütün derslere köpek gibi çalışmamızı istiyor. Mantıklı bulmasamda ağlayarak sızlayarak sistemi değiştiremeyiz, çalışacağız.

Bu çocuklar ilerde yaratıcılık gerektiren işlerde başarılı olamıyor maalesef. Sanıldığı gibi de üniversiteden sonra "güzel" yerlere gelemiyorlar. Tek bildikleri şey önlerine gelen problemleri çözmek çünkü. Üniversitelerimizin öğrenim kalitesi düşük çünkü 12-13 yıl boyunca "zeki" olarak adledilen çocukları sadece önüne gelen problemi çözmeye şartlıyoruz. Üniversite alımlarında radikal değişimler olmadığı sürece bu böyle devam eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı