CoD MW2'de neden Türkçe yok?

Kanunen bir ülkede satılan üründe o ülkenin dili kullanılmıyorsa satışı yapılamaz. Bu demek oluyor ki call of dutynin Türkçe dil desteği konulmadığına göre burda satış yapmak gibi bir hedefi yok. Öyle boş beleş yok burda satışlar az korsan çok falan diye atıp tutmanın lüzumu yok, crackin ağababası Rusya ama her oyunda Rusça var neredeyse. Sonynin oyunları çok mu satılıyor Türkiye'de hep dil destekli çıkarıyorlar hem pc oyunu bile değil exc oyunlar yani birde ps5 sahibi olmak lazım. O yüzden neden diye fazla düşünmeye gerek yok cevabı özetle budur. Bana satış yapmayı istemeyen firmanın oyununa para verip almam kırılır bende oynarım.

Bu repack yapanların çoğu Rus zaten. Rus insanlar bana kalırsa dünyanın en çok korsan oynayan toplumu. Onların neden dili oyun için mevcut? Bana kalırsa, firma sadece umursamıyor. Korsan oynamak falan alakası yok.

Benim tahminime göre çevirecek kişi bulamıyorlar. Çevirecek kişi derken devamlı çevirecek kişi. Diyelim ki bir grupla anlaştılar onlarda çeviriyor ileride işi bırakırlarsa bu yapımcı firmayı da zor durumda bırakacaktır. Bizden daha az oyun alan ülkenin bile dilleri var.

50 tane dil desteği olup da Türkçe desteklemeyen oyunları ya oynamıyorum ya da oynarsan korsan oynuyorum ki çok nadirdir genelde oynamam. Oyun satın almadığımiz için diyen arkadaşlara da sesleniyorum nüfusu bizim çeyreğimiz olan ulkelerin dilleri ekleniyor. Konu sadece bizim ulke olarak onemsenmeyisimiz. E madem onemsemiyorsun ben de sana hiç para kazandirmiyorum derim olur biter.

Asıl.

"Asıl kısıtlama Avrupa'nın çoğu ülkesinden büyük bir milleti yok saymaktır"
Kardeşim anlamadığın nokta şu kimse seni yok saymıyor , o kulvarda sen zaten yoksun. Ekonomi kötü oyunlar pahalı , korsan kullanım arşa çıkmış , adam neden sana ve senin diline yatırım yapsın ki , her firma minimum maliyet ile maksimum kar elde etmek üzerine kuruluyor. Piyasada söz sahibi olmak için önce piyasanın gereklerini karşılayacaksın. Ben de isterim oyunlarda Türkçe dil desteği olsun ama bunu dil desteği sunmayanlar yasaklansın gibi bağnaz bir tavırla değil oyunları satın alıp her iletişim menüsünde Dil desteği isteyerek belirtiyorum. Kitle çoğaldıkça talep arttıkça dikkate alınırsın. Örnek verdiğiniz oyunların çalışanları aa forumda dil desteği yoksa ülkemizde satılmasın diyenler var hemen ekliyoruz diye dolaşmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00