Çoğu üye neden hala Chrome kullanıyor?

Neden hala Chrome kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    312
Hem Chrome hem de Edge kullanıyorum. Telefonda Samsung Internet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome'un gizli özellikleri var mesela Dark mode olayı çok işlevsel...

İlk açılışta neredeyse her program onu yapar. Sonrasında RAM'de belirli şeyler tutulur ve tekrar eden açmalarınızda daha rahat bir deneyim sunar size.
Ama Edge böyle yapmıyor işte. Chrome'u ilk açtığımda attığım resimdeki gibi Software Reporter Tool adlı bir işlem çalışıp 10 dakika sonra kapanırken Edge hiç ekstra işlem çalıştırmıyor.

Her zaman %90 değil ama genelde %30 civarında CPU kullanıyor ve 15 dakika sonra falan duruyor.
Bahsetmek istediğim olay;
Eki Görüntüle 530634

Sen muhtemelen kurcaladın bir şeyleri. Zaten dikkat et sende de Chrome CPU kullanmıyor. Chrome bileşeni Software Reporter Tool kullanıyor. Özetle, bu program senin yaptıklarını ana sunucuya gönderiyor. Bunu nasıl açtıysan kapat bir sorun kalmaz. Diğer tarayıcılar CPU kullanmıyor çünkü onlarda Software Reporter Tool gibi bileşenleri açmamışsın demek ki veya onlarda böyle bir şey yok. Bunu kapatırsan sende Chrome ailesine katılabilirsin ^^.

Hiç görmedim. İlk açılışta çalıştığını söylüyorsunuz ya. İçimden bir ses Chrome yüklerken verileri alalım mı, ister misin, bak deneyimin güzelleşecek. Diye sana "sorulan" soruya evet demişsin ve bu yüzden çalışıyor diye düşünüyorum. Yine de şimdi bilgisayarımı yeniden başlatıp Chrome'u ilk açışımda böyle bir şey yapıp yapmadığına bakacağım.
Bahsettiğim soruyu Opera'nın da sorduğuna %99 eminim.
Hatta bilgisayarı kapatmadan önce neymiş, ne değilmiş diye internette ufak bir araştırma yapalım.

Benim bilgisayarım o zaman neden Edge çalışırken daha çok zorlanıyor? Edge tarayıcısını Win10'u kurduğumdan beri 2 kez çalıştırdım

Chrome tabanlı tarayıcı kullanacağıma, niye direkt Chrome kullanmayayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…