Çoğu üye neden hala Chrome kullanıyor?

Neden hala Chrome kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    312
Sıfır formatlanmış sanal makinede bile aynısını yapıyor. Üstelik hiçbir ayarını da kurcalamadığım halde.

Bakalım neler bulmuşuz.

Burada da benzer şeyden bahsedildiğini görebiliriz.
Kullanıcı izinleriyle hiç oynamak istemiyorum zira kullanıcı izinleriyle oynadığı için bilgisayarı formatlık olan birçok insan gördüm.
Başka öneriniz yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır formatlanmış sanal makinede bile aynısını yapıyor. Üstelik hiçbir ayarını da kurcalamadığım halde.
O halde sistemsel bir ayarlama var demektir. Zira hiç bir sistemimde böyle bir programın çalıştığını görmedim. Bir yerleri kurcalamadığınıza emin misiniz?

O halde sistemsel bir ayarlama var demektir. Zira hiç bir sistemimde böyle bir programın çalıştığını görmedim. Bir yerleri kurcalamadığınıza emin misiniz?
Sonuna kadar eminim. Sanal makineyi kurup Chrome kurup kapatıyorum. Ertesi gün sanal makineyi geri açıp Chrome'u açtığım zaman direk çalışmaya başlıyor.
Aslında kayıt defteri ayarlarıyla kökten devre dışı bırakabiliyorum fakat bu sefer de Chrome'un ayar menüsüne (üç nokta sembolü) girdiğimde "Tarayıcınız kuruluşunuz tarafından yönetiliyor" yazıyor ve beni rahatsız ediyor. Başka bir çözüm de bulamadım. İzin engelleme yönteminin de sonraki Chrome güncellemelerinden sonra işe yaramaz hale geleceğini ve tekrar aynı işlemi yapmam gerekeceğini düşünüyorum.

İlk dediğin olay Edge Chromium'da da var fakat henüz geçmiş ve eklenti senkronizasyonu yok fakat gelecek. Arayüz konusuna gelince, ben tam tersi Edge'in arayüzünü daha çok seviyorum.
Opera'da güzel.

Onu ben yapmıştım. Bakayım söyleyeyim istersen.

Test sonucumuza göz atalım. Bir sürü ekran görüntüsü aldım, bunları anlatacağım.
Bunları yazarken WhatsApp Web ve Technopat sekmesi açık. 7 adet eklenti kullanıyorum.
İşlemci kullanımı %5-8, RAM ise 600-650 MB. Windows gezgini bile daha çok işlemci yiyor, çok ilginç değil mi?
Bilgisayarı açtığımda Logitech uygulaması, Antivirüs, MSI uygulamaları vb. şeyler işlemciği değişik yüzdelerde kullandılar. Saat olarak 1 dakika geçmiş ama 1 dakika 59 saniye olabileceği için 2 dakika sayalım.
Sonrasında işlemci kullanımı %3-5 iken Chrome'u açtım. Tabii ki de hemen %95 oldu, 2-3 saniye sonra %50'ye düştü, bu arada otomatik olarak WhatsApp Web açıldığı için onun yükleme kısmı açık. Sitenin indirmesi de 2-3 sn sürüyor ve o zaman işlemci kullanımı %75'e çıkıyor. Bir süre de öyle kalıyor. %20'ye düşmesi en fazla 10 saniye almıştır. Ardından Technopat'ı açıyorum. İşlemci kullanımı %30'u geçmiyor, düşe düşe %5 oluyor.
Ve o bahsettiğimiz reporter arkadaş çalışmıyor.

Şimdi fark ettim. Görev yöneticisinde Chrome'un yanındaki üçgene basmışım, %5 dışındaki yazdığım değerler genel bilgisayar işlemci durumu. %95 dediğim yer aslında %50, %50 olan %35, hatta 22 bile olduğu olmuş, %75 olduğunda %38, Technopat'ı açmadan önceki %20'lik kısımda ise %2.

Kullanıcı izinleriyle hiç oynamak istemiyorum zira kullanıcı izinleriyle oynadığı için bilgisayarı formatlık olan birçok insan gördüm.
Başka öneriniz yok mudur?
Windows ayarı değil. Chrome ayarı. Muhtemelen Chrome'u silip, yüklerken o seçenekteki tiki kaldırmanız yeterli olur. Ama kesin bilgim yok. Windows da aynısını yapıyor. Windows'u kurarken verilerini aldık, istiyorsan almayın seçeneği seç diyor.

Anlaşılan alışkanlıklardan dolayı Chrome kullanılmaya devam ediliyor gibi. Çünkü bir insan alıştığını kolay kolay bırakamıyor. Mesela yeni bir kıyafet alınca ona alışmak nasıl uzun sürüyorsa bu da böyle gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…