Çok yalnızım

Bro üzülme adamsın
أنت رجل şaka maka üzülme be benim de sevgilimdir falan filan yok oyun oyna anonim arkadaşlar bul hadi bay bay adamsın
 
1652212012512.png



"Tyler Durden"
 
anonim arkadaşlar bul
Evet sanal arkadaşlıklar da iyi gelebilir. İlgilendiğin bir sporda veya müzik aletinde kendini ilerlet, zaten bu tarz farklı kurslara gittikçe kendi kafa dengin insanlarla karşılaşıp daha kolay arkadaşlık kurabilirsin. Sevgili konusunda da daha önceki mesajda dediğim gibi dış görünüşüne özen göstermek tek başına yeterli olmayabilir. Biriyle ne kadar sohbeti ilerletebiliyorsun, sohbet edebiliyor musun, kendinde bunları sorgula. Sohbet konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorsan film/dizi kültürü edinmeye çalış. İlgili olduğun tarzda film/diziler izle. Biriyle film sohbeti yapabilir kıvama gelince zaten kendin bunu anlarsın. İlgin varsa kitap oku, ilk işe kişisel gelişim kitaplarıyla vs. başlayabilirsin.
 
Savrulmayı seviyor musunuz?
Seviyorum tabii, bu kötü bir şey değil. Eğer kalıba girmeyi, üşenip bir şeyleri reddetmeyi, risk almamayı, kendime küsmeyi seçsem neler yapabileceğimi nasıl keşfedebilirim ki? Kendimden asla beklemediğim işlerin altına girdim. Beklemediğim şeylerde profesyonelleştim. Daha iyi ne olabilir ki? Şunu da bil; insan doğduğunda ölü bir ağaç kütüğünden ibarettir ama marangozu da kendisidir. Bir kütüğü sanat eserine çevirebilmek için onun olağan haline zarar verilmelidir. Yontulmalıdır. Sanat eseri olmasa bile aldığı darbeler onu diğer kütüklerden farklı kılar. Benlik ve karakter kazanır. İnsan dediğin sadece başarıyla, ömür boyu başkalarına bağımlı mutlulukla gelişmez. İnsan başarısızlıklarla, gerekirse acılarla ders alır. Gerçek hayatı böyle öğrenir. Yaşın daha çok genç. Değişmeyen tek şey değişimdir. Daha çok şey yaşayıp, eski günlere güldüğün günler gelecek. Ayrıca;
Bu arkadaşın söylediklerine ek olarak:
Eğer "Çok yanlızım" cümlesini birisine söyleyebiliyorsan aslında yanlız değilsindir. Ne zamanki bu cümleyi söyleyemezsen o zaman yanlız olursun. Biz varız.
Bu arkadaşın dediği gibi, yalnız olduğunu düşündüğünü paylaşabileceğin kişiler var. Demek ki sandığın kadar yalnız değilsin. Evet, "biz varız".
 
Ben de zaman zaman kendimi çok yalnız hissediyorum. Hani kimsenin arayıp sormadığı haftalar oluyor. İnsanların seninle arkadaş olmaları için sebep bul. Örneğin yaşadığım ilçede hiç arkadaşım yoktu, aylardır spora (Fitness'a) başladım ve sürekli yeni insanlarla tanıştım. Sohbet etmesek bile en kötü selamlaşıyoruz. Soyunma odasında vs. sohbetlerimiz oluyor nerelilerdir ne yaparlar biliyorum. Ayrıca lisede çok da samimi olmadığım bir arkadaşım vardı sporda karşılaştık. Birkaç aydır birlikte gidiyoruz, çıkışta eve geçmeden önce dinlenmek amacıyla çay içmeye gidiyoruz mesela. Bu şekilde sosyal ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum. Spora başladığımdan beri özgüvenimin arttığını, depresyona daha az girdiğimi ve mutlu olduğumu hissettim. Vücudum geliştikçe spor salonuna yeni başlamış ve tecrübesiz insanların sorularıyla ilgilenirken hem onlarla tanışıyorum, hem de mutlu oluyorum.
 
"Yalnızlık beni tüm hayatım boyunca izledi, her yerde. Barlarda, arabalarda, kaldırımlarda, dükkanlarda, her yerde. Kaçış yok. Ben tanrının yalnız adamıyım."

Bir filmdeki söz, ve tam olarak beni anlatıyor. Hayatım boyunca hiç bir şey beceremedim, arkadaşım olmadı, sevgilim olmadı, param olmadı, derslerden iyi not alamadım, istediğim bölümü tutturamadım, ne zaman biriyle konuşsam ya benimle dalga geçti, ya dışladı, ya da umursamadı. Değişmek için çok çabaladım, ama olmadı. Hiç bir şeyin düzelmeyeceğini anladım. Boşu boşuna geçen 19 yıl. Keşke hiç doğmasaydım. Psikiyatrik ilaçlar da hiç bir işime yaramıyor. Dine yöneldim, ibadetlerimi eksiksiz yaptım, göz zinası diye kadınlara bile bakmıyordum. Yine bir değişiklik olmadı. Belki de tanrı yoktur, artık hiç bir şey bilmiyorum. Çirkin, fakir ve beceriksiz birinin tekiyim. Defalarca bu tip konular açtım, yine açıyorum şuan. Niye açtığımı da bilmiyorum, belki de içimdekileri dökmek istiyorum birilerine.
Ben de aynı şeyi yaşıyorum. İnsanlar beni istemiyor gibi hissediyorum. Hiç arkadaşım yok, olanlar da bir şekilde ya konuşmayı kesti ya da ne arıyor ne soruyor beni. Şimdi üniversiteden yaz tatili için memlekete geldim ama hiç dönmek istemiyorum üniversiteye.
 
Kendini neden acınası hale sokuyorsun ki ? Genetik faktörler senin elinde olmayan unsurlar ama fakirlik senin elinde olan bir durum. Para kazan paran oldukça hobilerin artacak mutlu olacaksın. Ha ben bunları yapamam kafasıyla gidersen çok yaşamazsın.
 
Ortamsız adam yalnız kalır. Üniversite veya iş ortamı olmadan çevre oluşmaz. O sebeple bir iş ve üniversite gerekli, buda senin elinde olan bir şey. Her koyun kendi bacağından asılır. Benim kendime yaptığım hataların bedelini ben ödüyorum. Herkes kendi hayatından sorumludur ve sorumlusu kendisidir. Çirkinsen para kazanacaksın estetik olacaksın, yalnızsan iş ve eğitim ortamından faydalanıp çevreni oluşturacaksın. Pısırık geçimsiz bir mal ile kimse muhatap olmaz dostum her şey senin elinde.
 

Geri
Yukarı