Çok yemek yağ yapar mı?

Bu programı yazın yapıyordum şu anda yine aynı sayılabilir ama antrenman sonra genelde akşam işte pizza kola döner kola tercih ediyorum ama şöyle bir disiplin lazım yediğiniz gibi de kardiyonuzu yapacaksınız yoksa bakarsınız kilo aldınız ya kilo altım deyip.
Üzülürsünüz o yüzden disiplin önemli bir yerden alırken bir yerden de feda edeceksiniz.
Maalesef o dediklerinizi ben yapamam ki ben kola içmeyi bile sevmiyorum 3-4 aydır kolayı bırakmaya çalışıyordum bıraktım sene sonuna kadar. Ben o zaman spor hocama sorayım en iyisi.
Her şey kilo almak, yağlanmak, kas yapmak, iyi görünmek değildir arkadaşlar. Bu mecraya girince işler böyle gibi duruyor, herkes buna benzer şeyler yapıyor ama bu sağlıklı bir şey değil. Vücudunuza yazık edersiniz böyle beslenerek. Hele ki kola gibi şeylerin sözünün bile edilmemesi lazım gençler arasında ama görüyorum ki feragat edilmesi gereken büyük bir şeymiş gibi bahsediliyor. Sporunuzu yapın, şekerli sıvılardan, margarin gibi trans yağlardan uzak durun mis gibi olursunuz. 40 yaşına geldiginizde kalp damar sağlığınızı korumuş olursunuz. Organlarınıza da iyi bakmış olursunuz.
Anlıyorum ben kola içmeyi veya dışarıdan yemek yemeyi desteklemiyorum ben dışarıdan en fazla döner pide veya lahmacun yerim onlarıda ayda bir belki yiyorum. Sporumu yapıyorum ve ev yemeği yiyorum yani kilo almak için tabi tavuk pilava başlicamda tam disipline sahip olunca. Bende kilo alayım kas yapayım diye kendime yazık etmeyeceğim hocam, yani sağlıklı kiloda alınabiliyor.

Maalesef o dediklerinizi ben yapamam ki ben kola içmeyi bile sevmiyorum 3-4 aydır kolayı bırakmaya çalışıyordum bıraktım sene sonuna kadar. Ben o zaman spor hocama sorayım en iyisi.

Anlıyorum ben kola içmeyi veya dışarıdan yemek yemeyi desteklemiyorum ben dışarıdan en fazla döner pide veya lahmacun yerim onları da ayda bir belki yiyorum. Sporumu yapıyorum ve ev yemeği yiyorum yani kilo almak için tabii tavuk pilava başlicamda tam disipline sahip olunca. Bende kilo alayım kas yapayım diye kendime yazık etmeyeceğim hocam, yani sağlıklı kiloda alınabiliyor.

Evet ama ben 2 yıldır aynı disiplin detim diye biraz sıkıldım. O yüzden biraz rahat takılıyorum.

Evet ama ben 2 yıldır aynı disiplin detim diye biraz sıkıldım. O yüzden biraz rahat takılıyorum.
Anladım ben yeni başladım her şey yavaş olur ben yaza kadar 70 kilo olsam güzel bir vücut yapsam yeterli, şimdiki hedefim bu ne kadar olur bilemiyorum ama disiplinli ilerliyorum.

Kilo alma günlük kaloriye bağlıdır istersen 23 saat yeme yatarken bütün günün kalorisini alacak kadar bir öğün tüket değişmez günlük kaloriye bakar yağlanmak ise insüline bakar şekerli şeyler yersen insülin salgılatırsın insülin salgılanırsa kandaki glikozu depolar yağlanırsın 2 gün sonra da zayıfım ama göbeğim var diye konu açarsın insüline dikkat ediceksin yağlanmak istemiyorsan yani makro ve kalori değeri

Kilo alma günlük kaloriye bağlıdır istersen 23 saat yeme yatarken bütün günün kalorisini alacak kadar bir öğün tüket değişmez günlük kaloriye bakar yağlanmak ise insüline bakar şekerli şeyler yersen insülin salgılatırsın insülin salgılanırsa kandaki glikozu depolar yağlanırsın 2 gün sonra da zayıfım ama göbeğim var diye konu açarsın insüline dikkat ediceksin yağlanmak istemiyorsan yani makro ve kalori değeri
Zaten zayıfım ama göbeğim var. :D O zaman benim kesinlikle tüketmemem gereken şeyler fast food ve kola tarzı içecekler. Onun dışında ev yemeği falan yiyebilirim demi? Kilo almak için tavuklu pilav veya bebe bisküvisi yenmesinde sorun yok.

Vücudumuz öyle karmaşık ki en bilgili bilim adamına sorsak o bile cevap veremez.

Zaten zayıfım ama göbeğim var. :D O zaman benim kesinlikle tüketmemem gereken şeyler fast food ve kola tarzı içecekler. Onun dışında ev yemeği falan yiyebilirim demi? Kilo almak için tavuklu pilav veya bebe bisküvisi yenmesinde sorun yok.

Vücudumuz öyle karmaşık ki en bilgili bilim adamına sorsak o bile cevap veremez.
Hocam temiz beslenin kan şekerinizi ANİ yükseltmeyen şeyler yemezseniz insülin salgılatmazsınız, insülin doğru zamanda iyidir ama sen aralarda şekerli şeyler yersen tüm şekeri depolar yağlanırsın o yüzden bir sürü beslenme çeşiti var aralıklı oruçlar var vb. Veya taktik geliştirceksin mesela şekerli yiyorsan yanına protein koyacaksın glisemik indeksi düşürür insülin piklemez, APT Control gibi supplementler var karbonhidrat metabolizmasını düzenliyor yavaş emilim olayları vb var. Yulaf yiyor millet sebebi glisemik indeksi düşük çok yavaş siniyor ve bağırsakta jel oluşturup karb emilimini yavaşlatıyor mesela. Yemeklerden önce/sırasında elma sirkesi içersen ciddi anlamda glisemik yükü düşürürsün. Yani diyabet hastalarının beslenme çeşidine göre ilerlersen yağlanmadan sonuca ulaşırsın. Kilo alma dönemindeysen CLA öneriririm yağ hücrelerine depolamaktansa kas hücresine yemekten aldığın yağı depoluyor. Kilo artışı eğiliminde olursun güzel form tutarsın yağlanmadan bulkta. Definasyondaysan zaten şekeri kes hem ani tatlı krizi geçirmezsin. Olay bu yani aslında.

Çok yemekten kasıt nedir, 5000-6000 kalori yemek mi?

Çok fazla protein yağa dönüşür. Çok fazla karbonhidrat yağa dönüşür. Yağ zaten yağ olarak depolanır.

Alman gereken kalori değeri 3000 diyelim, 3500 alırsan ve bunların karbonhidrat, yağ, protein dağılımı da dengeliyse, üstüne bir de ağırlık antrenmanı yaparsan, çok minimal yağ, çok fazla da kas kazanırsın.

Çok yemekten kasıt nedir, 5000-6000 kalori yemek mi?

Çok fazla protein yağa dönüşür. Çok fazla karbonhidrat yağa dönüşür. Yağ zaten yağ olarak depolanır.

Alman gereken kalori değeri 3000 diyelim, 3500 alırsan ve bunların karbonhidrat, yağ, protein dağılımı da dengeliyse, üstüne bir de ağırlık antrenmanı yaparsan, çok minimal yağ, çok fazla da kas kazanırsın.
Almam gereken kaloriyi veya yediklerimin kalorisini nasil hesaplayacagim? Yani mesela ben kilo almak istiyorum 4 ayda 8 kilo alsam yeter belkide 2 ayda ben 62den 70 olmak istiyorum ama spor ile yani kas kutlem artsın gücüm artsın istiyorum. Bunu nasil güzelce yapabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı