Çok zayıfım

hıyar4

Centipat
Daha fazla  
Ben 14 yaşındayım boyum 160 ve 43 kiloyum yaşıtlarımdan çok zayıfım ne kadar yemek yesem de kilo alamıyorum ne yapacağım?

Bir arkadaşım var o da öyle, ama boyu 1.50 falan. Doktor metabolizmasının çok hızlı olduğunu söylemiş. Sanırım dengeli ve çok beslenirsen alırsın kilo, ama bir doktora görünün.

Çok yemen önemli değil, dengeli ve sağlıklı beslenmen lazım. Günde kaç öğün yemek yiyorsun ? Aile hekiminden kan testi yaptırdın mı ?

Zaten az yediğin için yemeği biraz arttırınca çok yedim sanıyorsun. İstisna hastalıklar dışında kimse dinozor değil. Kendini zorla, 1 bardak pirinç ve 250 g tavuk ye. Arada bir kaseye az cicibebe koyup sütle ye. Çok abartma fazla şekerli çünkü. Ben 60 kilodan 70'e böyle çıktım, aynı senin gibi diyordum, çok yiyorum ama kilo alamıyorum falan. Bir de iştahlı olman için spor yapman lazım tabii ki.

Ben 14 yaşındayım boyum 160 ve 43 kiloyum yaşıtlarımdan çok zayıfım ne kadar yemek yesem de kilo alamıyorum ne yapacağım?

Yeterince yemiyorsun.

Bende aynı şekilde zayıfım. Ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum. Doktora gitmek lazım bence genetik olabilir.

Böyle bir şey yok genetikmiş. Günlük alman gereken kaloriyi hesapla ve onun üzerinden daha fazla ye kilo almama ihtimalin yok.

Kankam kilo almak için vücüdunu bu duruma hazır hale getirmelisin yani gündelik hayatta günlerini genelde oturarak geçiriyorsan ve herhangi bir spor aktivitesi yapmıyorsan başlamanı öneririm. İştahını kesinlikle açacaktır. Ayrıca kalori bakımından zengin yiyecekler yemeyi ve su içmeyi unutma.

Bu siteyi kullanarak gündelik kalori ihtiyacını hesaplayıp bundan 300-500 daha fazla alarak düzenli bir şekilde kilo alabilirsin.

Yeterince yemiyorsun.

Böyle bir şey yok genetikmiş. Günlük alman gereken kaloriyi hesapla ve onun üzerinden daha fazla ye kilo almama ihtimalin yok.
Doğru, kilo alamayan genetik diye bir şey yok. Hızlı metabolizma denen bir şey var buda kilo almaya engel değil, gerekli kaloriler tüketildikçe metabolizması en hızlı olan insan bile kilo alır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı