Çok zor durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum

Dostlar merhaba. Akşam akşam ağlamalık oldum sizi de rahatsız ediyorum kusura bakmayın.

Bugün konu kardeşim. İyice yoldan çıkmaya başladı. 7. sınıf normalde. Çalışkan bir kız, ben takdir alacağından emindim ama teşekkür aldı düşük bir ortalama ile. Ortalamayı geçtim anneme sürekli yalan söylemeye başlamış. Hepsini bugün yakaladım. Ellerinde yaralar vardı, sıra kesti dedi ben de kardeşimin Instagram'ına ulaştım ve bir arkadaşıyla konuşmaları gördüm. Yok onla yaptım çok zevkli oldu, anneme de sıra çiziği falan dedim demiş. Çok kötü oldum, mesajları anneme gösteremedim. Annem zaten hasta, yıkılır, 2 sene önce ölümden döndü hatta hayatta olduğuna doktor bile şaşırmıştı öyle söyleyim. O yüzden anneme söyleyemiyorum. Babam da bu erkek mevzularında çok sinirli olduğu için babama da bir şey söylemedim. Babamın da sağlığı pek iyi değil çünkü ona da bir şey olur diye çok korkuyorum ama benim de yaşım sadece 16.

Ne yapabilirim bilmiyorum. Daha çok şey var? Örneğin bir erkek yazmış yok senin adını çıkartırım diye o çocuğa da yazacağım birazdan kendi hesabımdan. Bu konuda çok yalnız kaldım, aile büyüklerine bile danışamıyorum korkumdan. Lütfen bana yardım edin, akıl verin dostlar lütfen.
Kardeşim, hangi şehirde oturuyorsun aynı şehirde isek istersen o çocuğun güzel icabına bakarım eğer istemessen kendin bi kenarda yakala döv, kardeşinle bu konuyu aranda konuş olmadı iki tokat at fırçala yoksa birşey yapmadıkça iyice azar deneyimimle konuşuyorum ailene şimdilik birsey söyleme eğer aynı haltı yemeye devam ederse söyle aile otoriteside çok önemli bir yerden sonra.
 
Kardeşim, hangi şehirde oturuyorsun aynı şehirde isek istersen o çocuğun güzel icabına bakarım eğer istemessen kendin bir kenarda yakala döv, kardeşinle bu konuyu aranda konuş olmadı iki tokat at fırçala yoksa bir şey yapmadıkça iyice azar deneyimimle konuşuyorum ailene şimdilik bir şey söyleme eğer aynı haltı yemeye devam ederse söyle aile otoriteside çok önemli bir yerden sonra.

Bence kardeşini ilk olarak güzel bir dille uyarması lazım eğer kardeşi dinlemeyip aynı şeyleri yapmaya devam ederse sert bir dil kullanmalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kardeşinizi bir psikoloğa götürmelisiniz hem de acil.

Konu sahibi olayları anne ve babama söyleyemem diyor yaşı da 18'den küçük, psikoloğa giderlerse ailesine ulaşma ihtimalleri var
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşinizle karşılıklı bir şekilde ne olursa olsun onun yanında olacağınızı belirterek evden uzak bir mekanda konuşun. Onu korkutmayın onu bu duruma iteleyen şeyleri öğrenmeye çalışın. Ha ben böyle bir şey yapmadım vs derse ona kanıtları gösterin ve sertleşmeye başlayın. Şiddet çözümü getirmez tam tersine ateşi körükler. Benzer bir durumu kendi üzerimde yaşadığımdan biliyorum.
 
Hocam kardeşinizle konuşun bazı arkadaşların dediği gibi gözdağı verin fakat bütün bunları Instagram'dan öğrenmiş gibi yapmayın. İllaki o kişiye tekrar yazacak.
 
Tamam da işler çığırından çıkmış.

Burada iş konu sahibine kalmış. Annem çok hasta babam da çok sinirli, söyleyemem diyor yani muhtemelen olayların anne babasının kulağına gitmesi ihtimalini göze alamaz. Çözüm bulamazsa illa danışır büyüklerine
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dayakla hiçbir yere gidilmez sadece kardeşini kendinden soğutursun.
Ayrıca o çocukla sakin bir şekilde baş başa konuşmanızda fayda var hocam. Çocuğa fazla sert yaparsanız kardeşiniz de size çıkışır neden arkadaşımla böyle konuştun vs diye. Normal sertlikte bir uyarı yapmanız işe yarar gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı