Çoklu evrenler gerçek mi?

Bu inanç meselesine girer. Çoklu evrenlere inanmam ama ben de mesela ruhsal ya da zihinsel güçlerin varlığına inanırım. Dar düşünceli olmayıp kendiniz tartın, ölçün öyle karar verin. Her düşüncenizin onaylanması ya da diğer insanlar tarafından kabul edilmesi gerekmez. İnanan da vardır inanmayan da.

Bence bu çoklu evreni daha da fazla köreltirdi. Çünkü sadece biz yokuz, başkaları da varsa. Neden çoklu evren olsun?

Belki bizim evrenimiz simülasyon evreni böyleyse bizim evrenimizin üst bir evreni var demek olur değil mi? Yani başka bir Irk'ta var demek olur örnek verdim ben.

Belki bizim evrenimiz simülasyon evreni böyleyse bizim evrenimizin üst bir evreni var demek olur değil mi? Yani başka bir ırk'ta var demek olur örnek verdim ben.

Anlayabiliyorum hocam, tüm bu konunun üzücü bir gerçeği de, belki evrendeki bizden başka canlıları insanlık öğrenebilecek, ama hiçbir zaman çoklu evren varsa öğrenemiyeceğiz.
Muhtemelen evrenimizde bizden daha yüksek canlılarda bulunuyorsa, onları bulduğumuzda şu anki yüzyıldaki biz var olmayacağız. Yani bu ikisi de bizim için ömrümüzün sonuna kadar sır, canlı türü olasılığı ise insanlık için bilinen bir gelecek gibi görünüyor.
"Acı ama gerçek" :D

Varlığı kanıtlanana kadar benim için çoklu evren gerçek değildir.

Hiçbir zaman kanıtlayamıyacağız.

Bence bu çoklu evreni daha da fazla köreltirdi. Çünkü sadece biz yokuz, başkaları da varsa. Neden çoklu evren olsun?

Zaten bu konuyla ilgili yapay zekaya danışman sana teoriler verir.

Anlayabiliyorum hocam, tüm bu konunun üzücü bir gerçeği de, belki evrendeki bizden başka canlıları insanlık öğrenebilecek, ama hiçbir zaman çoklu evren varsa öğrenemiyeceğiz.
Muhtemelen evrenimizde bizden daha yüksek canlılarda bulunuyorsa, onları bulduğumuzda şu anki yüzyıldaki biz var olmayacağız. Yani bu ikisi de bizim için ömrümüzün sonuna kadar sır, canlı türü olasılığı ise insanlık için bilinen bir gelecek gibi görünüyor.
"Acı ama gerçek" :D

Hocam bende ona üzülüyorum enazından bizden başka ırk var mı onu öğrenebilsem oda yeterdi bana.

Zaten bu konuyla ilgili yapay zekaya danışman sana teoriler verir.

Hocam bende ona üzülüyorum enazından bizden başka ırk var mı onu öğrenebilsem oda yeterdi bana.

Evet, bende üzülüyorum. Ama ömrümüzün sonuna kadar eğer varsa o ırkları ne sen, ne ben, ne de bir başkası. Öğrenemeyeceğiz.

Büyükbaba Paradoksu'na baktığımızda zaman yolculuğu yapıp geçmişe giderek büyükbabasını öldüren biri teknik olarak hiç doğmayacak olur. Ancak bilim insanlarının bir kısmı böyle bir durumda bunu yapan kişinin yaşamaya devam edeceğini söylüyor. Eğer yaşamaya devam ediyorsa teknik olarak çoklu evrenler vardır. Çünkü kişi teknik olarak hiç doğmayacak olduğu bir evrende var olmaya devam etmiş olur.

Olup olmasa bile ulaşamayız büyük ihtimalle, çünkü şu anda bile ışık hızında giden bir gemimiz olsa dahi gidebileceğimiz yerler çok sınırlı. Evren ışık hızından daha hızlı büyüyor diye o yerlere asla ulaşamayacağız bu çok üzücü. Başka ırk olsa dahi iletişime geçemeyeceğiz. Çünkü hiçbir zaman yeterli olamayacağız ve yalnız kalmaya devam edeceğiz.

Büyükbaba Paradoksu'na baktığımızda zaman yolculuğu yapıp geçmişe giderek büyükbabasını öldüren biri teknik olarak hiç doğmayacak olur. Ancak bilim insanlarının bir kısmı böyle bir durumda bunu yapan kişinin yaşamaya devam edeceğini söylüyor. Eğer yaşamaya devam ediyorsa teknik olarak çoklu evrenler vardır. Çünkü kişi teknik olarak hiç doğmayacak olduğu bir evrende var olmaya devam etmiş olur.

Büyükbabasını öldürmediği evrende yaşamaya devam etmez mi? Paradoks sonsuza kadar tekrarlanır ama öldürmediği evrenlerde yaşamaya devam eder tahminimce.

Kendi kendinize düşünüp bulmuşsunuz. Bana kalırsa, eminim ki gibi ifadeler bir dayanağınız olmadığını gösterir. Ayrıca bizden gelişmiş ırkların olduğunu düşünmek multiverse için bir sebep değil, mevcut evren içinde farklı gezegenlerde yaşam formu olabileceğine olasılık vermektir.

Sen gözlemlenebilir evren ile çoklu evreni karıştırıyorsun. Bu evrende tek olup olmamamızın çoklu evrenle alakası nedir?

Neden olmasın diyebilmek her şey için geçerli değil. Bir insan dışkı olarak saf iridyum çıkartabilir mi? "neden olmasın?" gibi bir argüman kullanmak bir yerlerde bunun mümkün olduğunu göstermez. Saçma bir felsefi düşünce sadece. What if? Gibi dizileri gerçekle karıştırıyorsunuz.

Aynen hocam matrix te bulunuyoruz. Devamlı tahmin yürütüyorsunuz ama bu bir tahmin oyunu değil. Konu açan arkadaş fikir belirtmenizi istedi ama en azından bir dayanağınız olsun. Bence çoklu evrenler var demek, ben Filipinler papağanıyım demekten farksız.

Doğru diyorsunuz da ben öyle mi dedim? "mantıklı düşündüğümüzde 'neden olmasın' diyebiliyorsak imkansız değildir" dedim. Lütfen doğru okuyun.

Doğru diyorsunuz da ben öyle mi dedim? "mantıklı düşündüğümüzde 'neden olmasın' diyebiliyorsak imkansız değildir" dedim. Lütfen doğru okuyun.

Mantık çerçevesi kime göre ama? Genel düşünceye göre mi öznele göre mi? Herkesin farklı bir fikir savurduğu yerde mantık aramam ben. Bir şeye inandığını söylemek ayrı, savunduğun şeyi kanıtlarıyla beraber sunmak ayrı olur. Eğer bu konuya dahil olan kullanıcılar kendi fikirlerini tutarlı bir şekilde sunsalardı inan hiçbirine laf etmezdim ama sadece "inanıyorum" gibi bir ifade kullanmak beni tatmin etmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı