Soğutucunu kontrol et, bazen soğutucuyu tutan tırnaklar kırık olabiliyor ve işlemciye tam basmayınca sıcaklık sorunları ortaya çıkıyor. Termal macununu da kontrol edin.
Fanı iyice temizleyip macun yenileyince gözle görülür bir fark oluşacaktır. Ancak ben yine de Quad işlemci almanızı öneririm. Core 2 Duo serisi (2 çekirdekli olduğu için) bazı oyunlarda Discord arkada açıkken kasma yapar vs. ama Quadda yapmaz. Yani daha ileriye dönük olur.
Anakartınız destekliyor mu emin olun bakmayı bilmiyorsanız anakart model atarsanız bakabilirim sizin için ondan sonra alın soket uyuyor ama BIOS uymayabilir uyuyorsa alıp takarsınız evet ve daha önce söküp takmadıysanız işlemcinin kenarlarında sol taraf alt ve üstünde küçük bir çentik olacak onu çıkıntıya oturtmayı unutmayın. Ben ilk değiştiğinde ters takıp bütün pinleri yamultmuştum.
Anakartınız destekliyor mu emin olun bakmayı bilmiyorsanız anakart model atarsanız bakabilirim sizin için ondan sonra alın soket uyuyor ama BIOS uymayabilir uyuyorsa alıp takarsınız evet ve daha önce söküp takmadıysanız işlemcinin kenarlarında sol taraf alt ve üstünde küçük bir çentik olacak onu çıkıntıya oturtmayı unutmayın. Ben ilk değiştiğinde ters takıp bütün pinleri yamultmuştum.
Üstte arkadaşlar sebeplerini söylemiş. Ben de bir şey söyleyeyim madem. Oyun oynarken arkada Discord'u açık bırakma. Bırakırsan işlemci ısınır ve PC donmaya başlar. Core 2 Duo serisiyle oyun oynarken Discord kullanmak biraz zor bir iş. Örneğin LoL oynuyorsan oyundan konuş, bu sayede işlemci o kadar ısınmaz ve fazla kullanılmaz.
Katılıyorum, E8400 işlemcim ile Minecraft'ı arkada Discord açık şekilde oynamaya çalışmıştım Sonuç %100 CPU kullanımı ve FPS düşüklüğü olmuştu. Hoş, bazen Q9400'de de aynı durum oluyor