Çözüldü Core 2 Duo E4600 95 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Öğrenici

Picopat
Daha fazla  
İşlemcim oyun oynarken 95 dereceye çıkıyor. E33681-001 fan takılı üzerinde. Güç kaynağım yetmiyor mu acaba? 12V çıkışından 252W veriyor.

Çözüm
Soğutucunu kontrol et, bazen soğutucuyu tutan tırnaklar kırık olabiliyor ve işlemciye tam basmayınca sıcaklık sorunları ortaya çıkıyor. Termal macununu da kontrol edin.
Bunu denedim ekrana görüntü gelmedi yine.

RAM'lerden birini çıkardım olmadı. Diğerini çıkartınca geldi görüntü. Birazdan işlemci ısısını tekrar söylerim. 🙂

Sorun fandaymış herhalde. 80 derecenin üstüne çıkmadı sıcaklık. Macunu yenileyince de düşer.

80 bile çok fazla bence e serisi 40la başlayıp 60-65 oluyor normalde mümkün olan en kısa sürede yenileyin bence macun.

Fanı iyice temizleyip macun yenileyince gözle görülür bir fark oluşacaktır. Ancak ben yine de Quad işlemci almanızı öneririm. Core 2 Duo serisi (2 çekirdekli olduğu için) bazı oyunlarda Discord arkada açıkken kasma yapar vs. ama Quadda yapmaz. Yani daha ileriye dönük olur.
Yeni işlemci alınca direk tak çalıştır yapıyoruz değil mi?
80 bile çok fazla bence e serisi 40la başlayıp 60-65 oluyor normalde mümkün olan en kısa sürede yenileyin bence macun.
Tamamdır teşekkür ederim.

Yeni işlemci alınca direk tak çalıştır yapıyoruz değil mi?

Tamamdır teşekkür ederim.

Anakartınız destekliyor mu emin olun bakmayı bilmiyorsanız anakart model atarsanız bakabilirim sizin için ondan sonra alın soket uyuyor ama BIOS uymayabilir uyuyorsa alıp takarsınız evet ve daha önce söküp takmadıysanız işlemcinin kenarlarında sol taraf alt ve üstünde küçük bir çentik olacak onu çıkıntıya oturtmayı unutmayın. Ben ilk değiştiğinde ters takıp bütün pinleri yamultmuştum.

Anakartınız destekliyor mu emin olun bakmayı bilmiyorsanız anakart model atarsanız bakabilirim sizin için ondan sonra alın soket uyuyor ama BIOS uymayabilir uyuyorsa alıp takarsınız evet ve daha önce söküp takmadıysanız işlemcinin kenarlarında sol taraf alt ve üstünde küçük bir çentik olacak onu çıkıntıya oturtmayı unutmayın. Ben ilk değiştiğinde ters takıp bütün pinleri yamultmuştum.
G31T-M7 anakartım. Alacağım işlemci Q8400 pini uyuyor. Geçmiş olsun bu arada😅.

Üstte arkadaşlar sebeplerini söylemiş. Ben de bir şey söyleyeyim madem. Oyun oynarken arkada Discord'u açık bırakma. Bırakırsan işlemci ısınır ve PC donmaya başlar. Core 2 Duo serisiyle oyun oynarken Discord kullanmak biraz zor bir iş. Örneğin LoL oynuyorsan oyundan konuş, bu sayede işlemci o kadar ısınmaz ve fazla kullanılmaz.

Katılıyorum, E8400 işlemcim ile Minecraft'ı arkada Discord açık şekilde oynamaya çalışmıştım :) Sonuç %100 CPU kullanımı ve FPS düşüklüğü olmuştu. Hoş, bazen Q9400'de de aynı durum oluyor :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı