Bunu denedim ekrana görüntü gelmedi yine.
RAM'lerden birini çıkardım olmadı. Diğerini çıkartınca geldi görüntü. Birazdan işlemci ısısını tekrar söylerim.
Sorun fandaymış herhalde. 80 derecenin üstüne çıkmadı sıcaklık. Macunu yenileyince de düşer.
Yeni işlemci alınca direk tak çalıştır yapıyoruz değil mi?Fanı iyice temizleyip macun yenileyince gözle görülür bir fark oluşacaktır. Ancak ben yine de Quad işlemci almanızı öneririm. Core 2 Duo serisi (2 çekirdekli olduğu için) bazı oyunlarda Discord arkada açıkken kasma yapar vs. ama Quadda yapmaz. Yani daha ileriye dönük olur.
Tamamdır teşekkür ederim.80 bile çok fazla bence e serisi 40la başlayıp 60-65 oluyor normalde mümkün olan en kısa sürede yenileyin bence macun.
Yeni işlemci alınca direk tak çalıştır yapıyoruz değil mi?
Tamamdır teşekkür ederim.
G31T-M7 anakartım. Alacağım işlemci Q8400 pini uyuyor. Geçmiş olsun bu aradaAnakartınız destekliyor mu emin olun bakmayı bilmiyorsanız anakart model atarsanız bakabilirim sizin için ondan sonra alın soket uyuyor ama BIOS uymayabilir uyuyorsa alıp takarsınız evet ve daha önce söküp takmadıysanız işlemcinin kenarlarında sol taraf alt ve üstünde küçük bir çentik olacak onu çıkıntıya oturtmayı unutmayın. Ben ilk değiştiğinde ters takıp bütün pinleri yamultmuştum.
G31T-M7 anakartım. Alacağım işlemci Q8400 pini uyuyor. Geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim.Teşekkürler ama sorun yok 15 yıllık bir bilgisayardı bilgi birikimi ve deneyim için küçük bedel işlemci anakartınızla uyumlu güle güle kullanın.
Üstte arkadaşlar sebeplerini söylemiş. Ben de bir şey söyleyeyim madem. Oyun oynarken arkada Discord'u açık bırakma. Bırakırsan işlemci ısınır ve PC donmaya başlar. Core 2 Duo serisiyle oyun oynarken Discord kullanmak biraz zor bir iş. Örneğin LoL oynuyorsan oyundan konuş, bu sayede işlemci o kadar ısınmaz ve fazla kullanılmaz.
Termal macunu yenilemedim. Fan tırnakları tam oturmamış. Onu ayarlayınca sıcaklık artışı düştü. Macunu da kısa zamanda yenileyeceğim.Termal macun yenilediniz mi? Kasa içini temizleyin, tozları alın ve termal macunu değiştirin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.