Corsair HS70 Carbon (Renewed) Model'i İzlenimlerim

Merhaba arkadaşlar.

Forumdaki bir çok arkadaşımın kafasına takılan bir soruyu bugün cevaplandırmaya çalışacağım. Kendimde üzerine araştırma yaptığım halde çok fazla bilgi bulamadığım amazonun renewed eşyaları hakkında kendi aldığım ürün üzerinden bilgi vermeye çalışacağım.

Haydi başlayalım! Öncelik olarak ürünün fotoğraflarını yükleyip üzerine yorumlar yapmak istiyorum.

414926
414927
414928

Ürün Amazon özel kutusunun içerisinde başka bir kutu içinde geliyor. Yukarıda koymuş olduğum şekilde iyi paketlenmiş bir halde çıkıyor. Kullanım kılavuzu üzerine 1 yıllık Corsair garantisi verdiğini belirten çıkartmalı bir yapışkan basmış. Daha sonrasında kutu içeriği;
414930

-1 adet Geri Dönüşüm Bilgilendirmesi
-1 adet Kullanım Kılavuzu
-1 adet HS70 kulaklık
-1 adet Mikrofon
-1 adet Wifi Bağlantı USB
-1 adet Sarj Kablosu

414932
414933
414934

Burada da ürünün çeşitli yönlerden çekilmiş fotoğrafları var. Ürünü bugün 12.31 sularında aldım ve açtığım gibi hemen bir inceleme konusu açıp fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bir kaç saatlik kullanımım gelecek için küçük ipuçları verdi. Ses kalitesi mükemmel! Ev içerisinde özgürce gezebiliyorum herhangi bir şekilde kesinti, ses azalması vs. gibi bir problem yaşamadım. Çoğunluğun yaşadığı DİP ses sorunu benim kulaklığımda 'renewed' model olmasına rağmen çıkmadı. Yaklaşık olarak 380liraya aldım. TR piyasasında en ucuzu indirimlerle bile 599,99TL'ye geliyor. Ve ayrıca direk olarak 90gün Amazon Garanti programı kapsamında buna ek olarak bu sürenin tamamlanmasının ardından 1 yıllık Corsair Global garantisi altında. Herhangi bir problem yaşanılacağını düşünmüyorum fakat olurda yaşanırsa neler yapılabileceği konusunda bu bilgilendirmeyi yapmak istedim.

PUBG, CS:GO gibi FPS oyunlarında deneme fırsatı buldum. iCue ayarlaması bile yapmadan mükemmel ses aktarımı sağlıyor ve karşıdaki oyuncunun yerini neredeyse birebir veriyor diyebilirim.

Şu ana kadarki tek eksisi renewed modeli olmasından da kaynaklı güç tuşunun üstünde beyaz bir leke gibi bir şey var fakat çok dikkatli bakmanız gerekiyor görmeniz için. Bununla birlikte artık Renewed modellere yönelip gönül rahatlığıyla alabileceğime inanıyorum.

Kullanım sürem ilerledikçe, konuya eklemeler yapmaya çalışacağım. Sizinde kafanıza takılan sorular olursa ya da konuda eksik noktalar varsa söylerseniz cevaplamak, tamamlamak isterim. İyi günler diliyorum! :)

Renewed ürünler de az olsa tam olarak sorunsuz ürün gelmiyor ne yazik ki. Ama sizin yaşadığınız çekim gücü haricin de % dengesizliği yazılımsaldır diye düşünüyorum. Çekim gücüne gelirsek zamanın da VOID wireless kullanmış biri olarak söylüyorum araya 2 duvar girdikten sonra çekim güçü düşüyordu. Ben sıfır olarak almıştım bu arada. Ama 2-3 metre den duvar olmaksızın kopmalar varsa problem olma ihtimali var. Umarım yoktur :) Hayırlı olsun hepinize. Bu arada Void incelemem var sosyal de.

Renewed ürünler de az olsa tam olarak sorunsuz ürün gelmiyor ne yazik ki. Ama sizin yaşadığınız çekim gücü haricin de % dengesizliği yazılımsaldır diye düşünüyorum. Çekim gücüne gelirsek zamanın da VOID wireless kullanmış biri olarak söylüyorum araya 2 duvar girdikten sonra çekim güçü düşüyordu. Ben sıfır olarak almıştım bu arada. Ama 2-3 metre den duvar olmaksızın kopmalar varsa problem olma ihtimali var. Umarım yoktur :) Hayırlı olsun hepinize. Bu arada Void incelemem var sosyal de.
Hocam valla şimdi denedim tekrar yaklaşık 4-5 adım uzaklaştım kesilme olmadı da odanın hemen arka duvarında olan mutfağa geçince tam alıcının hizasında mutfaktan da çekiyor. Tahminen 5-6 metre mesafe de sorun yok. Ama ne bileyim evin her yerinde çeken diyenler falan oluyor bazen acaba diyorum kendi kendime.

Evin her yerinden çekiyor diyenleri direk kıyaslamayın. Evlerin duvarları bile bu duruma etki edebiliyor. Yutong duvarlar var tuğla duvarlar var bir de briketler var. Bir çok etken var buna. Sizin ürününüz de sorun olduğunu düşünmüyorum. Wireless adaptörü mümkünse arkaya takmayın, kasanın önünde olsun hep.
Şuan sırf senin için yeni aldığım bluetooth kulaklığımla ev de test yaptım. :D Bluedio T7 Bluetooth 5.0 bir kulaklık. Benden incelemesi istenmişti ama kaldı gitti. Neyse telefon ile bağlıyken arada tek duvar ile 7-8 metre gidiyor. Araya 2. duvar girince 6 metre de kopmalar başlıyor hatta duruşunuza göre komple de kopabiliyor. Araya 3 duvar girince en fazla 4,5 5 metre den sonra kopuyor. Ben kullanıcı incelemelerin de baktığım da komşudayken bile çeken var yazmış. Ne yapayım şimdi bu bozuk mu? :D Kulaklığın kendisinde de farklılık oluyor ve ayrıca bir çok farklı etken oluyor. PC başından kalkıp kapı açmaya gittiğiniz de hala sesleri duymak istiyorum gibi bir isteğiniz yok ise bence dert edilecek bir durum yok. Kapı açma dedim ama mesafe 10 metre arada 2-3 duvar gibi.
Ayrıca o kadarı kadı kızında da olur. Sonuçta Renewed ve belli bir ömrü gitmiş. Tamamiyle sıfır ürün gönderilmiyor. Çalışmasın da sorun yok ise ömrü çok fazla azalmamışsa o parçalar değiştirilmez. Ayrıca sizlere tavsiyem Renewed olarak ekipman dışında bir şey almamanız. Özellikte PSU. Belki CPU soğutucu da alınır ama gerisine bulaşmayın çok. Onlar genelde sıkıntılı oluyor. Amazon ve Corsair mağdur etmez ama zamanınız boşa gider... Baya uzun oldu kusura bakmayın. :)
@M50B28

Evin her yerinden çekiyor diyenleri direk kıyaslamayın. Evlerin duvarları bile bu duruma etki edebiliyor. Yutong duvarlar var tuğla duvarlar var bir de briketler var. Bir çok etken var buna. Sizin ürününüz de sorun olduğunu düşünmüyorum. Wireless adaptörü mümkünse arkaya takmayın, kasanın önünde olsun hep.
Şuan sırf senin için yeni aldığım bluetooth kulaklığımla ev de test yaptım. :D Bluedio T7 Bluetooth 5.0 bir kulaklık. Benden incelemesi istenmişti ama kaldı gitti. Neyse telefon ile bağlıyken arada tek duvar ile 7-8 metre gidiyor. Araya 2. duvar girince 6 metre de kopmalar başlıyor hatta duruşunuza göre komple de kopabiliyor. Araya 3 duvar girince en fazla 4,5 5 metre den sonra kopuyor. Ben kullanıcı incelemelerin de baktığım da komşudayken bile çeken var yazmış. Ne yapayım şimdi bu bozuk mu? :D Kulaklığın kendisinde de farklılık oluyor ve ayrıca bir çok farklı etken oluyor. PC başından kalkıp kapı açmaya gittiğiniz de hala sesleri duymak istiyorum gibi bir isteğiniz yok ise bence dert edilecek bir durum yok. Kapı açma dedim ama mesafe 10 metre arada 2-3 duvar gibi.
Ayrıca o kadarı kadı kızında da olur. Sonuçta Renewed ve belli bir ömrü gitmiş. Tamamiyle sıfır ürün gönderilmiyor. Çalışmasın da sorun yok ise ömrü çok fazla azalmamışsa o parçalar değiştirilmez. Ayrıca sizlere tavsiyem Renewed olarak ekipman dışında bir şey almamanız. Özellikte PSU. Belki CPU soğutucu da alınır ama gerisine bulaşmayın çok. Onlar genelde sıkıntılı oluyor. Amazon ve Corsair mağdur etmez ama zamanınız boşa gider... Baya uzun oldu kusura bakmayın. :)
@M50B28
Ayrıntılı cevabınız ve yaptığınız test için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi duruşa göre bile çekim kalitesi değişiyor. Kasa yanımda olmasına rağmen kasanın arkasına takmıştım direk anakarta bağlı olsun diye ancak arada kopuyordu ses gidiyordu bu benim moralimi bayağı bozmuştu. Şuan kasanın önüne taktım çok şükür sorun yok. En azından yattığım yerden film izleyebiliyorum ve kablo karmaşası yok bu bile yeterli. Hele ki cebimizden çıkan paraya göre kıyaslayacak olursak... Maşallah :)

Bir de daha yeni olduğu için kusurlar kafaya takılıyor bende. Biraz vakit geçsin alışırım ki şuan bir problem yok. Valla çalışmasında da sorun yok tam ses denedim bir kere sağlam basslı bir şarkı ile. Çenem gıdıklandı bass etkisinden :D Şarjda da sorun yok gibi duruyor. En son ne zaman şarj ettiğimi unuttum valla dün öğle çıkardım yanlış hatırlamıyorsam hala kullanıyorum ve şuan baktığımda %24 şarj gösteriyor.

Hocam ben neden kablosuz kulaklık aldım sanıyorsunuz. :D Bıktım kablodan yok omzundan geçir yok masanın köşesine takıldı yok çekmeceye sıkıştı, otur koltuğa kapı çaldı haydiii kalk kapıya susadın kalk otur kabloyu düzelt falan. Yetti valla :D
Hocam öyleyse çok güzel oldu kalbim temizmiş kablosuz kulaklık mı alsam diyordum :D Çünkü telefon kulaklığı kullanırken çok rahatsız ederdi bu karşımıza çıktı. Ne kadar teşekkür etsek az yardımcı oldunuz, kanalımda video olarak paylaşıcam inceleme ve kutu açılımı şeklinde inşallah bakalım. Çekim gücü ve şarjı fiyat böyleyken hiç takmıyorum desem yeri çok mutluyum :)

Hocam öyleyse çok güzel oldu kalbim temizmiş kablosuz kulaklık mı alsam diyordum :D Çünkü telefon kulaklığı kullanırken çok rahatsız ederdi bu karşımıza çıktı. Ne kadar teşekkür etsek az yardımcı oldunuz, kanalımda video olarak paylaşıcam inceleme ve kutu açılımı şeklinde inşallah bakalım. Çekim gücü ve şarjı fiyat böyleyken hiç takmıyorum desem yeri çok mutluyum :)
Rica ederim hocam ne demek. Hayırlısıyla gelir sizinki de umarım.

@Mehmet Emre BOŞÇA
Hocam önceki mesajda çekim kalitesi denemesi yaparken kapıya gitmiştim kopma olmadı dedim ama kapıya sırtım dönüktü. Biraz önce kapı çaldı açmaya gittim bu sefer ses gitti. Sanırım anten sol kulaklık tarafında. İkinci denemede antenin önüne engel olarak kafam çıktığı için ses gitti büyük ihtimalle. Bunu da kayda alalım. :D

Arkadaşlar ses için şöyle bir şey buldum inanılmaz etki ediyor. W10 kullanıyorsanız oyuna girerken windows tuşu + G ye basarak XBox Game Bar'ı açıyorsunuz. Sol tarafta ses bölümün iCue ses var. Onu tamamen açarsanız ses düzeyi inanılmaz değişiyor.

1.5 senedir kullandığım Arctis 3'ten buna geçmemem için bir sebep söyler misiniz? Kargo iadesi alınıyorsa 320 TL'ye, alınmıyorsa 400 TL'ye alıyorum.
Hocam kablo işi çok sorun değilse çok beklentinizi karşılamayabilir, Arctis 3 epey iyi bir kulaklık.
Rica ederim hocam ne demek. Hayırlısıyla gelir sizinki de umarım.

@Mehmet Emre BOŞÇA
Hocam önceki mesajda çekim kalitesi denemesi yaparken kapıya gitmiştim kopma olmadı dedim ama kapıya sırtım dönüktü. Biraz önce kapı çaldı açmaya gittim bu sefer ses gitti. Sanırım anten sol kulaklık tarafında. İkinci denemede antenin önüne engel olarak kafam çıktığı için ses gitti büyük ihtimalle. Bunu da kayda alalım. :D
Hocam siz batarya işini ne yaptınız? Benim 1 ay olmasına birkaç gün kaldı ve şuan farkettiğim epey göstergede sorun var. Birkaç saat öncesinde şarjı dolmuştu yeşil yanınca çektim, kafama taktım birkaç dakika sonra battery low uyarısı verdi. Baktım şarjım %5 görünüyor ve üstüne saatlerdir kullanmaktayım hala şarj %5 görünüyor. Sizce ne yapabilirim, ne tavsiye edersiniz? Fiyatından dolayı iade etmek istemiyorum ama değişim işi sıkıntılı olur mu? Ya da belli bir ücret indirimi mi talep etmeliyim? Değişime gitse gelse iyi ama o zorsa ne yapmamı önerirsiniz? Sizlerde benzer sorun var mı? @Gwiazdka

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı