COVID-19 ve PCR testi pozitif, eşi temaslı olmasına rağmen yolculuk yapan yaşlı çift: Öteberim kokar, lütfen bırakın

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
46.074
Makaleler
52
Çözümler
581
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tokat'tan İzmir'e giden yolcu otobüsü Kırıkkale'nin Delice İlçesi Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından durduruldu. Jandarma ekipleri, rutin kontrol olarak COVID-19 tedbirleri kapsamı altında sürücü ve yolcuların kontrolünü yaptı, HES kodlarını kontrol etti. Otobüste 1 kişinin virüs, 2 kişinin temaslı oldu tespit edildi. Otobüsten T.Ç'nin testi pozitif, kocası K.Ç ile yolculardan Buğra G'nin (18) jandarma ekipleri tarafından temaslı olduğu tespit edildi.

Jandarma'nın durumu İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine bildirmesi üzerine trafik kontrol noktasına filyasyon ekipleri geldi. Karantina kurallarını ihlal eden yaşlı çift ve temaslı olmasına rağmen seyahat yapan yolcuya 4 bin 50'şer lira ceza kesildi. Otobüs firmasına da ceza kesildi. Otobüs firması HES kodu sorgulaması yapmadan yolcu kabul ettiğinden dolayı otobüs firmasına da 12 bin 150 lira idari para cezası kesildi.

Yaşlı çiftin, "Ne olursunuz bizi bırakın. Öteberim var kokar" diyerek ekiplerden dakikalarca dil dökerek kendilerini bırakması istediği öğrenildi.


Tedbirsizlikler, tedbirsizlikler, tedbirsizlikler. Böyle gittiği sürece virüsün kolay kolay biteceğini sanmıyorum, adam virüslü olmasına rağmen yolculuğa çıkmış. Onu denetlemeyen de otobüs firması, HES kodu sorgulaması yapmak zahmet bile edilmemiş. Bunlar kendi canlarını önemsemediği gibi başkalarının canlarını da önemsemiyorlar. İlla bir şeyleri kaybedince mi anlayacaklar? Birinin ölümüyle mi akıllanacaklar? Ona rağmen gene akıllanacaklarını sanmıyorum, gideceğin yere birkaç gün sonra gidiver, kazasız belasız git. Milletin can sağlığını düşünmüyorlar. Aslında hak, hukuk bilmeyen birilerinden milletin can sağlığını düşünmesini beklemek de tuhaf.


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Haberi okuyunca benim sıfad-ı eşgal:

images (21).jpeg


4k ceza az değil mi? Yaptıkları cinayete teşebbüs gibi bir şey.
 
Şaşırmadım. Milletin çoğunluğunun virüs hakkındaki düşüncelerini biliyorsunuz zaten. Benim felsefe hocam aşı vurulmak istemiyorum zorunlu olduğu için vurulacağım diyordu. Nedeni ise Çin, Almanya vb. aşı üreticilerinin, aşının içine ne bileyim zehir koymuş olabileceği içinmiş böyle bir şey demişti. Aynen zaten dünyanın derdi Türkiye hepsi birlik olup yıkmaya, batırmaya çalışıyor. Kendisi zaten şeriatın gelmesini isterim mesela diyen de birisi. Garip kafa. Türk milletinde zaten şuan bir terslik var akıl sağlığı yerinde değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı