CS 2 tam bir hayal kırıklığı

• Konuyu başlatan 521071
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 148
  • Görüntüleme 15.866
Oyunu daha oynamadım tabii ki ancak şunu deme istiyorum kaç sene beklendi bu oyun ancak öyle muazzam bir değişiklik yapmamışlar. Birkaç silahın sesi değişmiş. Karakter yürürken kendi ayağını görebiliyor. Bazı animasyon değişiklikleri ve biraz grafiğin gelişmesi. Ben çok daha şey bekliyordum. Ben bu değişiklikleri Valorant ile mücadele olması için yaptıklarına inanıyorum. Öyle yıllardır üzerinde çalışılmış bir şeye benzemiyor.

Bu arada 128 tick olayı iyi olmuş.

Ne gibi bir yenilik bekliyordun getirilen güncelleme ileride gelecek güncellemerin önünü açmak için getirildi Source 2 oyun motoruna geçirilerek.

Ayrıca Source 2 de olan fizik motoru hiçbir FPS rekabetçi oyununda yok smoke mekanikleri olsun oyuncu movementları olsun.

Daha ne getirebilirsin ki bu oyuna ekstra yeni bir şey bir önerin var ise sun bakalım.

Ben Valorant'a arkadaşlarla arada bir giren biriyim neden sürekli bana Valorant oynayan biri muamelesi yapıyorsunuz?
Bu oyuna karşı olan kininizi bana neden yansıtıyorsunuz 😃 anlamış değilim.

Kin yansıtmıyoruz ki, belli ki oyun gurmesi olan birisi değilsin, yeni gelecek güncellemeye "bence iyi olmamış." diyebilirsin, ancak hayal kırıklığı demek çok ciddi bir eleştiridir, gerçekten mantıklı sebeplerin olması gerek.

Mesela ben çok sıkı bir Overwatch fanıyım, Overwatch 2 çıktığında oyunu en çok eleştiren, en ağır şeyleri söyleyen birisiydim, çünkü sadece 6 kişiden 5 kişiye düşürülmesi, yeni map eklenmesi, bir de yeni 2 karakter eklenmesiyle oldu bitti denilerek ikinci oyunu sundular bize, şimdi her tarafta ölümüne yeteneklerin uçuştuğu, grafiğin ise çizgi roman tarzı olduğu bir oyuna bunlar geldiği için eleştirilir mi? Evet eleştirilir.

Ama CS dediğimiz oyunda bu farklı, sana sunduğu rekabet içeriği belli zaten, koş, bomba kullan, C4 kur, adam vur. Ne saçma sapan yetenekler ne de absürt mekanikler var, oyuna hiçbir oyunda olmayan yeni bir tick sistemi getirdiler, mapleri yeniden tasarladılar, sis bombası mekaniği değiştirildi, gölgelendirme ve kaplamalara yenilik geldi, işte bu CS için gayet yeterli, başka bir şey yok çünkü.

Anlatabildim mi dostum?

Şöyle bir şey mi bekliyordunuz anlamadım ben?
1679867512129.png

Kin yansıtmıyoruz ki, belli ki oyun gurmesi olan birisi değilsin, yeni gelecek güncellemeye "bence iyi olmamış." diyebilirsin, ancak hayal kırıklığı demek çok ciddi bir eleştiridir, gerçekten mantıklı sebeplerin olması gerek.

Mesela ben çok sıkı bir Overwatch fanıyım, Overwatch 2 çıktığında oyunu en çok eleştiren, en ağır şeyleri söyleyen birisiydim, çünkü sadece 6 kişiden 5 kişiye düşürülmesi, yeni map eklenmesi, bir de yeni 2 karakter eklenmesiyle oldu bitti denilerek ikinci oyunu sundular bize, şimdi her tarafta ölümüne yeteneklerin uçuştuğu, grafiğin ise çizgi roman tarzı olduğu bir oyuna bunlar geldiği için eleştirilir mi? Evet eleştirilir.

Ama CS dediğimiz oyunda bu farklı, sana sunduğu rekabet içeriği belli zaten, koş, bomba kullan, C4 kur, adam vur. Ne saçma sapan yetenekler ne de absürt mekanikler var, oyuna hiçbir oyunda olmayan yeni bir tick sistemi getirdiler, mapleri yeniden tasarladılar, sis bombası mekaniği değiştirildi, gölgelendirme ve kaplamalara yenilik geldi, işte bu CS için gayet yeterli, başka bir şey yok çünkü.

Anlatabildim mi dostum?

Öncelikle iyi ki doğdun. Ne zaman parti kuruyorsun sana oyumu vermek istiyorum! :D

Şu " CS:GO'yu oynayan azaldı" klişesinden vaz mı geçsek artık? Bu mu az?
Eki Görüntüle 1716302

Source 2 çıktığındaki veriyi kullanmak ne kadar mantıklı :D Siz şimdi gider şubat ayındaki anlık oyuncu sayısı rekorunu filanda atarsınız. Oyuncu sayısının az olmadığı doğru ama azaldığı bir gerçek, muhtemelen yazdan sonra da düşmeye devam eder. Çünkü oyun artık günümüze ayak uyduramıyor, en basitinden bilgisayar oynayanların yaş kitlesine (ortalama 10 yaş :D ) hitap etmiyor. CS 1.6 zamanındaki oyuncu kalitesi ile şimdiki bir değil. Şahsen ben (köydeki internet kafede saati 50 kuruştan günde 5 saat CS 1.6 oynayan PC bağımlısı) bile Valorant'ı CS'ye tercih ediyorsam 11-12 yaşındaki oyuncuların hangisini seçeceğini tahmin etmek zor değil.

Konuya yorum yazarken sızdırılan beta testi iniyordu. Şu an girip test ettim. Özellikle karakter yürüyüşleri daha akıcı olmuş. Bir kutu üstüne falan çıkarken daha yumuşak hissettiriyor. Vuruş hissi CoD oyunlarını anımsatmaya başlamış ve daha iyi diyebilirim. Özellikle CS:GO'da tarayınca hasar verseniz bile merminin gitmiyor hissi ortadan kalkmış.

Performans tarafında düşmeler var. Ama oynadığım sürümde çözünürlük gibi ayarları değiştiremiyorum. Ayrıca beta sürecinde gelen güncellemeleri de almadığından ileride ne olacağı belli değil. Grafik ayarlarında Nvidia Reflex ve AMD FidelityFX var. Kenar yumuşatmaya ise CMAA diye bir ayar gelmiş.

Yani silah modeli dışında bayağı değişiklik olmuş. Özellikle vuruş hissi ve karakter hareketlerinde değişiklik oyunu bayağı farklı hissettiriyor. Videolardan göründüğünden daha farklı diyebilirim. Grafik tarafında zaten Valve oyunlarında karmaşık post efektler veya her yere çim yapma gibi şeyleri uygulamıyor. Yıllardır minimalist bir grafik tasarımı kullanıyorlar.

Kabaca Source 1 kaynaklı bu ayar değiştirince yaşanan takılmalar, animasyon gecikmeleri falan ortadan kalkmış.

Son düzenleme:
Ben valoranta arkadaşlarla arada bir giren biriyim neden sürekli bana valorant oynayan biri muamelesi yapıyorsunuz?
Bu oyuna karşı olan kininizi bana neden yansıtıyorsunuz 😃 anlamış değilim.
Tamam kardeşim bu güncellemeyi yeterli bulmadıysan farklı alternatiflere bakabilirsin sana göre hangi oyun cs2 den daha oynanabilir onuda yazarsan sevinirim çok merak ediyorum.

Source 2 çıktığındaki veriyi kullanmak ne kadar mantıklı :D Siz şimdi gider şubat ayındaki anlık oyuncu sayısı rekorunu filanda atarsınız. Oyuncu sayısının az olmadığı doğru ama azaldığı bir gerçek, muhtemelen yazdan sonra da düşmeye devam eder. Çünkü oyun artık günümüze ayak uyduramıyor, en basitinden bilgisayar oynayanların yaş kitlesine (ortalama 10 yaş :D ) hitap etmiyor. CS 1.6 zamanındaki oyuncu kalitesi ile şimdiki bir değil. Şahsen ben (köydeki internet kafede saati 50 kuruştan günde 5 saat CS 1.6 oynayan PC bağımlısı) bile Valorant'ı CS'ye tercih ediyorsam 11-12 yaşındaki oyuncuların hangisini seçeceğini tahmin etmek zor değil.
Evet, bugünkü rekor, tüm zamanların rekoru zaten CS için. Ama 2-3 ay öncesinde de 1 milyona yakın oynanıyordu. Yine hep Steam'de en yukarıdaydı.

Bizim milleti anlamıyorum bazen. CS'nin amacı Valorant gibi hayal dışı şeylerle mi ilgili? Ne bekliyordun Valoranttaki gibi ejder vandal mı? Kükreyip ateş çıkaran silahlar mı? CS'nin sevilen özelliklerinden biri gerçekçiliği vermek zaten. Oynamadan hayal kırıklığı demen zaten tam bir saçmalık. Konunun onaylanması bile saçma. Adamlar yeni motora geçtiler bunu 3 ayda mı yapacaklardı?

Altını çizerek söylüyorum. Valve her seferinde sessiz kalır ama ortaya çıktığında da en iyi işi çıkarır.
Söylemlemlerin tamamen saçmalık. Oyunu oynayıp değerlendirsen ciddiye alırdım da almadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı