CS:GO bitiyor mu?

Bence CS:GO bitecek çünkü: Çoğu zaman Valorant'ın serverları dolu oluyor bunu 2 kere yaşadım doluluktan oyuna sokmamıştı kesinlikle Valorant CS:GO'yu bitirecek.

Belki de rakip olarak koyacak adam bulamadı? CS serverlar öyle bildiğin gibi değil sıraya koyar 10 kişi topladığında sokar oyuna. Muhtemelen senden başka bekleyen yoktu o yüzden oyuncu bulamadı 🤣 CS'nin serverları devasa olduğu için dolmuyordur. Ben oyuna 3 yıl ara vermiştim 2 haftadır oynamaya başladım CS'yi eskiden 8-10 dk rakip beklerdim şimdi 3 dk sürmüyor başlıyor oyun. Yani oynayan çok adam bulmak zor olmuyor.
 
Corona sebebiyle olmayan offline CS:GO turnuvaları yüzünden eski Hype'ını kaybettiğini ve bu yüzden Valorant'ın CS'yi geçtiğini düşünüyorum. Tabi iki oyunun yapımcısı da çok büyük şirketler öyle kolay unutulacak oyunlar değiller fakat corona dönemi geçtikten sonra CS:GO için büyük bir turnuva düzenlenirse Valorant'ı geçebileceğini düşünüyorum tabii aynısı Valorant için de olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz biraz konuşalım tartışalım.
CS Go ne gelişir, ne de biter.
 
CS'yi oyunun kendi eşleştirme sistemi üzerinden oynayan oyuncuların yarısının hile olduğunu düşünün hatta bunun yıllardır böyle olduğunu düşünün. CS buna rağmen kitlenin vazgeçmediği bir oyun. Türünün en köklü ve en iyi örneği olduğu için bitmiyor. Valve bitmesini istemedikçe bitmeyecektir. Öyle ya da böyle çevrimiçi fps oyunu sevenlerin bir CS kültürü var.
CS'yi kendi eşleştirme sistemi üzerinden oynayan oyuncuların yaşadığı adaletsizliklerin yarısını Valorant oyuncuları yaşasa anında shift+delete atarlar oyuna.
Bir de zamanla şu olabilir;
CS ve Valorant'a rakip olarak aynı sistem üzerine kurulmuş ve yine büyük bir şirket tarafından yapılmış sağlam bir fps oyunu gelse en büyük kan kaybını Valorant yaşayacaktır. Hype peşinden gidenler Valorant'a gittikleri gibi yine yeni oyuna yönelir. İki oyunun elinde bir süre boyunca sadece kemik kitle kalır. İki oyunun sahip olduğu kitlelerin farkındayızdır heralde hepimiz. Kültür haline gelmiş CS ile Valorant'ı karşılaştırırken buna da dikkat etmek lazım.
 
Kesinlikle ölüyor. Yıllardır CS'ye rakip oyunlar çıkıyor(pubg, fortnite vs. ). Ama hiç birisi valorant kadar CS'ye Valorant kadar kan kaybettirmedi. Özellikle NA tarafında çok yetenekli olup profesyonel arenada hakkettiği değeri bulamayan bir çok oyuncu haklı olarak Valorant'a geçti. Bunun yanında NA'nın en iyi takımlarından olan Evil Geniuses bile ufaktan Avrupa'ya taşınma planları yapıyorsa Amerika CS'sinde yanlış giden bir şeyler vardır. Zamanında LOL'ü çıkartıp, Dota2 karşısında sağlam bir üstünlük kuran Riot Games aynısını CS için de yapabilir. Riot Games gerçekten CS'nin açıklarını ve oyuncuların bariz isteklerini çok iyi bir şekilde olaya dökmüş(hileler,128tick Server, tekdüze oyun vs) ve oyuncular da haklı olarak yıllardır bulunamayan rahatlığı Valorant ile buldu. Ama tabi ki valve'nin umurunda değil bu durum çünkü skin pazarı hep olduğu gibi akmaya devam edecek. Pandemi bitiminde bir offline turnuva olsa (ki PGL Major turnuva gözüküyor, ancak PGL en kötü turnuva organizatörü) yine yüz binlerce kişi tarafından izlenir mi emin değilim. Çünkü arenaya bakıldığı zaman bütün dengeler alt üst olmuş gibi bir şey. Uzun zamandır hiç bir takımın iyi oyun oynayıp kazandığını göremedim. Yani önceki dönemlere kıyasla bir çok takımda profesyonellikten uzak bir oyun görüyorum. (en basit flash peek bile yapamama, en iyi aim oyuncularının en basit killeri bile kaçırması ve genel olarak yapılan boş takım taktikleri). Tüm bunların sonucunda da şahsen izlerken eskisi gibi keyif alamıyorum. Yani son demem o ki normal oyuncularda hakimiyeti eline almaya başlayan Valorant eğer Cs tarafında köklü bir değişiklik yapılmazsa profesyonel arenayı da eline geçirmesi çok uzak gözükmüyor. Gelecek yeni nesillerin de çoğunlukla Valorant ile büyüyeceğini tahmin edersek Cs'nin sonu kaçınılmaz.






#genel kanalına mesaj gönder
 
CS:GO'nun bitmesi için Valve'ın yeni CS oyunu çıkarması gerek. Başka oyunlar kolay kolay gelip yerinden edemez onu.

Ki CS:GO olmasına rağmen hala CS 1.6 oynanıyor bolca. Bunu da hesaba katmak lazım.
 
Herkesin merak ettiği şey. Evet bitiyor, hatta çoktan bitti.(!) İstediğiniz cevabı almışsınızdır umarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı