Steam CS2 yeni takas koruması hakkında ne düşünüyorsunuz?

CSFloat'dan takas yapsak ve karşı taraf geri çekse ne olacak? Şu an harici sitelerde takas yapılabiliyor mu?
Bynogame güvenli satış getirmiş, satıcıya parayı 1 hafta boyunca vermiyor. Eğer satıcı ürünü çekerse bunu kanıtlayıp paranızı geri alabiliyorsunuz. Diğer sitelerde aynısını yapar.

Biraz sıkıntı verici bir süreç.
Güvenilir sitelerden işlem yaptığınızda bir sıkıntısı yok bence. Trader arkadaşlar için zulum tabiki, hem 1 hafta para tut, ayrıca 1 hafta sonra 1 hafta daha trade ban bekle vs. Ama bence iyi olmuş son zamanda dolandırılma olayları çoğalmıştı. Böyle bir şey gerekliydi.

CSFloat'dan takas yapsak ve karşı taraf geri çekse ne olacak? Şu an harici sitelerde takas yapılabiliyor mu?
Evet takas yapılabiliyor. Bunun önlenmesi için adam eğer takası iptal ederse kalıcı olarak banlanıyor siteden ve paranız size geri geliyor.

Aldığımız skin de bir hafta sonra mı kullanılabiliyor? Bilgisi olan var mı?
Hayır direkt olarak kullanabiliyorsun
Oyun içi envanterde gözükür ancak steam profil envanterinde gözükmez
Üstündeki stickerlere dokunamazsın sticker yapıştıramazsın falan sadece kullanabilirsin.
Koruması bittiğinde steam profil envanterinde de gözükür sticker de yapıştırıp kazıyabilirsin

@descian benim anlamadığım olay sitelerde hadi bunu yaptın 1 hafta bakiye beklettin satıcı bekliyor o sürede.Bu işlem steamde nasıl yürüyor?Uzun zamandır steamde al sat yapmıyorum.anlık olaraktan satıcıya para geçse ve satıcı o parayla steamde alış-veriş yapsa parayı bitirse üstüne itemi tekrar geri istese ne oluyor?steamde de bakiye bekleme olayı var mı?yoksa bunun önüne nasıl geçiliyor?
Steamde pazardan aldığınız şeylerde takas koruması yok
Adı üstünde takas koruması, steamde pazarda item satın alırken takas yapmıyorsun ki geri çekme ihtimali yok adamın
İşte bu yüzden steam pazarını daha aktifleştirmek daha ön plana çıkarmak için bu sistem geldi diye düşünüyorum.
Özellikle siteden kasa alırsanız takas yapmış oluyorsunuz ve korumadan dolayı ne kasayı açabilirsiniz ne aldıgınız stickerleri yapıştırabilirsiniz ne de depoya kasaları atabilirsiniz. Bu yüzden hemen kasa açmak isteyenler, sticker yapıştırmak isteyenler artık steam pazarından alır.

Son düzenleme:
Evet takas yapılabiliyor. Bunun önlenmesi için adam eğer takası iptal ederse kalıcı olarak banlanıyor siteden ve paranız size geri geliyor.

Hayır direkt olarak kullanabiliyorsun
Oyun içi envanterde gözükür ancak Steam profil envanterinde gözükmez
Üstündeki stickerlere dokunamazsın sticker yapıştıramazsın falan sadece kullanabilirsin.
Koruması bittiğinde Steam profil envanterinde de gözükür sticker de yapıştırıp kazıyabilirsin

Steam'de pazardan aldığınız şeylerde takas koruması yok
Adı üstünde takas koruması, Steam'de pazarda item satın alırken takas yapmıyorsun ki geri çekme ihtimali yok adamın
İşte bu yüzden Steam pazarını daha aktifleştirmek daha ön plana çıkarmak için bu sistem geldi diye düşünüyorum.
Özellikle siteden kasa alırsanız takas yapmış oluyorsunuz ve korumadan dolayı ne kasayı açabilirsiniz ne aldıgınız stickerleri yapıştırabilirsiniz ne de depoya kasaları atabilirsiniz. Bu yüzden hemen kasa açmak isteyenler, sticker yapıştırmak isteyenler artık Steam pazarından alır.

Steam pazarını parlatmak istediler ama skin fiyatları düşüyor. Pek iyi tepki vermedi piyasa.

Evet arkadaşlar bir trader olarak sizinle bugün söyleşi yapacağım. CS2'ye bildiğiniz gibi yeni Update geldi. Bu güncelleme küçük ve orta yatırımcıları büyük etkileyecek çünkü takas sistemine aynı 2016'da olduğu gibi bir yeni sistem eklediler.

Yeni sistem ne derseniz:

Artık takas yaptıktan sonra 7 gün boyunca alıcı ya da satıcı bu takası iptal edebilecekler.

İptal eden kişiler 30 gün boyunca Steam pazarı ve topluluk pazarını kullanamayacaklar.

Bu sistem dolandırıcılıkları önleme amacıyla getirildi.

Peki 3. parti siteler nasıl etkilenecek?

Arkadaşlar anlık siteler ne çözüm bulur daha bilinmiyor ancak 3. parti sitelerde eşya alınıp satılırken büyük ihtimalle para artık satıcıya direkt olarak gitmeyecek. En mümkün sistem budur. Siteler 7 gün boyunca satıcının parasını donduracak böylece satıcı iptal etse dahi bakiye ona gidemeyecek. Ancak şöyle bir sıkıntı var ki satıcı iptal ederse alıcının bu süreyi bekleyişi boşa gidecek.

Bir de şöyle anlatayım sizin 10 bin dolarınız var ve item aldınız satıcı 6. günün sonunda bakti ki itemi 12 bin dolara çıkmış. Bunu iptal eder ve 2 bin dolarını kurtarır alıcınınca muhtemel kâr oranını düşürür. Para olduğu yerde durmuş gibi olacak.

Ve ayrıca itemi satarken takas banı olan 7 günlük sürenin ardından paranın gelmesi için de ayrıyeten bir 7 gün daha toplamda 2 hafta beklemiş olacaksınız.

Aylık 4 kere yapabileceğiniz al-sat miktarı 2'ye düştü. Elde edilebilecek potansiyel hızlı al-sat kârı 2 kat düşmüş oldu.

Bakalım piyasa bundan nasıl etkilenecek?

Siz de fikirlerinizi yazabilirsiniz.

Elseen çok güzel bir video hazırlamış bu konu hakkında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence güzel bir uygulama oldu ama çok geç kalınmış bir şey.

Hocalarım bu arada ranklarınızı açtınız mı ne geldi size?

Ben 10 maçın hepsini üst üste kazandım 19 k geldi rankım.

Çok can sıkıcı cidden ya CS'ye başladım yine abi 8 gün sonra geliyor para bekle anam bekle dolandırılanlarda mal olmasın ya. Herkes 1 kere dolandırılmalıdır şu hayatta bir şeyleri öğrenmek için bak mesela ben ucuz yırttım ilk dolandırılmam 22 yaşında 70 TL ile yırttım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı