CS2'de kasa açmak haram sayılır mı?

@nekope, aynı konuyu sizin gibi değerlendirmeyenler de var. Şimdi bu arkadaş bir teknoloji forumunda hiç tanımadığı, anonim insanların bu kadar hassas bir konudaki bilgisine nasıl güvenebilir sizce? Bu sorunun yeri burası değil.

@nekope, aynı konuyu sizin gibi değerlendirmeyenler de var. Şimdi bu arkadaş bir teknoloji forumunda hiç tanımadığı, anonim insanların bu kadar hassas bir konudaki bilgisine nasıl güvenebilir sizce? Bu sorunun yeri burası değil.

Herhangi bir konuda tanımadığınız anonim insanların bilgilerine nasıl inanacaksınız ki zaten? Bu her konuda geçerli bir argüman.
Teknoloji forumu olması sadece ve sadece teknoloji konuları konuşulacak anlamına gelmiyor. Arkadaşımız hassasiyet duyduğu bir meseleyi sormuş, konu oyun ve forumda oyun oynayan sürüyle insan var. Kumar oynamanın yasaklığı kabul görmüş gerçek bir dini kural, konsept dümdüz kumar, o halde neyi tartışıyoruz tam olarak burada? Rahatsız olduğunuz mesele nedir?

@nekope, bu tarz konularda herkes farklı bir görüş dile getirebiliyor. Yani 2+2=4 gibi bir şey değil bu. Şimdi siz kendi söylediğiniz şeyin doğru olduğuna inanıyorsunuz ama farklı görüşler de geliyor. Hangisine inansın şimdi? Bakın daha şimdi bile @GoDd1 hocam ürünleri satmazsa haram olmayacağını söyledi. Rahatsız olduğum nokta da bu, bu bir öneri konusu veya net bir cevabı olan konu değil.

@GoDd1 Oturduğum yerden para kazanmak neden haram olsun? Bir de ben bu oyuna emek veriyorum saatlerce, bir anda girdim aldım çıktım diye bir şey yok.

@GoDd1 Oturduğum yerden para kazanmak neden haram olsun? Bir de ben bu oyuna emek veriyorum saatlerce, bir anda girdim aldım çıktım diye bir şey yok.
@Lusadris yorumu için şöyle diyeyim evet benim yazdığım mesaj kesinliği yok ancak sen kasa açıp o itemleri satıyorsan bu %100 haram. Oturduğun yerden para kazanmanın haram olduğunu ben değil Kuran söylüyor. Sen para kazanmak için bir çaba vermelisin. Kumardan farkı yok yoksa insanlar kumar için kullandıkları parayı her türlü çalışarak getiriyorlar sen gidip o parayı ben çalışarak topladım sonra kumarda harcadım yani haram değil diyemezsin.

Herkese yanıtları için teşekkür ederim bu arada açarsam satarım da yani haram olmuş oluyor başta dediğim nedenlerden dolayı soru işareti vardı kafamda ama bende haram diye düşünmüştüm sorayım dedim yine de. Tekrardan yardımcı olanlar veya olmayanlar, herkese teşekkür ederim yanıtlarınız için.

@GoDd1, konu sahibi de satacağını söylememiş ki zaten. Eee ne yapalım şimdi? Birileri haram diyor birileri haram değil diyor. Nasıl ki hasta olduğumuzda foruma gelip sormayıp doktora gidiyorsak bu da öyle bir şey. Eleştirdiğim nokta bu.

@nekope, bu tarz konularda herkes farklı bir görüş dile getirebiliyor. Yani 2+2 = 4 gibi bir şey değil bu. Şimdi siz kendi söylediğiniz şeyin doğru olduğuna inanıyorsunuz ama farklı görüşler de geliyor. Hangisine inansın şimdi? Bakın daha şimdi bile @GoDd1 hocam ürünleri satmazsa haram olmayacağını söyledi. Rahatsız olduğum nokta da bu, bu bir öneri konusu veya net bir cevabı olan konu değil.

Ben derdimi izah edemedim.
Söz konusu din olduğunda, hükümlerini ve yasaklarını Tanrı'nın veya onun elçisinin koyduğuna inanılır. Bu şekilde sabit ve kesin hüküm bulunarak yasaklanan meselelerde yorum yapılmaz, kıymetsizdir. Örneğin içki içmek haramdır ve bunun tek istisnasının susuzluktan ölmemek olduğu açıkça bildirilmiş, bu durumda siz "ama parasını ben ödemiyorum" "ama alkol oranı %1" gibi yorum yapamazsınız. Din böyle işleyen bir konsept benlik bir durum yok.
Yorum yapan arkadaşlar bilgisizlikten bu yorumları yapmış olabilirler, fakat hüküm kesin ve açıktır. Ufak bir araştırma ile görebilirsiniz. Kumar oynamak haramdır, bunun üzerine nasıl ve ne kadar yorum yapılabilir? Bir şey kazanıp kazanmamanız, bir şey elde edip etmemeniz ve diğer tüm değişkenler temel kuralı değiştirmez, kumar oynamak yasaktır.

Yani kesin ve net bir cevap var, buna inanmak istemeyen inanmaz, inanmak isteyen inanır din dümdüz böyle bir konsept zaten. Konuşarak ve tartışarak bir anayasa kitapçığı oluşturmuyoruz veya sorgulayıp içindeki maddeleri düzenleyip değiştiremiyoruz değil mi?
Şimdi konuyla alakamıza gelelim,
Anahtar ile kasa açmak haram mı diye sormuş arkadaş, konsepti inceleyelim,
Anahtar parayla alınıyor, doğru mu? Doğru.
Ortada şans faktörüne bağlanan bir ürün var. Doğru mu? Doğru.
Bu üründen zarar da edilebilir, kâr da edilebilir, tamamen şans ve yatırım ile oynanıyor. Doğru mu? Doğru.
Bunun kumar olmadığını iddia edebilecek tek bir insan evladı var mı aramızda? Sanmıyorum.
Oynaması haram olduğuna göre sonuçta ne kazanıp kazanmayacağının gram ve zerre önemi yok. A kişisinin veya b kişisinin yorumları bir dine inanan birisi için önemsizdir, kuralı yaratıcı koyar çünkü.
Konsept bu. Bunu anlatmaya çalışıyorum size, siz hala bana net bir bilgi yok diyorsunuz. Araştırmanızı yaparsanız net bilgiyi bulursunuz.
Konu amacından daha fazla çıkmasın.

@GoDd1 Zaten CS'den düşen kasalar belli, ahım şahım bir şey yok ortada. Her şeyimiz düzgün bir de bunu düşünmek kalmıştı orası da ayrı ironik. Katı müslümanlar için dert olabilir ancak benim için değil şahsen. İş var para var biz mi kazanmıyoruz? bizi bu dünyada hayatta tutan şey paradır, bunu bir müslüman olarak söylüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı