Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

• Konuyu başlatan er36po
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 263
  • Görüntüleme 68.945
@er36po hocam kesinlikle boş yere zamanınızı yememiş olacağım. Kesinlikle kafayı bozdum yapacağım. Isıtma makinamız var halihazırda biraderin bilişimci olmasının faydası diyelim :) . Herneyse şuan attığınız parçalar hoşuma gitti rezervuar pompa olayına gelirsek. Şuan sadece işlemci düşünüyorum ve bir tane 360mm lik radyator yeterli olduğunu düşünürsek; ileride gpu bloğu anakart bloğu ve bir adet daha 360mm lik radyatör eklediğimizde bu pompa yeterli olurmu acaba yoksa almışken en iyisini almak isterim, fiyatı mühim değil. Kafamda daha çok soru var projede sizden yardım isteyebilirim. Malum tahliye borusu vs. açıkcası güncel sistemde kullanmadım cahillik işte :) . Resimleride atayım istedim.
Ürün resimleride bunlar çinden aldığım.

Pompa

CPU blok

Radyatör

Rezervuar ise

Bu ürünler halihazırda kullanıyorum fakat dediğim gibi orjinal olsun istiyorum. Bu ürünlerden kullanabilecek bir parça var derseniz kullanırım. Yoksa zaten çöp olacaklar.
Yorumlarınız benim için değerli emin olun.
Şimdiden teşekkürler.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

linkini verdiğiniz pompanın yeterli gelip gelmeyeceği boruların kıvrımlarına- uzunluğuna bağlı daha çok. Ama akrilik borulara çok aşırı kıvrım vermezseniz 2 adet 360'lık radyatöre + CPU+ GPU ve anakartı soğutmaya yetecektir. Yeterli gelmediği yerde ise hiç bir şeyi bozmadan ilave pompa takılabilir tabi.

Bu yaptığınız soğutma yeterli gelmiyor mu size? neden ekstra masraf yapmak istiyorsunuz?

Hocam açıkcası yeterlilikten ziyate heves ve akrilik boruya geçme isteği diyelim. Liste dahada uzar tabi ama uzatmayalım :) . Şimdi kasa bana küçük geliyor (Dark N10) . Ben bu kasaya 360mm lik radyator yerleştirmek için baya kestim biçtim. Alt psu korumalığını daralttım pompa için. Üst paneli kestim radyatör için. Biraz amatör oluğu için yeni kasaya geçmek istedim. Tabi bunla birlikte yeni bir sıvı sistem toplayayım diyorum. Ekran kartı vs. de olacağı için ileride zorluk yapacağını düşündüm. Yani bildiğim kadarıyla ekstra bir durum olmadığı sürece, sıvı sistem parçaları bozulma vs. olmuyor diye biliyorum. Bende uzun süre kullanmak istiyorum. Velhasıl kelam eskiden beri bir heves bendeki o chip dergilerinde görürdük özenir imrenirdik vs.

Son olarak anakartım "ASUS® MAXIMUS VIII Hero" İnternetten anakart chipset için soğutma baktığımda işlemci ile iç içe olan bir blok satılıyor nedir ne değildir bir sorayım istedim size öneriniz nedir.

MB blok linki

Oku oku oku beynim döndü artık. Altı üstü şu sisteme sıvı soğutma eklemek istiyorum. Masa içi bilgisayar kurulumu yapmayı düşünüyorum. Fazla boyumuzu aşmayacak ilerde ekran kartını da destekleyecek bir sıvı soğutma malzemeleri önerebilirsiniz

Dosya Ekleri

• pc.jpg
    pc.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 275
@Asilzade37 hocam o sistemde ekran kartı dahi yok ileride alacaksınız sanırım. Sıvı soğutma sistemi hele ki masa tipi yapacaksanız boyut vs. bilmediğimden tahmini 2bin 3bin hatta dahada fazla tutabilir. Hem daha bilginizde yok sanırsam bu konu hakkında. Benim tavsiyem hazır kapalı devre bir sıvı soğutma almandan yana. Ha yok illaha yapacağım derseniz Ali express de hazır sıvı soğutma kitleri var ilk etapda tecrübe açısından daha iyi olur.

@Asilzade37 hocam o sistemde ekran kartı dahi yok ileride alacaksınız sanırım. Sıvı soğutma sistemi hele ki masa tipi yapacaksanız boyut vs. bilmediğimden tahmini 2bin 3bin hatta dahada fazla tutabilir. Hem daha bilginizde yok sanırsam bu konu hakkında. Benim tavsiyem hazır kapalı devre bir sıvı soğutma almandan yana. Ha yok illaha yapacağım derseniz Ali express de hazır sıvı soğutma kitleri var ilk etapda tecrübe açısından daha iyi olur.
Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ekran kartı 1070 eklemeyi düşünüyorum ama piyasayı biliyorsunuz yeni ekran kartları çıkana kadar bende sıvı soğutmayı otutturmak istiyorum. Masa boyutunu falan ayarlarız onda sıkıntı yok. Bilgisayar toplama konusunda tecrübem var absürt gelecek de bilgisayarcıyım zaten :) Sadece costum sıvı soğutma konusunda tecrübem yok. Hazır sıvı soğutma yorumlarını okudum @er36po hocamın da dediği gibi radyatörler ince olduğu için belli bir düzeyden sonra yetmeyecek. @rainbox hocam sizin bir iki mesaj üstte aliexpress sitesinden verdiğiniz linkler var. Onlara baktığımda 3bin e çıkacak birşey göremedim. Bu sisteme uygun toplu satılan varsa link verebilir misiniz.

Ben kendim bizzat ilk etapta Ali express'ten temin edip aldım. Ha memnunmuyum kısmen. İstediğim sıcaklıkları alamıyorum daha o.c. yapmadan. Benimde kafamda 2bin maç 2500 e birşeyler vardı ameliyat vs. çıktı askıya aldım. Neden bu kadar fiyat veriyorum Ali express deki ürünler stok Çin ürünler. Yani ortalamanın düşüğü. Fiyatına göre performans alırsınız. Tabi sitede barrow un da setleri var onların fiyatları daha pahalı. Kısaca özetlersek bu iş biraz fanteziye kaçıyor. Size bağlı tamamiyle.

Merhaba,
Arkadaşlar düşündüm de Technopat Sosyal 'de neden ''Custom Sıvı Soğutma Yardımlaşma ve Dayanışma'' konusu olmasın diyerek böyle bir yola başvurdum. Umarım birbirimize yardımlaşmada geri kalmayız.

Arkadaşlar, buradaki asıl amaç; Sıvı Soğutma ile ilgili sağlam bilgilere sahip olmak… İlle de Sıvı soğutma yapmak için konuda soru sormak/ yardım almak şart değil, dediğim gibi asıl amaç ''bilgilenme ve bilgilendirme''.
Hem bu konuda benim de eksiklerim var, bu vesileyle ben de bilgimi geliştirmiş olurum.:)

Öncelikle Custom Sıvı Soğutma'da gereken bazı ürünleri kendimce tanıtmak istiyorum.
Pompa + Rezervuarlar:
Eki Görüntüle 43282 Eki Görüntüle 43283 Eki Görüntüle 43284 Eki Görüntüle 43285 Eki Görüntüle 43286 Eki Görüntüle 43287 Eki Görüntüle 43288

CPU Blokları
:
Eki Görüntüle 43290 Eki Görüntüle 43291 Eki Görüntüle 43293 Eki Görüntüle 43294 Eki Görüntüle 43295

GPU Blokları:
Eki Görüntüle 43296 Eki Görüntüle 43297 Eki Görüntüle 43298 Eki Görüntüle 43299 Eki Görüntüle 43300

Ram Blokları:
Eki Görüntüle 43314 Eki Görüntüle 43315 Eki Görüntüle 43316

Radyatörler:
Eki Görüntüle 43301 Eki Görüntüle 43302 Eki Görüntüle 43306 Eki Görüntüle 43307

Fanlar:
Eki Görüntüle 43341 Eki Görüntüle 43343 Eki Görüntüle 43344 Eki Görüntüle 43345

Yumuşak hortum Rekorlar:
Eki Görüntüle 43311 Eki Görüntüle 43312 Eki Görüntüle 43313
Yumuşak borular:
Eki Görüntüle 43317 Eki Görüntüle 43318 Eki Görüntüle 43319

Sıvılar: (Renklendiriciler)
Eki Görüntüle 43321 Eki Görüntüle 43322 Eki Görüntüle 43323 Eki Görüntüle 43325 Eki Görüntüle 43327

Akrilik Buru Rekorları:
Eki Görüntüle 43329

Akrilik Borular:
Eki Görüntüle 43330

Akrilik çalışması için gerekli Malzemeler: (Bükme ve Isıtma seti)
Eki Görüntüle 43332 Eki Görüntüle 43331
Aslında Sıvı soğutma ürünlerinde daha bir sürü seçenek var ancak bu eklediklerim göstermelik olduğundan yeter diye düşünüyorum.

Bu konuda bize desteklerini esirgemeyeceklerine inandığım @Recep Baltaş , @BilgisayarKurdu @Murat5038 ve diğer adlarını şu anda hatırlayamadığım bilgili arkadaşları da konuya davet etmek istiyorum.

Son olarak, Sıvı soğutma denilince aklıma gelen ilk isim olan @arg-ist hocamı da davet ediyorum.

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Kasa tercihimi "Frisby fc-9200g GAMEMAX"den yana yaptım. Custom sıvı soğutma nasıl yapabilirim ? @er36po yardımcı olursan çok sevinirim. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı