Cyberpunk 1.10 yaması inceleme

Dikkatimi çeken tek düzeltme araç sürerken etrafa anlık baktığımızda oluşan FPS düşüşleri. Bunlar düzeltilmiş ama bu sefer de etrafa baktığımız zaman Texture'lerin anlık olarak düşük çözünürlüğe düşüp geri yükseldiğini görüyoruz. Özellikle yansımalarda çok belli oluyor.

Ayrıca eklentiler, yeni görevler ne zaman eklenecek oyuna. 1.1 patch çıktığı anda koştum oyuna ama umduğumu bulamadım gene.

Optimizasyon olarak da aynı hala oyun. DLSS düzgün çalışmıyor, hareket halinde FPS düşüşleri hala var...

Vallahi yine PlayStation 4 için çalışmışlar. Son umudumuz 1.2 yaması sanırım. :(

@Nakerosu 1.05 yamasında kaydettiğim video ile kıyasladım. Çok az işlemci kullanımı düşmüş, FPS belki 1-2 oynamış ama tam anlamak zor, VRAM kullanımı ise artmış.
Dediğim gibi kullanım değerleri düşürmüşler zaten, bu sefer yükü işlemciye değil ekran kartına yüklemişler.

Sizin derdinizin devasını bırakıyorum ben.

Daha iyi bir oyun Deus Ex.

Dediğim gibi kullanım değerleri düşürmüşler zaten, bu sefer yükü işlemciye değil ekran kartına yüklemişler.

1500X yetmiyor ama bu oyuna. Diğer tüm oyunlarda RDR2 dahil en düşük ayarlarda bile %99 ekran kartı kullanımım oluyordu. Burada 55 FPS üzerine çıktım mı başlıyor sapıtmaya. Düşük ayarlarda ekran kartı %80 civarlarında geziyor devamlı. V'nin apartmanının çevresinde işlemci kullanımı %90'ı geçiyor hangi ayar olursa olsun. Yüksek orta karıştırıp 45-50 FPS seviyesine çekiyorum mecburen.

Kaplama sorununu ben hiç yaşamadım herhalde 5400 RPM HDD ile oynuyorsunuz galiba?

Evet HDD ile oynuyorum ancak şöyle söylesem size. Aynı HDD ile RDR2'de hiçbir kaplama sorunu yaşamadım ben. Burada suç HDD'de mi gerçekten? Açıkcası ben Cyberpunk'ın RDR2'den kaliteli bir oyun olduğunu düşünmüyorum. RDR2 bunu başarabiliyorsa Cyberpunk'ta başarmalı. Acaba oyuna girerken çok fazla bekletmesi bunun için olabilir mi? Çünkü RDR2'nin açılması ile Cyberpunk'ın açılması arasında çok büyük farklar var.

1500X yetmiyor ama bu oyuna. Diğer tüm oyunlarda RDR2 dahil en düşük ayarlarda bile %99 ekran kartı kullanımım oluyordu. Burada 55 FPS üzerine çıktım mı başlıyor sapıtmaya. Düşük ayarlarda ekran kartı %80 civarlarında geziyor devamlı. Yüksek orta karıştırıp 45-50 FPS seviyesine çekiyorum mecburen.
Ben 3700X ile 2070S ile de yaşadım, hem de 2K'da. 3700X'in 64 kişilik BF5 sunucusunda bile bu kadar kullandığını hatırlamıyorum.

1500X yetmiyor ama bu oyuna. Diğer tüm oyunlarda RDR2 dahil en düşük ayarlarda bile %99 ekran kartı kullanımım oluyordu. Burada 55 FPS üzerine çıktım mı başlıyor sapıtmaya. Düşük ayarlarda ekran kartı %80 civarlarında geziyor devamlı. V'nin apartmanının çevresinde işlemci kullanımı %90'ı geçiyor hangi ayar olursa olsun. Yüksek orta karıştırıp 45-50 FPS seviyesine çekiyorum mecburen.
Yanlış hatırlamıyorsam, R3 3200G düşükte 60-70 civarı da dolaşıyordu kullanımı.

Evet HDD ile oynuyorum ancak şöyle söylesem size. Aynı HDD ile RDR2'de hiçbir kaplama sorunu yaşamadım ben. Burada suç HDD'de mi gerçekten? Açıkcası ben Cyberpunk'ın RDR2'den kaliteli bir oyun olduğunu düşünmüyorum. RDR2 bunu başarabiliyorsa Cyberpunk'ta başarmalı. Acaba oyuna girerken çok fazla bekletmesi bunun için olabilir mi? Çünkü RDR2'nin açılması ile Cyberpunk'ın açılması arasında çok büyük farklar var.
RDR2 kaliteli grafiğe sahip bir oyun, ama Cyberpunk gibi çoklu katmanlardan oluşmuyor. İki oyun arasında grafik anlamında büyük farklar var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı