Daha Stabil İşletim Sistemi Varken Neden Windows 10?

Windows 10'u kullanan ve seven çok fazla ve buna lafım yok (hatta tasarım olarak en iyi Windows'lardan birisi) fakat en az 4 GB bellek+SSD'yi zorunlu kılan bir işletim sistemi olduğu için gözümdeki avantajını ve (Windows 8.1'e göre) 2 sene daha fazla alacağı güncellemeyi çöpe atmayı yeğlemeyi tercih ederim (AMD parça bulunduran sistemim olsa Windows 10'u istesem de istemesem de kullanırdım),diyebilirsiniz ki SSD+RAM yükseltmek ne kadar sıkıntı olabilir ve buna cevap olarak bazılarının maddi durumu ve bazılarının sistem ile uğraşmak istemeyişi (HDD ile kasmıyor diyenlere hayret ediyorum, SSHD'de bile mal gibi çalışıyor, Single Channel 4 GB bellek ile de yavaş) gibi faktörleri sunabilirim.
Kısaca Windows 10 güncel olmayan sistemler için tam bir saçmalık iken güncel sistemlerde kullanmamak saçmalık (hem eski hem yeni birçok sistem kullanmış birisi olarak söylüyorum).

Stabil mi değil? Neden mi kullanmıyorum 8.1'i?
1(178).png

8.1 arada kalan bir sistem bana göre. Çok düzenli bulmuyorum özellikle de başlat menüsü anlamında. Üçüncü parti kullanmayı da istemediğim için 10 kullanıyorum daha derli toplu geliyor bana. W7 ise SQL 2017'yi desteklemiyor o yüzden tercih etmiyorum.

Eski nesil ve HDD ile kullanılan 4GB ve altı RAM belleklere sahip sistemlere Windows 8.1 kurulması daha iyi tabi. Ama günümüzun güncel sistemlerine tabiki Windows 10 kurulmalı. SSD olan güncel bir sisteme Windows 10 kurulmalıdır. 3 ve 4. Nesil i3, i5, i7 sistemlere SSD takviyesi yapılarak Windows 10 kurulmalıdır. Evimde 2 adet laptop var ve birinde 2. Nesil i5 ve 8GB RAM var SSD aldım ve Windows 10 kurdum çok seri çalıyor. Diger kullandığım ise milattan kalma T4200 işlemcili ve 4GB DDR2 RAM bellekli mekanik diskli bir laptop. Ona da Windows 8.1 kurulu ve gayet seri çalışıyor. Windows 10 denedim ama muazzam kasmalar yaşadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı