Dambıl boyumu kısaltır mı?

tqaho

Centipat
Daha fazla  
12 Yaşındayım sadece kolumun biraz şekillenmesini istiyorum, kiloluyum ama babam dumbell almama izin vermiyor ve boyun uzamaz diyor. Bilek kası için diyorum, gene izin vermiyor. Babamı nasıl ikna edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dambıl kaldırmak boyunuzu niye kısaltsın ki? Sporu kendi sağlığınız için yaptığınızı, herhangi bir boy kısalma durumunun söz konusu olmadığını söyleyerek belki ikna edebilirsiniz.

"Kısaltmaz. Uzun yıllar çok ağır halter kaldırmadığın sürece uzamanı engelleyecek bir durum olmaz." Bunu buldum internette sanırım kısaltmıyormuş ama tehlikeli yanlış bir hareket yaparsan sakatlanabilirsin.

Hayır, aksine düzgün spor yaparsan uzatır.

Öncelikle boyunu kısaltmaz. Yaşından ötürü babanın önüne bilimsel makale de koysan bu konu hakkında seni dikkate alacağını sanmıyorum. Şınav, imkan varsa barfiks gibi hareketler ile spora başlamanı öneririm. Ailen de bu hareketlere karşı çıkmayacaktır herhalde.

Dediğim gibi bir bilene danışmalısın aksi takdirde herhangi bir yanlış hareketinde çok kötü sonuçlar doğurabilir. Youtube'da vardır videoları.

Kas gelişimi büyüme hormonlarının artmasına sebebiyet verdiği için boy kısaltmaktan ziyade uzatması beklenebilir. Ağırlık kaldırmanın boy kısaltması efsanesi haltercilerin boylarının genelde kısa olduğu içindir. Haltercilerin boylarının kısa olmasının sebebi, kısa boyluların daha avantajlı olmasıdır. Hayır kısaltmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı