- Makaleler
- 2
Daha fazla
Debian KDE Plasma, Fedora KDE Plasma ve Kubuntu arasında siz hangisini seçerdiniz? Debian’a baktım çekirdek sürümü 6.12. Kubuntu ise 6.17 sürümünde. Fedora da sanırım 6.17 ya da 6.18 olması gerek. Günlük kullanımda bunun ne gibi bir etkisi olabilir? Debian’ın çekirdek sürümü sanırım Debian 14 çıkana kadar 6.12’de kalacak ya da güncelleniyor mu bilmiyorum. Masaüstünde Arch kurulu ama laptopa günlük kullanım odaklı kolay dağıtım kurmak istiyorum. Fedora’yı bir türlü kuramadım nedense. Daha doğrusu kodek kurulumunda sorun yaşadım. Fedora’nın KDE’de sorunlu olduğu gibisinden bir şeyler okudum ama doğruluğu nedir bilmiyorum. Bununla birlikte Fedora KDE Plasma sanki biraz ağır gibi hissettiriyor. Debian ve Kubuntu’dan sonra baya tepkisel olarak daha yavaş gibiydi. Yine de şans vermek istiyorum. Masaüstü sürümü de eskimeye başladı hafiften. Kubuntu’yu minimal kurduğumuzda Debian’a yakın bir seviyede oluyor. Gereksiz ofis yazılımları falan yok. Günlük kullanımda temelde hangisi daha tepkisel ve hızlıdır? Hangisini tavsiye edersiniz?