Rehber Definasyon Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kilo vermek için sadece kalori hesaplamak yeterlimi sağlıklı veya sağlıksız

Yaşadığın yere, salonun kalitesine göre değişir. Fakat yıllık 7000-15000 arası diyebilirim. Koçla çalışma da çoğunlukla 500-1000TL arası günlük.

Burada spor salonuna sordum yıllık 16k hemen hemen ve çalışma programı yiyeceğin şeyler vb koçlar tarafından hazırlanıp veriliyormuş hiç bilgin yojsa koçlar yardım ediyormuş çalışmana kayıt oldum sonuçları ara ara yazarım.

Son düzenleme:
Kilo vermek için sadece kalori hesaplamak yeterli mi sağlıklı veya sağlıksız

Burada spor salonuna sordum yıllık 16k hemen hemen ve çalışma programı yiyeceğin şeyler vb koçlar tarafından hazırlanıp veriliyormuş hiç bilgin yojsa koçlar yardım ediyormuş çalışmana kayıt oldum sonuçları ara ara yazarım.
Kusura bakmayın görmemişim tesadüfen gördüm. Sadece kalori hesabı sağlıksız olabilir. Yeterli protein, sağlıklı yağ ve karbonhidrat gereklidir.

Yıllık 16 bin çok pahalı.

Kusura bakmayın görmemişim tesadüfen gördüm. Sadece kalori hesabı sağlıksız olabilir. Yeterli protein, sağlıklı yağ ve karbonhidrat gereklidir.

Yıllık 16 bin çok pahalı.

Şey dediler beslenme programı falan sana özel antronörler hesaplıyormuş ve hiç bilgin olmasa bile hareketleri öğretiyorlarmış.

Başka bir yer daha var 15k aylık ama bayağı şey var içinde yüzme havuzu, spa, stüdyo dersleri zumba vb. ve fitness salonu olduğu yazıyor fakat Google'da birkaç yorum gördüm kirli oldiğundan havuzun içinde çöpler olduğundan bahsediyorlardı (6 ay önce yorum) sizce fikriniz nedir?

Daha yeni olduğu için ücret iadesi alabilirim (hepsini ya da bırazını)

Son düzenleme:
Şey dediler beslenme programı falan sana özel antronörler hesaplıyormuş ve hiç bilgin olmasa bile hareketleri öğretiyorlarmış.

Başka bir yer daha var 15k aylık ama bayağı şey var içinde yüzme havuzu, spa, stüdyo dersleri zumba vb. ve fitness salonu olduğu yazıyor fakat Google'da birkaç yorum gördüm kirli oldiğundan havuzun içinde çöpler olduğundan bahsediyorlardı (6 ay önce yorum) sizce fikriniz nedir?

Daha yeni olduğu için ücret iadesi alabilirim (hepsini ya da bırazını)
Onu bir sürü yer yapıyor zaten. Bu arada içinde onlar da dahilse pahalı olmayabilir, spor salonunu görmek lazım.

Bende spor yayıp kalori açığı oluşturuyorum ama kilo veremiyorum ama vücudumda karın bölgem olsun kollarım olsun kaslandı eskisine nazaran suyuda çok içiyorum protein odaklı besleniyorum besinlerle alabileceğim kadar alıyorum günlük 68 gr protein ortalama alıyorum kilom 81 le 78 arasında dalganalıyor kilo alıyor muyum veriyor muyum anlamadım. Protein tozuna yönelmeyi düşünüyorum ama bir zararı olur mu bilmiyorum yanında BCAA da almak istiyorum çünkü kaslarım ağrıyor kasların toparlanması için iyi bir ürünmüş önerin ne olur kilo ve protein tozu hakkında?

Bende spor yayıp kalori açığı oluşturuyorum ama kilo veremiyorum ama vücudumda karın bölgem olsun kollarım olsun kaslandı eskisine nazaran suyuda çok içiyorum protein odaklı besleniyorum besinlerle alabileceğim kadar alıyorum günlük 68 gr protein ortalama alıyorum kilom 81 le 78 arasında dalganalıyor kilo alıyor muyum veriyor muyum anlamadım. Protein tozuna yönelmeyi düşünüyorum ama bir zararı olur mu bilmiyorum yanında BCAA da almak istiyorum çünkü kaslarım ağrıyor kasların toparlanması için iyi bir ürünmüş önerin ne olur kilo ve protein tozu hakkında?
68 gram protein maalesef yetersiz. 100-120 civarı protein fazlasıyla yetecektir. Kalori hesabını da yanlış yapmışsınızdır aynı hatayı ben yaptım 1 ay boşa gitti. Ya da farklı bir durum olarak ÖDEM atmış olabilirsiniz ondan dalgalanıyordur kilonuz. Protein tozu zararsızdır, fakat piyasada çok fazla sahte marka bulunduğundan dikkatli olmak gerekir.

BCAA gereksiz bir ürün. Zaten BCAA et ve et ürünlerinde bolca bulunuyor. Örnek vermek gerekirse yumurta, tavuk göğsü gibi çoğu gıdada bolca var.

68 gram protein maalesef yetersiz. 100-120 civarı protein fazlasıyla yetecektir. Kalori hesabını da yanlış yapmışsınızdır aynı hatayı ben yaptım 1 ay boşa gitti. Ya da farklı bir durum olarak ödem atmış olabilirsiniz ondan dalgalanıyordur kilonuz. Protein tozu zararsızdır, fakat piyasada çok fazla sahte marka bulunduğundan dikkatli olmak gerekir.

BCAA gereksiz bir ürün. Zaten BCAA et ve et ürünlerinde bolca bulunuyor. Örnek vermek gerekirse yumurta, tavuk göğsü gibi çoğu gıdada bolca var.

Peki creatin için ne düşünüyorsun.

Peki creatin için ne düşünüyorsun.
Bence en iyi takviye gıda. Kırmızı ette bulunan bir amino asittir. Fakat bir sporcunun kreatin ihtiyacını karşılaması için günde 3 kilo et yemesi gerekir, bu sebeple kreatin bulunmaz bir nimettir. Hem aşırı pahalı bir gıda değil hem çok işe yarıyor.

Bence en iyi takviye gıda. Kırmızı ette bulunan bir amino asittir. Fakat bir sporcunun kreatin ihtiyacını karşılaması için günde 3 kilo et yemesi gerekir, bu sebeple kreatin bulunmaz bir nimettir. Hem aşırı pahalı bir gıda değil hem çok işe yarıyor.
Hocam bu konuda baya bilgilisiniz sanırım.Boyum 178 kilom 72 aç.Günde 170 Gr a yakın protein 190g karb 50g da yağ alıyorum 1900 kalori civarı.Günlük vücudumun harcadığı ise 2850-2650 arası. Yağ oranım 16 civarı ve hala göbek var önceden 98 kiloydum, yanlış diyetler vs ile 76 kiloya indim 21 yağ oranı ile.4 aydır spor yapıyorum ilk 2 ay hiç diyet bozmadım hem kas ekleyip hem yağ yaktım. Son 2 ay 2 gün şeker vs diyet bozma ile 2 gün ise diyetle geçti yani 2 gün açık verip 2 gün bozuyordum aynı yerimde saydım anlayacağınız. Şu anda 1 haftadır bahsettiğim şekilde bozmadan diyet yapıyorum göbek bir türlü erimiyor.Biliyorum en son göbekteki yağlar erir ancak bu süreci hızlandırabilmek için verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Hocam bu konuda baya bilgilisiniz sanırım. Boyum 178 kilom 72 aç. Günde 170 Gr a yakın protein 190g karb 50g da yağ alıyorum 1900 kalori civarı. Günlük vücudumun harcadığı ise 2850-2650 arası. Yağ oranım 16 civarı ve hala göbek var önceden 98 kiloydum, yanlış diyetler vs ile 76 kiloya indim 21 yağ oranı ile.4 aydır spor yapıyorum ilk 2 ay hiç diyet bozmadım hem kas ekleyip hem yağ yaktım. Son 2 ay 2 gün şeker vs diyet bozma ile 2 gün ise diyetle geçti yani 2 gün açık verip 2 gün bozuyordum aynı yerimde saydım anlayacağınız. Şu anda 1 haftadır bahsettiğim şekilde bozmadan diyet yapıyorum göbek bir türlü erimiyor. Biliyorum en son göbekteki yağlar erir ancak bu süreci hızlandırabilmek için verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
Kusura bakmayın cezam vardı yanıt veremedim. Günde 170gr protein gereksiz fazla, 120-130 gram protein yetecektir, karbonhidrat 100 grama düşürseniz daha iyi yağ da gayet güzel bence. 1 haftada sonuç beklememelisiniz. 1-1.5 ay ortalama sonuçtur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı